reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

U mnie test owu z teraz całkiem całkiem, wczoraj i dziś rano były bledsze. W ostatnim cyklu miałam to samo, rano blada a popołudniu ciemna kreska i pik. Także myślę, że pik się zbliża i może będzie jutro tak jak miesiąc temu 😁 na dole zdj owu z teraz.

Załączniki

• IMG_20250407_135257.jpg
    IMG_20250407_135257.jpg
    1 019,8 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Ale cyrki z tymi pinkami 🙈 Ja już wcześniej też tak miałam, byłam pewna, że się udało i poszłam na betę a tam <2,3. Tylko jestem ciekawa, od czego to zależy. Bo czasami biel totalna a czasami kreski widoczne gołym okiem

Czwartek/piątek bo mam cykle 29/30 dni a owulacja na bank była 27 marca, bo to akurat zawsze czuje 🙈 natomiast okresy mam bezobjawowe 😅 i generalnie w pierwszej i drugiej ciąży na początku też nie było objawów, w trzeciej tej straconej tylko bardzo, ale to bardzo delikatny ból piersi, a właśnie nigdy, ale to nigdy mnie nie bolą 🤷 i też to jest dla mnie dziwne, bo z tego co czytałam to właśnie pierwszym objawem u innych kobiet jest ten ból piersi 🤷 jak było u Was? Bo nie wiem czy to ja jestem dziwnym przypadkiem czy to się zdarza u innych kobiet ❤️🥴
U mnie ból piersi się pojawił trochę później, pewnie gdzieś w 7-8tc. Na początku raczej nie miałam żadnych charakterystycznych objawów

Ojj mam nadzieję , że tym razem to nie będzie okres bo w sumie te bóle te trochę chyba były by za wcześnie ? Kiedy powinnaś dostać okres ? Chyba tydzień z kawałkiem co
Czasem się zastanawiam czy po prostu tam chce się coś zadziac ale nie daje rady.. i stąd tak wczesne bóle przed okresem.. trochę dziwne żeby mnie tak tydzień przed bolało już kolejny cykl..

Czasem się zastanawiam czy po prostu tam chce się coś zadziac ale nie daje rady.. i stąd tak wczesne bóle przed okresem.. trochę dziwne żeby mnie tak tydzień przed bolało już kolejny cykl..
Ja tak miewam dosyć często, nawet jeśli się nie staraliśmy, więc to raczej o coś innego chodzi. Ja zaczęłam myśleć, czy to nie jest kwestia niskiego progesteronu

Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Bo jak byłam na usg to miałam na prawym jajniku pęcherzyk 20 mm i wtedy doktor zlecił zastrzyk. Ale jednocześnie miałam na tym samym jajniku pęcherzyk 16mm. I co się mogło z nim stać? Bo jak później byłam na potwierdzeniu owulacji to widziałam ten pęknięty większy pęcherzyk a o tamten zapomniałam zapytać

reklama
Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Bo jak byłam na usg to miałam na prawym jajniku pęcherzyk 20 mm i wtedy doktor zlecił zastrzyk. Ale jednocześnie miałam na tym samym jajniku pęcherzyk 16mm. I co się mogło z nim stać? Bo jak później byłam na potwierdzeniu owulacji to widziałam ten pęknięty większy pęcherzyk a o tamten zapomniałam zapytać
Prawdopodobnie się wchłonął jeśli lekarz nic o nim nie wspomnial.gdyby pękł to byłyby dwa ciałka żółte.jak byłam teraz na 1 wizycie monitoringu to na lewym pęcherzyk 13.8 a na prawym był 9mm.nastepnego dnia ten na lewym był 15.3 a na prawym 10 i sobotę na lewym 18.3 a ten z prawego się wchłonął bo były tylko drobniejsze pęcherzyki

Do góry