reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Ja już po monitoringu.
Dostałam ovitrelle w 11dc (7.04). Dzisiaj endometrium 10mm, w prawym jajniku ciałko żółte i w lewym jajniku ciałko żółte i torbiel krwotoczna. Zatoka Douglasa wolna, bez śladu płynu. Mam brać raz dziennie wieczorem acard i od niedzieli 3x1 duphaston. W sumie to już nie wiem kiedy była ta owulacja, co sądzicie? 22 kwietnia mam iść zrobić betę i progesteron. I jeśli się uda to powiedziała, że nici z wakacji na Cyprze bo byłoby to nierozsądne i niestety na tak wczesnym etapie to strzał w kolano.

reklama
I staram się nie
Ja już po monitoringu.
Dostałam ovitrelle w 11dc (7.04). Dzisiaj endometrium 10mm, w prawym jajniku ciałko żółte i w lewym jajniku ciałko żółte i torbiel krwotoczna. Zatoka Douglasa wolna, bez śladu płynu. Mam brać raz dziennie wieczorem acard i od niedzieli 3x1 duphaston. W sumie to już nie wiem kiedy była ta owulacja, co sądzicie? 22 kwietnia mam iść zrobić betę i progesteron. I jeśli się uda to powiedziała, że nici z wakacji na Cyprze bo byłoby to nierozsądne i niestety na tak wczesnym etapie to strzał w kolano.
dlaczego nierozsądne? Masz historię poronien czy cokolwiek innego?

Ja już po monitoringu.
Szansa na bliźniaki 😍 Mogła być wczoraj owulacja. Późno będziesz tego proga badać. Mi tak 7 dni po owulacji zaleca zawsze. Trzymam kciuki by to był ten cykl 🍀

Co do lotu samolotem na tak wczesnym etapie słyszałam różne opinie i dziewczyny tu pisały że normalnie latały. Ja bym się bała skoro gin mówi że lepiej nie lecieć. Ale sama mam zaplanowaną dlugą podróż na majówkę ale samochodem. Mam zapas woreczków na wymioty w pogotowiu 😁

Dobrze że jutro nie będzie czasu na myślenie a od soboty robię testy 🤣 Będę wypatrywać wujków cieni 😆

Co do lotu samolotem na tak wczesnym etapie słyszałam różne opinie i dziewczyny tu pisały że normalnie latały. Ja bym się bała skoro gin mówi że lepiej nie lecieć. Ale sama mam zaplanowaną dlugą podróż na majówkę ale samochodem. Mam zapas woreczków na wymioty w pogotowiu 😁

Dobrze że jutro nie będzie czasu na myślenie a od soboty robię testy 🤣 Będę wypatrywać wujków cieni 😆
Ja na samym początku ciąży zaliczyłam lot na inny kontynent sama, więc giga jet lag, 12 h lotu, sama z bagażem i lekarz mi powiedział, żebym sobie tylko antyuciskowe skarpety kupiła i mam lecieć :D tylko wiecie, to była ciąża wpadka, zadzwoniłam do losowego lekarza ginekologa na infolinii mojego ubezpieczenia, bo byłam na samym początku i nie chciałam iść na wizytę przed 8-9 tygodniem

I staram się nie

dlaczego nierozsądne? Masz historię poronien czy cokolwiek innego?
nie mam żadnej histori poronień, staramy się od roku ale póki co nic nie było. Powiedziała mi, że to najbardziej kluczowe tygodnie w rozwoju i żeby lepiej nie ryzykować bo szkoda by było aby coś się stało. A na wakacje jeszcze zdążę polecieć.

Szansa na bliźniaki 😍 Mogła być wczoraj owulacja. Późno będziesz tego proga badać. Mi tak 7 dni po owulacji zaleca zawsze. Trzymam kciuki by to był ten cykl 🍀
Właśnie nie wiem czy wczoraj czy przedwczoraj. No mam nadzieję, że się wstrzeliliśmy 😎 Ja już mam owulację potwierdzona to chyba nie ma potrzeby wcześniej badać? Ale nie wiem sama. Już myślę kiedy zacząć testować 😂😂

Dziewczyny, kiedy najlepiej zacząć robić testy owu? Kupiłam na szybko w rossmanie bo z internetu nie zdążą mi dojść, aplikacja wyliczyła początek dni płodnych na sobotę, a owulację niby na czwartek - wiem że to tylko poglądowe. Zacząć testować od soboty? Raz dziennie?
Ja bym zaczęła robić testy od poniedziałku dopiero. Nie ma sensu od soboty. Ja kupiłam wcześniej 25 testów owu taniej na allegro więc ja robiłam 3 razy dziennie. Zaczęłam wcześnie, ale bez sensu, bo w 10dc. Ale to zależy kto jakie ma cykle i kiedy owulację.

reklama
A kot jest wychodzący? Ponieważ kot typowo domowy nie ma okazji, żeby złapać toxo i potem ją przekazać. Koty po zarażeniu roznoszą chorobę chyba dwa tygodnie. Ja mam koty całe życie i toxo ujemne miałam przy badaniach w ciąży ze starsza córka. Znajoma weterynarz też nigdy nie miała toxo. Podobno najczęściej można się zarazić przez surowe mięso, niedomyte warzywa.
Nie, mój kotek nie jest wychodzący. Ale gin ( u którego prowadziłam ciążę tylko przez 2-3 wizyty i zmieniałem na innego ) mówił, że skoro mam kota to normalne, że tokso może wyjść w jakimś minimalnym stopniu, bo kot w kuwecie robi itp itp. Nie znałam się wtedy na tym więc wierzyłam, że jest ok. Ale później u drugiego klgina jak byłam ( mojego aktualnego ) to już tokso było ujemne.

Do góry