reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Badam już 7 miesięcy progesteron i 7dpo największy był 12 wiec raczej słabo. Niby potwierdza owulację ale lekarka zasugerowała by spróbować brać duphaston przez trzy cykle. W poprzednich ciążach też był 11/12 jak beta startowała i wtedy na pierwszych wizytach u lekarza dostawałam luteinę.
U mnie jest podobnie i wkurza mnie to, bo branie duphastonu bez potwierdzenia owulacji na usg to trochę ruletka, a z drugiej strony mam dość wydawania pieniędzy na te wizyty, które trwają 5 minut a 250 z portfela znika. Najgorzej, że nie wiem jak było przed synem bo nigdy proga nie badałam. W 3 ciąże zaszłam w 1/2 cs tylko że 2 były wczesnym poronieniem, 3 z synem od razu jak beta pozytywna to wizyta i leki. Więc coś może być na rzeczy. I się zastanawiam, czy teraz też to nie wystarczy, że po prostu zacznę brać duphaston jak się pojawi choćby cień na teście. Albo jakoś w 23 dc, bo wtedy już na 90% będę po owulacji. Nie wiem, ciężki temat

@Nicky95 jakiś mikrocień widzę - teraz trzeba się uzbroić w cierpliwość czy to fabryczna. Mi się nigdy nie pokazała żadna fabryczna ani nawet cień cienia na tych testach easy z Amazona
Mi raz się pokazał i to bardziej widoczny cień a okres przyszedł dzień później, także nie nastawiam się, zobaczymy co będzie jutro ☺️

Mi od tej ilości testów odbiło i też sobie dziś sprawdziłam czy ten ovitrelle się wymywa. Nie wiem co mną kierowało 🤣 ale chociaż zobaczyłam pierwszy raz u siebie dwie ładne kreski

reklama
Do góry