reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
A ja jutro wracam do mojego pierwotnego labu powtórzyć betę, nie wytrzymam przez majówkę i będę liczyć przyrost od poniedziałku, a nie ten dzisiejszy.

A jeszcze mam pytanie do dziewczyn które są po poronieniach
Czy te takie lekkie skurcze raz tu raz tam długo mogą się utrzymywać jeszcze ? I jak myślicie kiedy mogę spodziewać sie 🐒 za miesiąc ? Czy raczej przyjdzie wcześniej?

A jeszcze mam pytanie do dziewczyn które są po poronieniach
Czy te takie lekkie skurcze raz tu raz tam długo mogą się utrzymywać jeszcze ? I jak myślicie kiedy mogę spodziewać sie 🐒 za miesiąc ? Czy raczej przyjdzie wcześniej?
Może być w czasie jak poprzednie cykle - np krwawiłaś przez poronienie to np w następnym miesiącu może być miesiączka w czasie jak zwykle a może być też trochę później - sprawdzę kiedy ja dostałam okresu po cp i laparoskopii i kiedy po ostatnim biochemie (jak znajdę w kalendarzu) i edytuje odpowiedź:)

Edit: przy ostatnim biochemie w październiku 23r okresu dostałam dzień po terminie (3 dni wiedziałam o ciąży ale czułam ,że coś nie gra bo miałam skurcze w całym brzuchu, ciągnące w dół i w szyjce)
Kolejna ciąża była pozamaciczna - pierwszy dzień cyklu 10(do 14) listopada. 5.12 pozytywny test ciążowy ,od 7 lekkie brązowe plamienia i duphaston. 23.12 operacja,24.12 powrót do domu i 25.12 zaczęło się krwawienie/okres czyli jakby 45 dni od 1dc i trwał 6 dni
Kolejny okres miałam w 29 dc 22.01 i trwał też 6dni

Ostatnia edycja:
Może być w czasie jak poprzednie cykle - np krwawiłaś przez poronienie to np w następnym miesiącu może być miesiączka w czasie jak zwykle a może być też trochę później - sprawdzę kiedy ja dostałam okresu po cp i laparoskopii i kiedy po ostatnim biochemie (jak znajdę w kalendarzu) i edytuje odpowiedź:)
Dobrze 😌 aaa te skurcze miałaś jeszcze chwilę później ? Czy to przejdzie za jakiś czas ? Bo nie chce z wszystkim teraz latać co chwila do lekarza a wiesz że główka przesilona i wszystko martwi

reklama
Dobrze 😌 aaa te skurcze miałaś jeszcze chwilę później ? Czy to przejdzie za jakiś czas ? Bo nie chce z wszystkim teraz latać co chwila do lekarza a wiesz że główka przesilona i wszystko martwi
Ja Ci się wcale nie dziwię. Ja się raz wystraszyłam zwykłej miesiączki pod prysznicem a co dopiero po poronieniu 😱
Skurcze mogą być wywołane przez hormony, może endometrium się jeszcze złuszcza,macica pracuje żeby się oczyścić i może być napewno dyskomfort. Bierz nospe, ciepłe okłady i odpoczywaj :) wstawaj z łóżka przez bok - to też trochę pomaga ,nie ciągnie tak :)

Do góry