reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Hej! Jestem w 27 tygodniu, na razie kilogramów 8+, ale mam nadzieję że wiele więcej nie przytyję bo przed ciążą należałam do tym bardziej okrągłych kobietek:)

reklama
W tym tygodniu urósł mi brzuch :D

u mnie:

waga wyjściowa: 61 kg, brzuch 73 cm, biust 70A

licząc wg OM
15t 3d
brzuch 90 cm ( +17 cm ), waga +4 kg, biust 70C
17 tc ------- 94 cm (+21 cm ), ------- +6 kg, biust 70E
19 tc ------- 94 cm (+21 cm ), -------- +7kg, biust 70E
20t5d-------100 cm (+27 cm), ------- +9,5 kg biust 75D, a było już +12 ( wpis z karty ciąży z ostatniej wizyty)
22t2d-------100 cm (+27 cm), ------- +9 kg, biust 75D
23t5d-------101 cm (+28 cm), ------- + 9,5 kg, biust 75D
25t4d-------105 cm (+32 cm), --------+ 12 kg, biust 75D/E

ja po wazeniu u gina wcale szczesliwa nie jestem:
23 tc - 7,5 kg na plusie ...

przez ostatni miesiac przybylo mi 2,5 kg - to chyba moj niechlubny rekord :( pocieszam sie tylko, ze w pierwszej ciazy na tym etapie mialam doklanie tyle samo na plusie, a w 3 trymestrze przybieralam mniej niz w 2. teraz biore sie za siebie - jestem w koncu na L4, wiec mam wiecej czasu na regularne jedzenie. no i przede wszystkim zamierzam chodzi na basen i dlugie spacerki :D

Ja w 26 tyg. ważyłam 60kg czyli na plus 8kg bo startowałam z 52kg :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
rany, w sumie juz wszystko troszke mi sie myli, tzn wy i wasze postury, ale zauwazylam ze tu strasznie duzo takich ociupinek :)) niektore startuja od ponizej 50 kg! :O ja bylam zawsze chuda, nawet jak wazylam 60 kg ale ponizej 50 kg.. :O ;D

reklama
Do góry