reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
Na wagę ostatnio nie wchodziłam bo przerażenie w oczach :O no ale twardym trza być nie miętkim, więc podaje swoje wymiary....
Przed ciążą: waga: 60kg, brzuch 66, biust 75A

19tc- waga +4kg, brzuch 88cm, biust 75B
25tc- waga +8kg, brzuch 92cm, biust 80C
32tc- waga +12kg, brzuch 98cm, biust 80D

Na poprawę humoru tym niezadowolonym ze swoich kg piszę : :p

u mnie:

waga wyjściowa: 61 kg, brzuch 73 cm, biust 70A

licząc wg OM
15t 3d brzuch 90 cm ( +17 cm ), waga +4 kg, biust 70C
17 tc ------- 94 cm (+21 cm ), ------- +6 kg, biust 70E
19 tc ------- 94 cm (+21 cm ), -------- +7kg, biust 70E
20t5d-------100 cm (+27 cm), ------- +9,5 kg biust 75D, a było już +12 ( wpis z karty ciąży z ostatniej wizyty)
22t2d-------100 cm (+27 cm), ------- +9 kg, biust 75D
23t5d-------101 cm (+28 cm), ------- + 9,5 kg, biust 75D
25t4d-------105 cm (+32 cm), --------+ 12 kg, biust 75D/E
27t6d-------109 cm (+36 cm), --------+ 15 kg, biust 75 F
29t5d-------110cm (+37 cm), --------+16 kg, biust 75 F
31t3d------111cm (+38 cm),---------+ 18kg, biust 75 G!

mamolka 75 G?????!?! Masakra - no ladnie ci urosly. Maz pewnie zadowolony :-) Cos czuje ze mezczyzni to zawsze maja radosc z takich powodow, nawet jakby to mial byc centymetr.

Ja mam 30 tydzien i +11 kg. Chyba nie jest zle...

7tc - (waga) 76kg - (brzuch) ok.80cm
18tc---------68kg-------------?
21tc---------+1kg(69kg)-------?
22tc1d-------+1kg-------------96cm
24tc1d-------+2kg-------------98cm
26tc---------+3kg-------------100cm
28tc---------+4kg-------------100cm
29tc2d-------+5,5kg-----------104cm
32tc----------+8kg(76kg)------105cm
33tc----------+9kg------------105cm

wrublik jejku to ty dopiero tak naprawdę 1kg przytyłaś!!!! dopiero co nadrobiłaś swoja wagę sprzed ciąży:)))) aleee zazdroszczę!;ppp

mamolka no buścik niezły hehehe;pp i co musisz co rusz biustonosze zminiać? czy masz jakiś magiczny?
ja kupiłam ten co polecałaś wtedy z Triumpha i cały czas jest ok, rośnie z biustem i nic nie uwiera. Do karmienia też tam kupię! jaki mam rozmiar to nie wiem bo rozmiarówki są tak różne...:/

u mnie wg wagi położniczej 12,5 na plus wczoraj było.
Jestem ciekawa ile jeszcze można przytyć przez e 2 mies? pamiętam że z Wiktorkiem tyłam do końca, żadnego spadku czy zahamowania wagi nie miałam:/

ach a ja zmierzyłam chyba w niedzielę swój biust i wyszło według jakiejś tam mądrej tabeli że mam 85B... a przed ciążą to chyba miałam 75A... może przy karmieniu urośnie mi miseczka przynajmniej do C... ale z biustem to ja ostatnio mam takie przeboje, bo noszę staniki bez fiszbin, bez usztywnień a w takim sportowym to zawsze mi "antenki" sterczą, co przyciąga uwagę już się staram chować z tym ale w pracy mam ciepło i chciałam dziś przyjść w koszulce ale w niej właśnie były widoczne moje antenki, więc wisi na mnie chusta, a gorąco jest że to wkurza, koleżanka się śmieje, bo by chciała tak a nie ma, mąż też przyjmuje to za normalkę, a mi po prostu przeszkadza to bo mam wrażenie że każdy kto wchodzi do mego biura to by na te antenki tylko patrzał... weź tu babie w ciąży coś dogodź...

reklama
Mam nadzieję że przy karmieniu już nie urośnie biust...
hehehehehehe to dopero się zdziwisz;)))) hhehe ja myslałam jak spojrzałam w lustro że mi ktość cycki podmienił, takich balonów to ja się nie spodziewałam, przed pierwszą ciażą miałam biust B, przy karminiu to chyba był W albo Z!!!!! :DDD hheheh po ciazy juz miałam miseczkę C stale i to mi odpowiadało, także musicie się sporego wzrostu po porodzie spodziewać

Do góry