reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
No dobra mam wyniki.
Beta
22.04 10,59
25.04 65,65
28.04 282,64
Obecny przyrost niespełna 170%
Progesteron
25.04 23,74
28.04 22,09
Delikatny spadek
Czy taki nieznaczny spadek proga jest ok? Pisałyście, że jest skokowy...

Ginekolog umówiony na 6 maja, mam nadzieje, ze będzie już coś widać.
1000135196.jpg
1000135198.jpg

wynik progesteronu nic ci nie powie skoro masz okres
Ale skoro była rzekomo ciąża te kilka dni, to progesteron powinien być wyższy jeśli prawidłowy no nie ? Jeśli niski to znaczy, że to wczesne "poronienie" mogli być z powodu niskiego proga.
Nie wiem, pytam się, nie znam się za bardzo na tym, bo nigdy nie musiałam takich badać robić.

To przypominam, że nie znaliśmy wyniku bety Pati , równie dobrze mógłby być wysoki a nadal by nam to nic nie mówiło. Chyba określasz wartość bety na podstawie odcienia kresek na testach Pati 😆
odniosłam się do Twojego postu cytując go. Przypominam, że to Ty napisałaś, że niczego się nie dowiemy teraz tylko dopiero w środę, bo jeśli beta będzie np. 13 (sama strzelasz na oślep dając zły przykład, bo już taka wartość po 4 dniach źle wróży, nawet jeśli w pierwszy dzień pozytywnego testu beta wynosiła 5,1) nie rób ze mnie teraz kogoś głupiego, bo to Ty walisz liczbami na podstawie kresek na testach 😉

Ale skoro była rzekomo ciąża te kilka dni, to progesteron powinien być wyższy jeśli prawidłowy no nie ? Jeśli niski to znaczy, że to wczesne "poronienie" mogli być z powodu niskiego proga.
Nie wiem, pytam się, nie znam się za bardzo na tym, bo nigdy nie musiałam takich badać robić.
raczej nie. Skoro masz krawienie ( czy okresowe czy po ciąży biochemicznej) to progesteron spada. Możesz mieć 0, możesz mieć 2. Ale ile miałaś wcześniej i czy był prawidłowy tego się nie dowiesz.
Najlepiej zbadać próg ok 7 dpo, albo jak jak zobaczysz kreski.. Ale teraz jak masz krwawienie to on już spadł.

U ciebie była też późna implantacja na moje oko.. A kiedyś ktoś tu wrzucał badania, że późna implantacja zwiększa ryzyko straty ciąży.

reklama
nie, ja mam progesteron książkowy, ale przy poronieniu ten progesteron z 30 spadał do zera w szybkim tempie, bo już przy becie 13 gdzie dostałam krwawienia, a jeszcze się nie wyzerowała miałam już wartość okresową

Do góry