reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Ja w tym miesiącu zaczęłam sikać na testy od 8 dc. Chciałam mieć podgląd na to co może się zadziać i wiesz...w sumie dzięki temu nie wkręcałam sobie żadnych objawów. Testy miałam totalnie białe więc rozum podpowiadał nic jeszcze nie ma...ale serce miało nadzieję że na kolejnym teście zobaczę cień
Ja bym zaczęła testować jutro ale wiem że to bez sensu 🤣 obstawiam tak bezpiecznie 29, cień powinien się pojawić. No zobaczymy, trzeba czekać.

reklama
Ja to w ogóle jestem cala pomieszana. U mnie testy ciazowe wychodzą lepiej wieczorem niż rano, ciekawe dlaczego.
Może to zależy od etapu ciąży ? Na początku lepiej z rannego moczu a potem jak starsza ciąża to wieczorem będzie mocniejszy niż tego dnia rano skoro tak bardzo rośnie.
U mnie dziś takie ładne kreski 😍

Załączniki

• IMG20250420074348.jpg
    IMG20250420074348.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 155
No oczywiście, że mógł ktoś się pomylić. Kiedyś był tu taki przypadek pomylenia jajnika z macicą. Natomiast nie ma co wracać do takiego lekarza 🙈

Ogólnie pęcherzyk pęka przy 18-26mm więc to wcale nie tak mało. Raczej trzeba naprawdę chcieć tego nie zauważyć
W zeszłym miesiącu u jednej z dziewczyn było widoczne ciałko żółte, a lekarz, z sobie chyba tylko znanego powodu, orzekł cykl bezowulacyjny. I z tego właśnie cyklu jest teraz ciąża 🤓

@niezapominajka876 jak masz możliwość, to skocz jeszcze na USG po świętach dla własnego spokoju. A to że testy ciemnieją - po peaku mogą się z nimi różne rzeczy dziać, dlatego teoretycznie nie powinno się ich interpretować po pierwszym pozytywie.

W zeszłym miesiącu u jednej z dziewczyn było widoczne ciałko żółte, a lekarz, z sobie chyba tylko znanego powodu, orzekł cykl bezowulacyjny. I z tego właśnie cyklu jest teraz ciąża 🤓

@niezapominajka876 jak masz możliwość, to skocz jeszcze na USG po świętach dla własnego spokoju. A to że testy ciemnieją - po peaku mogą się z nimi różne rzeczy dziać, dlatego teoretycznie nie powinno się ich interpretować po pierwszym pozytywie.
Właśnie zrobiłam jeszcze kilka testów po domniemanym peaku i są blade 😅 kurde chyba się umówię na samo USG.

EDIT: nie podskoczę bo nie ma terminów. Cóż, trudno. Pójdę w kolejnym miejscu jak testy zaczną ciemnieć.

@niezapominajka876 mi w tym miesiącu lekarka nie była w stanie potwierdzić owu.
Powiedziała że widać jeszcze jeden 14 mm pęcherzyk, ładne endometrium, ale nie widziala ciałka żółtego i jakiś płyn był, ale nie chciała mi potwierdzić że była, tylko kazała zbadać proga :).

reklama
@niezapominajka876 mi w tym miesiącu lekarka nie była w stanie potwierdzić owu.
Powiedziała że widać jeszcze jeden 14 mm pęcherzyk, ładne endometrium, ale nie widziala ciałka żółtego i jakiś płyn był, ale nie chciała mi potwierdzić że była, tylko kazała zbadać proga :).
Mi też kazała zbadać proga tylko nie powiedziała kiedy… jedyne co usłyszałam to „no może jakoś w przyszłym tygodniu” 😅 bez informacji kiedy najlepiej zbadać. Nie słuchała że moje cykle są czasami dłuższe więc badanie w przyszłym tygodniu może się okazać badaniem chwilę po owulacji albo w owulację. Założyła że ten cykl jest w połowie, nie powiedziała czemu 😅 tylko „no może w przyszłym tygodniu”. Może coś zobaczyła na USG co wskazywałoby na połowę cyklu, ale szkoda że tego nie wytłumaczyła.

Do góry