reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Hej
Zapiszcie mnie na testowanie na 27, chociaż pewnie nie wytrzymam i będę już wcześniej coś sprawdzać 🤡
W poprzednim cyklu się nie udało, nie wiem co poszło nie tak :( smutek
W każdym cyklu jest tylko ok 20% szans że się uda. W zależności od wieku może to być trochę więcej lub mniej. Grunt to pilnować owulacji :-) U mnie leci 7 cykl starań 🥴

Przychodzę już tutaj z moją aktualizacją - po dzisiejszym USG melduję owulację dzisiaj, w 19 dc! Pęcherzyk pękł całkiem niedawno, jeszcze było go widać w USG, płyn w zatoce douglasa jest, co ciekawe znowu z prawego jajnika, który wydawał się słabszy 😁 dzisiaj podziałane, jutro poprawimy i proszę o przepisanie testowania na 10.04 ❤️

Przychodzę już tutaj z moją aktualizacją - po dzisiejszym USG melduję owulację dzisiaj, w 19 dc! Pęcherzyk pękł całkiem niedawno, jeszcze było go widać w USG, płyn w zatoce douglasa jest, co ciekawe znowu z prawego jajnika, który wydawał się słabszy 😁 dzisiaj podziałane, jutro poprawimy i proszę o przepisanie testowania na 10.04 ❤️
Trzymam kciuki 😍

Zapisane! Trzymam kciuki ! 🤞 Mnie dziś jajnik kłuje i śluz płodny a zrobiłam drugi raz test owu i kreski prawie nie widać. Wkurzyłam się i idę jutro na monitoring 😁
U mnie się w sumie chyba kolejny raz potwierdza, że mokro się robi dopiero po owulacji. Jeśli jest teraz jakiś śluz płodny, to raczej przy samej szyjce 🤷🏻‍♀️ Na monitoringu dzisiaj pęcherzyk 21mm, za pół godziny wlatuje Ovi.

U mnie się w sumie chyba kolejny raz potwierdza, że mokro się robi dopiero po owulacji. Jeśli jest teraz jakiś śluz płodny, to raczej przy samej szyjce 🤷🏻‍♀️ Na monitoringu dzisiaj pęcherzyk 21mm, za pół godziny wlatuje Ovi.
Powiedz mi czy jak robicie IUI to za każdym razem ze świeżego nasienia ? Jak partner to znosi ? Bo mój raz tylko oddawał nasienie do badań i powiedział że nigdy więcej więc jak się naturalnie nie uda to nie mam co liczyć na IUI czy IVF

Powiedz mi czy jak robicie IUI to za każdym razem ze świeżego nasienia ? Jak partner to znosi ? Bo mój raz tylko oddawał nasienie do badań i powiedział że nigdy więcej więc jak się naturalnie nie uda to nie mam co liczyć na IUI czy IVF
a dlaczego tak mu ciężko było? Myślę, że nieraz nie dwa w życiu robił to, co musi zrobić do badania...
A jak kobiety chodzą i co 2 dzień gacie zdejmują to jest ok 😂

Tak, 2 IUI i 2 IVF ze świeżego nasienia, dodatkowo niezliczona liczba badań nasienia.
Znosi normalnie, jak każde inne badanie

reklama
Tak, za każdym razem na świeżo. Mąż idzie pierwszy z samego rana, a ja dopiero po 2h. Znosi to dobrze. Dwa razy miał badanie, dwa razy oddawał do IUI i ani razu nie było problemu. Podchodzi do tego jak do procedury medycznej po prostu (jak sam przyznał, koniec końców najprzyjemniejszej ze wszystkich xP). Wiadomo, że każdy by wolał inaczej, ale czasem innej drogi nie ma. W klinice to są jeszcze specjalne pomieszczenia, a jak tutaj jest na NFZ, to po prostu w łazience w jakimś wolnym gabinecie.

Do góry