reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kresa ciążowa

O jejku naprawdę? Tak wcześnie?? Czyli jest dla mnie szansa :d I kto tam chłopczyk czy dziewczynka? :)

Ona się pojawia pod wpływem zmian hormonalnych, więc jeśli u Ciebie się pojawiła to może to oznaczać ciążę[emoji4] Ostatnio dużo osób się dowiaduje o ciąży właśnie przez pojawienie się jej.
Chłopczyk, jeszcze w brzuszku, 34 tc[emoji7]

reklama
Ona się pojawia pod wpływem zmian hormonalnych, więc jeśli u Ciebie się pojawiła to może to oznaczać ciążę[emoji4] Ostatnio dużo osób się dowiaduje o ciąży właśnie przez pojawienie się jej.
Chłopczyk, jeszcze w brzuszku, 34 tc[emoji7]
Ooo to już prawie koncoweczka :) szczęśliwego rozwiązania Ci życzę :) a jak zobaczyłas tą krese wcześniej jeszcze przed okresem to miałaś jeszcze jakieś inne objawy dziwne?

Ooo to już prawie koncoweczka :) szczęśliwego rozwiązania Ci życzę :) a jak zobaczyłas tą krese wcześniej jeszcze przed okresem to miałaś jeszcze jakieś inne objawy dziwne?

Dziękuję[emoji173]️

Co do objawów to trzy dni po owulacji wiedziałam, że się udało, bo w nocy obudził mnie straszy ból w piersiach. Nie taki jak przed okresem, a taki rwący, rozciągający skórę. Ciągnęło mnie trochę w lewej pachwinie i miałam dziwny katar. Taki ból piersi był u mnie do 5+2tc. 7 dni po owulacji zaczął wyczulać mi się węch i odrzuciło mnie całkiem od mięsa. 9 dni po owulacji zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Wtedy zaczęło się siusianie co chwilę. W dniu spodziewanej miesiączki potwierdziło się, że jestem w ciąży, bo nie przyszła, dzień później zrobiłam Beta HCG.

W poprzedniej ciąży, którą poroniłam też miałam taki ból w piersiach, ale również taki mleczny śluz. Było go pełno, cały dzień. Chyba w dzień spodziewanej miesiączki zaczęło się ze mnie wyciekać mleko, czego do tej pory nie rozumiem. Bólu w pachwinach nie było, nic nie ciągnęło. Tutaj również pojawiła się kresa, ale w całości, bo na górze również.

Każda ciąża jest inna jak widzisz. U Ciebie może nie być żadnych objawów, więc się nie przejmuj.
Trzymam kciuki, żeby to była ciąża[emoji4]

Dziękuję[emoji173]️

Co do objawów to trzy dni po owulacji wiedziałam, że się udało, bo w nocy obudził mnie straszy ból w piersiach. Nie taki jak przed okresem, a taki rwący, rozciągający skórę. Ciągnęło mnie trochę w lewej pachwinie i miałam dziwny katar. Taki ból piersi był u mnie do 5+2tc. 7 dni po owulacji zaczął wyczulać mi się węch i odrzuciło mnie całkiem od mięsa. 9 dni po owulacji zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Wtedy zaczęło się siusianie co chwilę. W dniu spodziewanej miesiączki potwierdziło się, że jestem w ciąży, bo nie przyszła, dzień później zrobiłam Beta HCG.

W poprzedniej ciąży, którą poroniłam też miałam taki ból w piersiach, ale również taki mleczny śluz. Było go pełno, cały dzień. Chyba w dzień spodziewanej miesiączki zaczęło się ze mnie wyciekać mleko, czego do tej pory nie rozumiem. Bólu w pachwinach nie było, nic nie ciągnęło. Tutaj również pojawiła się kresa, ale w całości, bo na górze również.

Każda ciąża jest inna jak widzisz. U Ciebie może nie być żadnych objawów, więc się nie przejmuj.
Trzymam kciuki, żeby to była ciąża[emoji4]
Wiesz co pytam bo ja właśnie też czuję takie dziwne rzeczy ale wiesz... nie chcę się nakręcac (choć i tak się człowiek nakręca) właśnie ból w piersiach tak od góry, powiększone sutki i takie jakby skurcze w dole brzucha od 2 dni... Zapachy to masakra nie mogę wejść do naszej łazienki bo czuje okropny smród tak jakby z rur kanalizacji hehe czego nikt inny u nas nie czuje, a najgorsze jest to że nie mogę jeść CZEKOLADY którą tak bardzo kocham :(((

UP Up
Miała któraś z Was taką kreskę tak wcześnie?? Czy to możliwe żeby to był taki pierwszy objaw ciąży? Jeszcze zanim test pokaże 2 kreski?
Taka kreska to raczej taki charakterystyczny objaw dla 6, 7 miesiąca z tego co pamiętam. A też tylko u części kobiet się pojawia

Paaulaa, niestety, nakręcasz się i to bardzo, a im bardziej się nakręcasz, tym bardziej wmawiasz sobie wszelkie ciążowe objawy. Pamiętaj, że kobiety, które fiksują na punkcie ciąży potrafią sobie nawet wstrzymać okres, tak silna jest psychika. Wrzuć na luz i czekaj do terminu @, bo jeśli się nie udało, to rozczarowanie będzie okrutnie bolesne.
Ja kreski na brzuchu nie miałam w ogóle, w żadnej z obu ciąż.

reklama
Do góry