reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

No dziewczyny wrocilam do domu 💪 ale lekarka powiedziała że najlepiej wstrzymać się pół roku
Ponieważ tłumaczy to w ten sposób że w jajowodzie zrobiło się ujście w którym było to poszerzenie i to teraz musi się zrosnąć .. żeby nie było powtórki z rozrywki to najlepiej odczekać pół roku ..
chyba ją zdarło ;( jak tu dziewczyny mówiły że i po zabiegu nawet doczekiwały 3 miesiące
Serio myślicie że 6 miesięcy to tak ma być ?
No zalamala mnie ;((((
Pół roku szybko zleci…. Ja też przeżywałam strasznie jak usłyszałam, że czekać do kolejnego okresu plus trzy cykle. Wyszło 4.5 miesiąca pauzy. Zleciało nawet w sumie nie wiem kiedy… ja jestem z tych kobiet, że jak lekarz mi coś zaleca to się tego trzymam i stosuję. Przypomnij w ogóle ile masz lat, że tak ci zależy na czasie…

reklama
I żeby nie robić drożności jajowodów bo ona nie widzi potrzeby .. że poprostu tak się mi przytrafiło i zrobić drożność jakby nie wychodziło przez kilka miesięcy dopiero

Bo większość lekarzy tak uważa. Natomiast można to badanie wykonać prywatnie bo to nie trzeba np. leżeć w szpitalu. Mi też nikt tego nie zalecał. Właściwie żadnych badań i generalnie prawda jest taka, że gdybym ich nie zrobiła to faktycznie by nic nie zmieniło, bo ja na początkowym etapie ciąży nie musiałam i nie brałam żadnych leków.

Wracając jeszcze do drożności - cóż można mieć oba niedrożne i nic tego nie przepcha i nie udrożni. Czy widać, że jajnik jest zakręcony bez otwarcia brzucha? Czasem tak u mnie np. ciężko jest jeden zawsze znaleźć więc prawdopodobnie tak jest. Czy to na coś u mnie wpływa? Raczej nie, bo mam za sobą 4 ciąże, z czego tylko jedną niezakończoną porodem.

Trzeba też pamiętać, że owulacje w teorii powinny być naprzemiennie raz z lewego, raz prawego jajnika, ale jajowody mogą sobie przechwytywać jajeczka w zależności od swojego "humoru".

Jeszcze odnosząc się do tego czasu - ja czytałam coś takiego, że w tym jajowodzie są już uszkodzone rzęski i że potem nie ma jak przepchnąć tej komórki więc znowu CP w tym samym miejscu.
Nie czytałam nic na temat tego, że te rzęski się mogą zregenerować (w sensie nie znalazłam żadnego takiego sensownego medycznego artykułu w żadnym języku tj. polskim czy angielskim) więc ciekawa teoria. Jedyne co znalazłam, to że to jest bzdura bo ich jest tak dużo, że takie mikro uszkodzenie nie powinno wpływać - można powiedzieć, że u mnie się to sprawdziło bo ciąża ewidentnie była znowu z lewego jajnika i z lewego jajowodu (patrząc po ciałku żółtym i umiejscowieniu w macicy)

Pół roku szybko zleci…. Ja też przeżywałam strasznie jak usłyszałam, że czekać do kolejnego okresu plus trzy cykle. Wyszło 4.5 miesiąca pauzy. Zleciało nawet w sumie nie wiem kiedy… ja jestem z tych kobiet, że jak lekarz mi coś zaleca to się tego trzymam i stosuję. Przypomnij w ogóle ile masz lat, że tak ci zależy na czasie…
33 we wrześniu ;)
Ja zawsze jak na coś czekam to się wlecze .. no tak ja rozumiem że trzeba odczekać ale aż pół roku , zobaczymy co mój lekarz mi powie jak pójdę do niego na kontrolę i później na kontrolne USG
Jutro dopiero jadę po wypis to też zobaczymy co tam będzie wypisane
Ale nie wydaje mi się żeby to się musiało zrastać aż pół roku

zrozumiałam, pojedynczy niski wynik bety po 4 dniach pozytywnego testu powie bardzo dużo, beta pędzi jak już się pojawi przy zdrowej ciąży
To przypominam, że nie znaliśmy wyniku bety Pati , równie dobrze mógłby być wysoki a nadal by nam to nic nie mówiło. Chyba określasz wartość bety na podstawie odcienia kresek na testach Pati 😆

Bo większość lekarzy tak uważa. Natomiast można to badanie wykonać prywatnie bo to nie trzeba np. leżeć w szpitalu. Mi też nikt tego nie zalecał. Właściwie żadnych badań i generalnie prawda jest taka, że gdybym ich nie zrobiła to faktycznie by nic nie zmieniło, bo ja na początkowym etapie ciąży nie musiałam i nie brałam żadnych leków.

Wracając jeszcze do drożności - cóż można mieć oba niedrożne i nic tego nie przepcha i nie udrożni. Czy widać, że jajnik jest zakręcony bez otwarcia brzucha? Czasem tak u mnie np. ciężko jest jeden zawsze znaleźć więc prawdopodobnie tak jest. Czy to na coś u mnie wpływa? Raczej nie, bo mam za sobą 4 ciąże, z czego tylko jedną niezakończoną porodem.

Trzeba też pamiętać, że owulacje w teorii powinny być naprzemiennie raz z lewego, raz prawego jajnika, ale jajowody mogą sobie przechwytywać jajeczka w zależności od swojego "humoru".

Jeszcze odnosząc się do tego czasu - ja czytałam coś takiego, że w tym jajowodzie są już uszkodzone rzęski i że potem nie ma jak przepchnąć tej komórki więc znowu CP w tym samym miejscu.
Nie czytałam nic na temat tego, że te rzęski się mogą zregenerować (w sensie nie znalazłam żadnego takiego sensownego medycznego artykułu w żadnym języku tj. polskim czy angielskim) więc ciekawa teoria. Jedyne co znalazłam, to że to jest bzdura bo ich jest tak dużo, że takie mikro uszkodzenie nie powinno wpływać - można powiedzieć, że u mnie się to sprawdziło bo ciąża ewidentnie była znowu z lewego jajnika i z lewego jajowodu (patrząc po ciałku żółtym i umiejscowieniu w macicy)
I była zdrowa ta ciąża z lewego jajowodu i jajnika tak ?
No właśnie dobrze że mi to piszesz
Bo to poszerzenie było naprawdę małe z tego co mówili
Z resztą jak jutro odbiorę wypis to wszystko powinno być tam dokładnie opisane
Za tydzień pójdę do swojego lekarza bo kazali iść na kontrolne USG więc zobaczymy co on się wypowie w tym temacie;)
Trudno jeśli trzeba będzie tyle czekać to zaczekam
No mi lewego za to ciągle mieli problem znaleść ale jak już się położyłam do USG na tej leżance co nogi się podnosi na podpórkach to nie mieli problemu tylko na zwykłej leżance trudno było im znaleźć i kazali pięści pod pośladki dawać
Co do tych owulacji to ja raczej miewałam na przemian właśnie bo raz bolało mnie z tej strony raz z tej Chociaż nie zapisywałam tego żeby wiedzieć na stówę ale tak mniej więcej pamiętam ..
a przypomnij mi proszę jeszcze ile odczekałaś i po jakim czasie udało Ci się zajść?
Czyli wnioskuję z tego co piszesz że czekanie aż tyle to bzdura tak ?
Mam taka nadzieję

reklama
Do góry