reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
Na wagę ostatnio nie wchodziłam bo przerażenie w oczach :O no ale twardym trza być nie miętkim, więc podaje swoje wymiary....
Przed ciążą: waga: 60kg, brzuch 66, biust 75A

19tc- waga +4kg, brzuch 88cm, biust 75B
25tc- waga +8kg, brzuch 92cm, biust 80C
32tc- waga +12kg, brzuch 98cm, biust 80D

Na poprawę humoru tym niezadowolonym ze swoich kg piszę : :p

u mnie:

waga wyjściowa: 61 kg, brzuch 73 cm, biust 70A

licząc wg OM
15t 3d brzuch 90 cm ( +17 cm ), waga +4 kg, biust 70C
17 tc ------- 94 cm (+21 cm ), ------- +6 kg, biust 70E
19 tc ------- 94 cm (+21 cm ), -------- +7kg, biust 70E
20t5d-------100 cm (+27 cm), ------- +9,5 kg biust 75D, a było już +12 ( wpis z karty ciąży z ostatniej wizyty)
22t2d-------100 cm (+27 cm), ------- +9 kg, biust 75D
23t5d-------101 cm (+28 cm), ------- + 9,5 kg, biust 75D
25t4d-------105 cm (+32 cm), --------+ 12 kg, biust 75D/E
27t6d-------109 cm (+36 cm), --------+ 15 kg, biust 75 F
29t5d-------110cm (+37 cm), --------+16 kg, biust 75 F
31t3d------111cm (+38 cm),---------+ 18kg, biust 75 G!

mamolka 75 G?????!?! Masakra - no ladnie ci urosly. Maz pewnie zadowolony :-) Cos czuje ze mezczyzni to zawsze maja radosc z takich powodow, nawet jakby to mial byc centymetr.

Ja mam 30 tydzien i +11 kg. Chyba nie jest zle...

7tc - (waga) 76kg - (brzuch) ok.80cm
18tc---------68kg-------------?
21tc---------+1kg(69kg)-------?
22tc1d-------+1kg-------------96cm
24tc1d-------+2kg-------------98cm
26tc---------+3kg-------------100cm
28tc---------+4kg-------------100cm
29tc2d-------+5,5kg-----------104cm
32tc----------+8kg(76kg)------105cm
33tc----------+9kg------------105cm

wrublik jejku to ty dopiero tak naprawdę 1kg przytyłaś!!!! dopiero co nadrobiłaś swoja wagę sprzed ciąży:)))) aleee zazdroszczę!;ppp

mamolka no buścik niezły hehehe;pp i co musisz co rusz biustonosze zminiać? czy masz jakiś magiczny?
ja kupiłam ten co polecałaś wtedy z Triumpha i cały czas jest ok, rośnie z biustem i nic nie uwiera. Do karmienia też tam kupię! jaki mam rozmiar to nie wiem bo rozmiarówki są tak różne...:/

u mnie wg wagi położniczej 12,5 na plus wczoraj było.
Jestem ciekawa ile jeszcze można przytyć przez e 2 mies? pamiętam że z Wiktorkiem tyłam do końca, żadnego spadku czy zahamowania wagi nie miałam:/

ach a ja zmierzyłam chyba w niedzielę swój biust i wyszło według jakiejś tam mądrej tabeli że mam 85B... a przed ciążą to chyba miałam 75A... może przy karmieniu urośnie mi miseczka przynajmniej do C... ale z biustem to ja ostatnio mam takie przeboje, bo noszę staniki bez fiszbin, bez usztywnień a w takim sportowym to zawsze mi "antenki" sterczą, co przyciąga uwagę już się staram chować z tym ale w pracy mam ciepło i chciałam dziś przyjść w koszulce ale w niej właśnie były widoczne moje antenki, więc wisi na mnie chusta, a gorąco jest że to wkurza, koleżanka się śmieje, bo by chciała tak a nie ma, mąż też przyjmuje to za normalkę, a mi po prostu przeszkadza to bo mam wrażenie że każdy kto wchodzi do mego biura to by na te antenki tylko patrzał... weź tu babie w ciąży coś dogodź...

reklama
Mam nadzieję że przy karmieniu już nie urośnie biust...
hehehehehehe to dopero się zdziwisz;)))) hhehe ja myslałam jak spojrzałam w lustro że mi ktość cycki podmienił, takich balonów to ja się nie spodziewałam, przed pierwszą ciażą miałam biust B, przy karminiu to chyba był W albo Z!!!!! :DDD hheheh po ciazy juz miałam miseczkę C stale i to mi odpowiadało, także musicie się sporego wzrostu po porodzie spodziewać

Do góry