reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Może tym razem by zastosowali jakieś inne metody , inne leki czy zastrzyki. Liczę, że lekarze mają plan co zmienić by się wkoncu udało 🤞
To nie jest takie proste :) ja miałam wszystkie dodatkowe procedury, żeby zarodkowi pomóc. A zastrzyki to pewnie trzeba dalszą diagnostykę, a ja już nie chce się diagnozować. Może uda się kolejnym razem. Widocznie to nie masz czas.

To na pewno z zastrzyku, skoro beta ujemna.
To było w poprzednim cyklu.i tak obstawiam.chociaz jak dla mnie to po prostu był wadliwy test.bo skoro się wybarwił to wyłapał hcg(którego nie było według badanie bety) no albo właśnie w moczu zastrzyk utrzymuje się dluzej.ale @Angiee ma teraz podobną sytuację.tez jest po zastrzyku i miała już negatyw a teraz cienie i pytała czy kogoś oszukały
A no i po zastrzyku to nie wychodziły mi takie mocne kreski na testach.chyba że 3dni po zastrzyku 🤣 potem to już tylko cienie ledwo widoczne

Ostatnia edycja:
A kiedy termin @ ?
Czwartek/piątek bo mam cykle 29/30 dni a owulacja na bank była 27 marca, bo to akurat zawsze czuje 🙈 natomiast okresy mam bezobjawowe 😅 i generalnie w pierwszej i drugiej ciąży na początku też nie było objawów, w trzeciej tej straconej tylko bardzo, ale to bardzo delikatny ból piersi, a właśnie nigdy, ale to nigdy mnie nie bolą 🤷 i też to jest dla mnie dziwne, bo z tego co czytałam to właśnie pierwszym objawem u innych kobiet jest ten ból piersi 🤷 jak było u Was? Bo nie wiem czy to ja jestem dziwnym przypadkiem czy to się zdarza u innych kobiet ❤️🥴

Czwartek/piątek bo mam cykle 29/30 dni a owulacja na bank była 27 marca, bo to akurat zawsze czuje 🙈 natomiast okresy mam bezobjawowe 😅 i generalnie w pierwszej i drugiej ciąży na początku też nie było objawów, w trzeciej tej straconej tylko bardzo, ale to bardzo delikatny ból piersi, a właśnie nigdy, ale to nigdy mnie nie bolą 🤷 i też to jest dla mnie dziwne, bo z tego co czytałam to właśnie pierwszym objawem u innych kobiet jest ten ból piersi 🤷 jak było u Was? Bo nie wiem czy to ja jestem dziwnym przypadkiem czy to się zdarza u innych kobiet ❤️🥴
Mnie też piersi nie bolą na początku ciąży. Gdyby nie test czy beta nie wiedziałabym że jestem w ciąży. Tylko ciągnięcie w dole brzucha. Później koło 6 tyg zaczynają się wymioty i zgaga 😆

Mnie też piersi nie bolą na początku ciąży. Gdyby nie test czy beta nie wiedziałabym że jestem w ciąży. Tylko ciągnięcie w dole brzucha. Później koło 6 tyg zaczynają się wymioty i zgaga 😆
To ja zgagę mam czasami po południu, ale nie biorę tego specjalnie pod uwagę bo czasem się zdarza, lekkie nudności też, ale ja pije dużo kawy więc może to od tego (nie chce się oszukiwać 😅🙈). W pierwszej ciąży, a miałam 19 lat wtedy to właśnie, tydzień po spodziewanym terminie miesiączki się zorientowałam, że może by trzeba test zrobić ( o becie wtedy nie słyszałam, wstyd wiem) i wyszły takie krechy że nie było wątpliwości, ale cała ciąża była w zasadzie bezobjawowa. W drugiej robiłam szybko testy, bo się spodziewałam ciąży i nudności zaczęłam mieć wraz z pojawieniem się dwóch kresek na teście, a wyszły mi już właśnie 9-10 dpo i poza nudnosciami nie było nic, piersi zaczęły boleć gdzieś w okolicach końca drugiego trymestru jak zaczęły szybko rosnąc 🤷 także taki dziwny ten mój organizm 😅🙈

Ojj mam nadzieję , że tym razem to nie będzie okres bo w sumie te bóle te trochę chyba były by za wcześnie ? Kiedy powinnaś dostać okres ? Chyba tydzień z kawałkiem co ?
No ogólnie to 15.04 ale owulacja była szybciej więc myślę, że 12.04.
Ostatnio też miałam prawie cały tydzień bóle takie i przyszedł okres

reklama
Ja idę dzisiaj na monitoring 11dc - mam nadzieję, że już dziś dostanę zastrzyk. W poprzednim cyklu byłam w 10dc i pęcherzyki 15mm, a w 12dc pęcherzyki 18mm i 20mm. Już chciałabym mieć to z głowy.

Do góry