reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy i centymetry na +

ja od konca liceum z przerwa na ciaze mam praktycznie stala wage. nigdy sie nie odchudzalam intensywnie i wogole jestem przeciwniczka drastycznych diet - patrzac na moje kumpelki efekt jojo murowany. staram sie odzywiac zdrowo - najbardziej pasuje mi dieta Montignac. nawet jesli nie udaje mi sie stosowac wszystkich zasad, to przynajmniej nie lacze weglowodanow i tluszczy. przed ciaza pol roku tak gotowalam i moj maz ladnie schudl - powolutku spadlo mu 6-7 kg. po ciazy tez wroce do Montignaca.

reklama
Ja dostałam meridię po konsultacji z lekarzem, skrupulatnych badaniach itd. Co miesiąc się badałam, żeby kontrolować czy coś się nie dzieje.

Moje problemy z masą po ciąży wiążę nie tyle z ciążą:no: co z tymi plastrami anty:wściekła/y::wściekła/y:! Nigdy więcej hormonów:wściekła/y:! Przez przeszło rok po odstawieniu plastrów czułam różne efekty uboczne!:crazy::angry:

Może to mało popularny pogląd, ale polecam metodę objawowo-termiczną :) Nigdy się na niej jeszcze nie zawiodłam, a w ciążę pozwoliła mi zajść już przy drugim cyklu próbowania. Znam swój organizm na wylot, co do dnia wiem, kiedy miałam owulację i dotąd wszystko się zgadza, więc terminy porodu mi się nie przesuwają. Poza tym żadnych problemów z wagą czy innymi rzeczami nie mam. Dobrowolnie bym się w życiu nie katowała tabletkami czy innymi hormonami ingerującymi w organizm. Choć ob.-term. wymaga pewnej dyscypliny, temu nie można zaprzeczyć ;) Ale to się przydaje np. w ciąży jak jest przymusowa "posucha" czasem ;)

A jak nie ma diety z chlebem, to ja chyba podziękuję :) Chleba nie opuszczę :)

krolcia a meridii czasem nie wycofali z aptek??? Coś mi się obiło o uszy...
Były takie informacje, ale ja normalnie ją kupowałam, nie miałam problemu z nabyciem. Może nowe partie nie dochodziły już a to co apteki miały na stanie to mogły sprzedać...

Strasznie się wkurzyłam na to wycofanie:angry::wściekła/y:!! Jest kilka takich leków podobnych do siebie, a meridia była najczystszą postacią z nich:tak:. Inne mają więcej efektów ubocznych. A jednak wycofali właśnie meridię:crazy:, podejrzewam, że dlatego, że najbardziej popularna.

I najczęściej nielegalnie sprzedawana. Nawet na allegro można było kupić!

Ja się za bardzo bałam bez kontroli ją brać i poszłam normalnie do lekarza.

Oj, przez te nerwy mam -0,5 kg w tym tygodniu... Ale od ostatniej wizyty i tak jestem 1 kg na plus, więc mnie pani doktor nie zabije. Mam jeszcze 2,5 tygodnia na tuczenie Małego (w domyśle: siebie również) ;)

reklama
Oj oj diety... przez diety bardzo ladnie utylam :-p Wlasciwie gdybym nie poleciala na niektore mialabym znacznie mniej kg.
Co z tego ze sie szybko chudnie, jak po diecie przybywalo mi czasem wiecej (choc nie obzeralam sie przeciez, tylko staralam sie uwazac na to co jem, mimo wszystko juz nie bylo rygoru i to mnie gubilo). Soutch Beach byla fajna i szybko schudlam, ale musialam ja przerwac, bo kiedys bym zemdlala idac do pracy. Za malo cukru.... wiec nie polecam.
Zaczelam chudnac dopiero jak zaczelam lepiej sie odzywiac (napisalam sobie swoja diete) - tzn. 5 posilkow dziennie w miare regularnych i zdrowych, malo slodyczy i rzeczy z maki pszennej (chleb, bułki, makaron), takze mniej ryżu, wiecej warzyw i owocow, uwazalam na kalorie, pilam wiecej napojów itd. itp. Ciezko mi bylo bo to wiecej bylo posilkow niz dotychczas jadlam. Odzwyczajona bylam od sniadan i regularnosci. Wiadomo ze przez to tez tylam wczesniej, bo sobie organizm magazynowal. Ale samo takie odzywianie pomoglo mi schudnac (mimo ze nie wiedzialam ze mam niedoczynnosc tarczycy do tego). Malo jednak bo po 2 miesiacach zaszlam w ciaze :-) No i w sumie teraz nadrabiam kg.
Ale sie pocieszam ze po ciazy, stosujac sie do tych zasad, i z w miare wyleczona tarczyca, pojdzie szybciej ^_^ Nie jest to bardzo rygorystyczne, a pomaga :-)

Do góry