reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Ojoj... U mnie 26 zaczęty, ale 8 na plus ;) Ja to mam tylko ambicję, żeby do 20 nie dojść, jak moja Mama w pierwszej ciąży ;) Ale teraz jak więcej leżę niż chodzę, to czarno to widzę... Ale co tam - dobrze mi z tym :)

reklama
Kolejna wizyta za mną więc czas na podsumowanie. Przez miesiąc przytyłam 3 kg (mam na liczniku 71kg czyli 9kg do przodu) Brzuch w ciągu tego miesiąca powiększył się w obwodzie o 9cm !! :)

a ja jestem przerażona - na dzień dzisiejszy mam 8 kg na plus, a dzisiaj w szkole rodzenia powiedziano mi że optymalnie to jest przybrać 12 kilo a 15 to już absolutny max. Biorąc pod uwagę że jeszcze duuuużo do końca to chyba się nie zmieszczę w tym optimum

u mnie z czwartku wyniki:

start-> 82kg

teraz 85kg i 118 cm w brzuszku :)

od poczatku + 3kg ;) ale teraz sie zacznie przybieranie dopiero jaknasze dzieciaczki rosna coraz szybciej :)

heh Sunflower, za przeproszeniem w tej szkole rodzenia chrzania jesli nie powiedzieli Ci tego indywidualnie na podstawie rozpatrzenia Twojej masy ciala przed ciaza i tycia dotychczas, dla kazdej kobiety jest inny zdrowy limit kilosow ktore moze sobie przybrac w ciazy, wszystko zalezy od postury i od wczesniejszej wagi. Wiadomo ze ktos kto startuje z wagi 80 kg ma duzo mniejszy limit niz ktos kto startuje z 45 np :) ja moge np kolo 12 przy 171wzrostu i 62 wyjsciowej, jako ze juz mam 9,5 zakladam ze nie dam rady:D

ja tez powinnam 12 a będzie 20 jak nic!!! poprzednio też tyle miałam, masakra, widać nie dane jest mi być piękną, szczupłą ciężarówką, muszę być słonicą:((( a najbardziej dobija mnie wałkek na plecach, normalnie jakbym miała cycki z tyłu, masakra bleeee, grrrrr, wrrrrr, ale mam dziś wisielczy humor.........:(

reklama
ekhm mam już +13 :laugh2:. No nic - pozostało mi tylko wierzyć, że poprzednich 22kg na plusie nie pobiję, a jak tak to jak schudnę ( a schudnę żeby nie wiem co :wściekła/y:) będę się tym chwalić :)

Do góry