reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Dziękuję za odp
A czemu usunęli jajowód dlatego że były rysy tak ? Czy cp zawsze kończy się usunięciem jajowodu? No to betę miałaś już duża faktycznie .. ja póki co wzięłam Apap zażyłam exacyl i jest mi lepiej
Ale jeśli cokolwiek zacznie się dziać od razu dzwonię po karetkę
Torby nawet nie rozpakowałam (tej którą spakowałam popołudniu do szpitala) niech leży gotowa .. bóg wie co będzie
Ja tylko łudzę się że są ta wariacje bety bo dopiero się oczyszczam i że oczyszczę samoistnie w weekend a beta jakimś cudem spadnie , jeśli nie to godzę się z tym że też mnie może to czekać ;(
Nie zawsze zostawienie jajowodu oznacza następną pozamaciczną ale jest to bardzo możliwe. Jak tylko coś Cię zaboli to jedź na izbę przyjęć bo różnie bywa

reklama
Hej dziewczyny, u mnie beta dwa dni temu 19 po 48 h 61 🤞🏻 chyba się udało 🥰
Gratulacje! ❤️
Wpisuje sobie te upragnione ❤️🥹 Przyrost 309% 🥰
Gratulacje! ❤️
Dziękuję za odp
A czemu usunęli jajowód dlatego że były rysy tak ? Czy cp zawsze kończy się usunięciem jajowodu? No to betę miałaś już duża faktycznie .. ja póki co wzięłam Apap zażyłam exacyl i jest mi lepiej
Ale jeśli cokolwiek zacznie się dziać od razu dzwonię po karetkę
Torby nawet nie rozpakowałam (tej którą spakowałam popołudniu do szpitala) niech leży gotowa .. bóg wie co będzie
Ja tylko łudzę się że są ta wariacje bety bo dopiero się oczyszczam i że oczyszczę samoistnie w weekend a beta jakimś cudem spadnie , jeśli nie to godzę się z tym że też mnie może to czekać ;(
Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.

A jaki był progesteron wtedy? Przyrosty były ok? (Edit: doczytałam)

Wiem, że doczytałaś. Ale jeszcze odnośnie prawidłowego progesteronu to niby wystarczy 11ng
Ja w udanej ciąży zaczynałam z 8ng i ostatecznie max jaki miałam badając to 20ng

Ale w CP miałam w okolicach 15ng na początku bo mówi się, że taki wykluczający CP to powyżej 25ng. W sensie że nie ma raczej opcji CP jak masz naturalnie takiego proga

Wiem, że doczytałaś. Ale jeszcze odnośnie prawidłowego progesteronu to niby wystarczy 11ng
Ja w udanej ciąży zaczynałam z 8ng i ostatecznie max jaki miałam badając to 20ng

Ale w CP miałam w okolicach 15ng na początku bo mówi się, że taki wykluczający CP to powyżej 25ng. W sensie że nie ma raczej opcji CP jak masz naturalnie takiego proga
Ja na ostatnim badaniu miałam przyrost 180% bety i 22 próg

Jeśli są czyste to powinno być ok o ile faktycznie miał szansę zobaczyć, bo u mnie jeden lekarz nie widział a drugi owszem 🤷‍♀️ mnie nie bolało, miałam tylko plamienie i wrażenie że coś jest nie tak, ale jakby pękł jajowód to byś czuła, bo to ogromny ból, a przynajmniej tak mi mówili w szpitalu
Jak pęka jajowód, w zasadzie rozrywa go to jest tak kure**** ból ... nie do opisania porostu.

U mnie pierwszy progesteron. Pierwsze chyba nawet 3 bety były okej w normie. Wszystko wyglądało prawidłowo.

Ale ja od początku czułam, że to CP
Wiesz, że ja też od początku wiedziałam że jestem w CP?
Nie wiem czemu ale wiedziałam to. To jeszcze mój mi mówił , skąd Ty możesz wiedzieć. Wiedziałam od początku ..

Dziękuję 🙏 a czy np jeśli byłaby to cp pro mogłoby coś zacząć mi się dziać że bym w ogóle o tym nie wiedziała ? Np w nocy przez sen ? I umrzeć ? Skoro ginekolog twierdzi że jajniki i jajowody czyste ? Zachodzić w głowę o zdrowie ? Bo już na ciążę to ja nawet nie liczę że to jest ciąża
Tylko o swoje zdrowie teraz pytam
Myślę ,że jakby nawet jajowód miał pęknąć w nocy gdybyś spala, obudziłby Cię ten ból.. No nigdy takiego czegoś nie czułam nigdy :( ... Okropny ból, najgorszy jaki czułam w życiu.

reklama
Do góry