reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

nie jest powiedziane, nie przejmuj się takimi tekstami
ja zjechałam do wagi niższej niż przed ciążą i niestety nie wyglądałam za dobrze, a przytyć nie mogłam dłuuugo. Już mnie szlak trafiał, bo wszyscy tacy byli troskliwi, że na każdym kroku słyszałam " O Matko, jaka Ty chuda jesteś! Musisz więcej jeść!" Myślałam, że w kosmos wystrzelę!
bo każdemu to się chyba wydaje że jak się jest w ciąży a później karmi piersią to trzeba jeść za trzech i ważyć 100kilo
Przecież my mamusie też chcemy wyglądać ładnie :D

reklama
heeh, ja cale zycie slyszalam ze jestem chuda i niedozywiona, babcia mnie karmila az Rzygalam! A moja 3 miesiace mlodsza kuzynka slyszala wiecznie ze za gruba, ze tlusciutka,nie powinna tyle jesc, wzrost mialysmy praktycznie identyczny. Ostatnio dorwalysmy jakies wspolne zdjecia z okresu od 6-15 lat:szok: i zastanawialysmy sie o co chodzi???:baffled: nie roznilysmy sie praktycznie niczym, no moze ona miala okragla buzie i byla odrobine masywniejsza(mam na mysli grubsze kostki) ale skad taka roznica w postrzeganiu nas?? Teraz faktycznie jest miedzy nami roznica ale teraz po 20 latach! Przez to dziewczyna ma zrypana psychike bo jest jednym wielkim kompleksem, a ja jak slysze ze jestem chuda!(gdzie mam jedynie waskie biodra) to mam ubaw, szczegolnie jak ludzie widza ze jem jak chlop :-D mam nadzieje ze po porodzie wroce do formy lepszej niz przed ciaza i nie mam na mysli tuszy ale wytrzymalosc fizyczna i sile miesni, w wieku 40 lat bede miala szalonego 7latka a to zobowiazuje, gruba czy chuda musze miec kondycje, a poza tym i tak bede wygladala fajnie ;-)

mnie pamiętam w ciąży wkurzało porównywanie brzuszków przez rodzinę - ale masz mały brzuszek, ale masz duży, na chłopca, na dziewczynkę, a to jakiś tam jeszcze inny.... ciągle ktoś miał jakieś uwagi i mu się wydawało, że jest jedyny i jeszcze zabawny...

To i ja się dopiszę:)
Waga przed ciążą: 60kg,
obecnie 19tc: 64kg, 88 cm w obwodzie brzuszka. Rozmiar biustu z 75A do "dobrego" 75B;-)

Pomiar na 17 tc
waga wyjściowa 63,5 kg
teraz 67 kg czyli 3,5 kg na +
obwód brzuszka nic się nie zmienił od 14 tc 96 cm, a nawet wychodzi że się zmiejszył o 1 cm albo źle wtedy zmierzyłam. Wydaje mi się że brzuch mi bardzo urósł od tego czasu, ale może mam takie złudzenie.

witam u mnie w 16t 3dzień, moje wymiary wyglądają tak;)
waga startowa 55 kg, a teraz 58 kg więc +3kg
obwód brzuszka 86cm;)) więc ponad +6cm
a co do piersi to sama nie wiem, urosły ale o ile?? ;)

15 t 0 d waga 61,8 kg, waga wyjściowa 63 kg, czyli 1,2 kg na minusie. Obwód brzuszka ok 90 cm, praktycznie taki sam jak przed ciążą, bo mam oponkę i wzdęcia :/

reklama
Jak czytam jak mało przybieracie na wadze, albo wręcz tracicie kilogramy to aż mi lżej. Ja po pierwszej ciązy przyzwyczajona jestem, że tyłam po 2-3 kg na 3 tygodnie, a teraz od początku ciązy mam 3 kg na plusie. Czasem dopadają mnie myśli czy wszystko jest ok, że tak mało przytyłam, ale jak zaglądam tutaj to się uspakajam ;-)

Do góry