MamaR
Fanka BB :)
Co znaczy samodzielna mama 3 dzieci ? Staracie się o dziecko to chyba masz partnera ? :-)Ale Ty nigdzie nie wchodzisz. Tutaj jak jest konwersacja musisz obrócić
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Co znaczy samodzielna mama 3 dzieci ? Staracie się o dziecko to chyba masz partnera ? :-)Ale Ty nigdzie nie wchodzisz. Tutaj jak jest konwersacja musisz obrócić
Ja nie wiem jak Ty to liczysz. Okres miałaś ponoć 20.03, więc według OM będziesz 5+5. Ale owulację miałaś z pewnością później niż ja, więc to tylko według OM będzie 5+5, ale sama ciąża młodsza.Ja mam jutro pierwsze USG i mam stresa czy wogole będzie coś widać. Wg mnie jutro będzie 5+2 a wg om 5+6. Oby był pęcherzyk w macicy.
A nie wiem aplikacja mi tak liczy tzn mam dwie , jedna liczy od om a druga wg owulacji :-)Ja nie wiem jak Ty to liczysz. Okres miałaś ponoć 20.03, więc według OM będziesz 5+5. Ale owulację miałaś z pewnością później niż ja, więc to tylko według OM będzie 5+5, ale sama ciąża młodsza.
Tak, w przeglądarce i na obróconym ekraniejak to? Masz włączony autoobrót ekranu? BB włączone w przeglądarce? Bo na apce nie działa![]()
No ale to nawet według OM jutro będziesz 5+5, bo 5+6 to będę ja (okres 19.03)A nie wiem aplikacja mi tak liczy tzn mam dwie , jedna liczy od om a druga wg owulacji :-)
Bo większość lekarzy tak uważa. Natomiast można to badanie wykonać prywatnie bo to nie trzeba np. leżeć w szpitalu. Mi też nikt tego nie zalecał. Właściwie żadnych badań i generalnie prawda jest taka, że gdybym ich nie zrobiła to faktycznie by nic nie zmieniło, bo ja na początkowym etapie ciąży nie musiałam i nie brałam żadnych leków.
Wracając jeszcze do drożności - cóż można mieć oba niedrożne i nic tego nie przepcha i nie udrożni. Czy widać, że jajnik jest zakręcony bez otwarcia brzucha? Czasem tak u mnie np. ciężko jest jeden zawsze znaleźć więc prawdopodobnie tak jest. Czy to na coś u mnie wpływa? Raczej nie, bo mam za sobą 4 ciąże, z czego tylko jedną niezakończoną porodem.
Trzeba też pamiętać, że owulacje w teorii powinny być naprzemiennie raz z lewego, raz prawego jajnika, ale jajowody mogą sobie przechwytywać jajeczka w zależności od swojego "humoru".
Jeszcze odnosząc się do tego czasu - ja czytałam coś takiego, że w tym jajowodzie są już uszkodzone rzęski i że potem nie ma jak przepchnąć tej komórki więc znowu CP w tym samym miejscu.
Nie czytałam nic na temat tego, że te rzęski się mogą zregenerować (w sensie nie znalazłam żadnego takiego sensownego medycznego artykułu w żadnym języku tj. polskim czy angielskim) więc ciekawa teoria. Jedyne co znalazłam, to że to jest bzdura bo ich jest tak dużo, że takie mikro uszkodzenie nie powinno wpływać - można powiedzieć, że u mnie się to sprawdziło bo ciąża ewidentnie była znowu z lewego jajnika i z lewego jajowodu (patrząc po ciałku żółtym i umiejscowieniu w macicy)
Ja narazie nic nie będę badać]
Ja jestem takim przypadkiem, który nie badał i poszło tym samym torem i nie skończyło się cp, różnie bywa, ale stres był masakryczny![]()
samodzielna, a nie samotnaCo znaczy samodzielna mama 3 dzieci ? Staracie się o dziecko to chyba masz partnera ? :-)
nie trzeba wchodzić w profil, wystarczy na wątku obrócićJak wchodzę na Ciebie to pisze, że masz ograniczony dostęp i nic nie widzę![]()
To witam w klubie .. u mnie dwoje dzieci bez problemu, a teraz biochemiczna była w styczniu..Żadnych problemów nie było, ciąża książkowa. Żadnego badania bety i progesteronu ( nic o tym wtedy nie wiedziałam nawet,bo nie było mnie na forum ). Tydzień po planowanej @ zrobiłam test, były dwie kreski, ale jedna jasna. No i potem robiłam przez kolejne 2 dni i kreski już były ciemniejsze. Pierwsze USG dopiero miałam w 8 tyg. Także naprawdę żadnych problemów.