reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Sama miałam taki przypadek w karierze że na monitoringu lekarz stwierdził że cykl bezowulacyjny a przyszłam tydzień później i mnie nawet opieprzyl po co przyszłam znów jak tydzień temu mi mówił że cykl bezowulacyjny a potem sam był zdziwiony bo był piękny pęcherzyk prawie owulacyjny. Wtedy używałam takiego mikroskopu i mi wyrosły paprotki ze śliny i mówił że lepiej znam swój organizm niz lekarz 🤣 Nie wiem czy z tego cyklu była ciąża czy nie bo 5 razy byłam w ciąży więc trudno wszystko spamiętać :-)
Tutaj akurat w tydzień pęcherzyk spokojnie mógł śmignąć 😁 wiesz mi lekarz ostatnio(który pracuje w klinice leczenia niepłodności) nie potrafił odpowiedzieć na pytanie kiedy mogę wykonać test po ovitrelle.powiedział mi że jak spóźni się miesiączka.a chwilę wcześniej przepisał mi duphaston.wiec ona by mi się nie spóźniła gdybym go nie odstawiła..a jednak jakby była ciąża to odstawiać nie powinnam.także czasami informacje od lekarzy trzeba też na własny rozum "przetrawić"i ślepo nie ufać :D

reklama
Przepraszam że się wtrącę, chce Cie pocieszyć, z córka zaszłam w ciążę przy mega anginie 🫣 wtedy też przez antybiotyk nie zadziałały tabletki anty tak jak miały 🤡
Całe szczęście 😄
ooo to super!

z tym, że ja się boję, bo mnie złapało tam gdzie nie powinno 😭 wolałabym anginę.

A co się dzieje? Jak już jesteś po owu to taka infekcja nie powinna mieć wpływu, chyba że będziesz miała wysoką gorączkę. Ale jakieś przeziębienie to nawet może pozytywnie wpłynąć ;)
W sumie swędzenie z lewej strony łechtaczki.. :/ dziwne to .. niżej nic się nie dzieje (jeszcze)
dostałam leki dziś od ginekologa i zobaczymy czy coś pomogą...

Ja jestem bardzo ciekawa czy owulacja będzie u mnie w tym cyklu normalnie czy coś się przesunie - najwyżej dam znać i zmienimy datę. W zeszłym miesiącu miałam kolposkopie i miesiączka przyszła później. Zamówiłam już zapas testów owulacyjnych więc niedługo zacznę je robić ☺️

Melduje że endometrium 11mm i pęcherzyk dominujący 18mm 😍 Do soboty powinien pęknąć. Jak się w tym cyklu nie uda naturalnie to w następnym dostanę Ovitrelle. Przyszły mi te testy elektroniczne i pokazała się kreska czyli jeszcze trochę do owulacji , jak będzie jeden krzyżyk to blisko a jak dwa krzyżyki to pik i do 48h ma być owulacja. Ciekawe jak to będzie. Byłam ciekawa bo te testy owulacyjne paskowe też blade 🫣

Załączniki

• Screenshot_2025-04-01-20-07-35-23_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2025-04-01-20-07-35-23_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    44,8 KB · Wyświetleń: 104
ja to dziś w ogóle taka jestem załamana, że już o nic nie pytałam.. normalnie płakać się chce.. na bank cykl stracony, bo mnie jakieś gów*o złapało...
łykam tych witamin, probiotyków i gów*o z tego...
W sumie swędzenie z lewej strony łechtaczki.. :/ dziwne to .. niżej nic się nie dzieje (jeszcze)
Clotrimazol polecam

Aaa okej, rozumiem. To oby leki pomogły 🤞 Ja czasami mam takie akcje, jak mi się okres przedłuża, bo wtedy po prostu mam podrażnienia i suchość po podpaskach/wkładkach :/

Tutaj akurat w tydzień pęcherzyk spokojnie mógł śmignąć 😁 wiesz mi lekarz ostatnio(który pracuje w klinice leczenia niepłodności) nie potrafił odpowiedzieć na pytanie kiedy mogę wykonać test po ovitrelle.powiedział mi że jak spóźni się miesiączka.a chwilę wcześniej przepisał mi duphaston.wiec ona by mi się nie spóźniła gdybym go nie odstawiła..a jednak jakby była ciąża to odstawiać nie powinnam.także czasami informacje od lekarzy trzeba też na własny rozum "przetrawić"i ślepo nie ufać :D
Jejku, u mnie podobnie.. Chociaż mój akurat powiedział, żeby poczekać do terminu spodziewanej miesiączki, od tego czasu odczekać 7 dni i dopiero zrobić test. Mnie to śmieszy, bo jak doskonale wiemy, kiedy była owulacja (monitoring), to 14dpo beta będzie już wiarygodna i tyle. A nie widzę sensu w tym, żeby tak długo brać duphaston i na siłę przedłużać cykl, jeśli ciąży nie ma.

reklama
Do góry