Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
29.04Jak się czujesz? Kiedy USG?
A ile dpo jesteś ?Ja bym zaczęła testować jutro ale wiem że to bez sensuobstawiam tak bezpiecznie 29, cień powinien się pojawić. No zobaczymy, trzeba czekać.
A nie powiedziała Ci ile ma endometrium? Masz jakiś opis tego badania?Mi też kazała zbadać proga tylko nie powiedziała kiedy… jedyne co usłyszałam to „no może jakoś w przyszłym tygodniu”bez informacji kiedy najlepiej zbadać. Nie słuchała że moje cykle są czasami dłuższe więc badanie w przyszłym tygodniu może się okazać badaniem chwilę po owulacji albo w owulację. Założyła że ten cykl jest w połowie, nie powiedziała czemu
tylko „no może w przyszłym tygodniu”. Może coś zobaczyła na USG co wskazywałoby na połowę cyklu, ale szkoda że tego nie wytłumaczyła.
Czyli dzisiaj ile dpo ?Może to zależy od etapu ciąży ? Na początku lepiej z rannego moczu a potem jak starsza ciąża to wieczorem będzie mocniejszy niż tego dnia rano skoro tak bardzo rośnie.
U mnie dziś takie ładne kreski![]()
W sumie nie wiem kiedy była owulacja. Na testach peak wyszedł 17/18.04, jednak 17 byłam u ginekologa który powiedział że nie widzi owulacji ani tego żeby ta owulacja miała być w najbliższym czasie. Więc w sumie to nie wiemA ile dpo jesteś ?
Nie powiedziała, powiedziała tylko że endometrium i wszystko w środku nie wskazuje na problemy z hormonami. Nie mam opisu, na luxmedzie załączyła tylko jakieś podstawowe wnioski z tej wizyty a do ręki dostałam zdjęcia USGA nie powiedziała Ci ile ma endometrium? Masz jakiś opis tego badania?
Skoro pik był 17/18.04 to owulacja była ok. 19.04, maks 20.04 czyli dziś.W sumie nie wiem kiedy była owulacja. Na testach peak wyszedł 17/18.04, jednak 17 byłam u ginekologa który powiedział że nie widzi owulacji ani tego żeby ta owulacja miała być w najbliższym czasie. Więc w sumie to nie wiem![]()
Dziś 13 dpo :-)Czyli dzisiaj ile dpo ?![]()
A skierowanie na jakie badania Ci dała ?Nie powiedziała, powiedziała tylko że endometrium i wszystko w środku nie wskazuje na problemy z hormonami. Nie mam opisu, na luxmedzie załączyła tylko jakieś podstawowe wnioski z tej wizyty a do ręki dostałam zdjęcia USGogólnie ta babka była dziwna, plusem jest to że dała skierowania na wszystkie badania. Ale za bardzo o robieniu dzieci nie chciała mówić.