reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

a ja chyba przyjmę wagę nie gina tylko swoją bo ona mnie waży po poludniu i ta waga u niej jest dziwna, raz jest mniej niz ja się waże w tym samym dniu rano, a raz duzo wiecej, więc zmieniam założenia :p Tak więc:
Waga wyjściowa tyle ile w 7 tc, czyli 62,5kg, obwód brzucha ok. 89 cm, biust 75C, wzrost 160 cm - czyli ważyłam trochę za dużo, górna granica prawidłowego BMI.

7tc- waga 62,5kg +0 kg
11tc - waga 62,7kg +0,2 kg
12tc - waga 61,6kg -0,9 kg
17tc - waga 62,1kg -0,3 kg
18tc - waga 62,6kg +0,1 kg
19tc - waga 62,6kg +0,1 kg
20tc - waga 63,1kg +0,6 kg
21tc - waga 63,3kg +0,8 kg obwód brzucha w najszerszym miejscu 93cm czyli +4cm, w biodrach mam 92 cm (ale nie mierzylam wcześniej), w "tali" mam 81 cm, pod biustem 86cm a w biuście 98cm.

i to ma byc przyjaciolka?? Ty swinia jestes, bo przy Tobie bede miala brzuch jak w 11 miesiacu, a tylko miesiac roznicy ;-p

ainah21 zagłodzisz siebie lub dziecko :p Brzuszek na plus a kilogramy nie...
No cóż może tak ma być, w końcu każda z nas jest inna :)
nie zaglodzi, wszystko zalezy od wagi przed ciaza. no i skoro ma wyniki ok; dzidzia tez w porzadku, to zacznie przybierac wraz ze wzrostem synka

reklama
ainah ja nieco wiecej niz ty przytylam :) bo 1-1,5 kg :) mam nadzieje ze ne wystrzelimy w koncu mocno w chwile zwaga do gory to chyba by bylo straszne bbrrrr
mamolka fajne powiedzenie i super sie rymuje :D

u mnie pocz. 82 kg, cyc 75c obwodow nie mierzylam
1-16tc- 81 kg cyc 85 D
18tc 82kg
22tc 83,5 kg

w sumienarazie poltora kg wiecej od wagi poczatkowej. ale ja i tak duzo waze bo na 170cm wzrostu 82 kg to ehhh duzo :/ wiec mam nadzieje z enie przekrocze 92kg bbrrrr

cyc bez zmian :)

missiiss ja się właśnie tego boję - że nagle wystrzelimy i będzie szok z dnia na dzień :p
Trzymajmy kciuki, żeby tyć w równym tempie :)

Antylopka
- kochana, dobrze wiesz że ja przy Tobie wyglądam jak pulpet więc nie masz się co martwić :)))

ooo, widzę że nie tylko ja prawie nic nie przytyłam, mississ właśnie słyszałam że szczupłe dziewczyny powinny więcej przytyc, a te troszkę grubsze mniej.... więc może my do tych troszeczkę grubszych należymy? hihi

Cześć dziewczyny, ja przytyłam na razie 2-2,5kg przed ważyłam ok 60kg a teraz 62kg, brzuch mam w miarę mały jak na ten czas ciąży i już zaczyna mnie denerwować gadanie ludzi naokoło:" I ty jesteś w ciąży????". Nienawidzę tego!!! Jesli chodzi o inne zmiany bardzo urósł mi biust jakieś 2 rozmiary. A jak tam u Was z brzuszkami? Pozdrawiam

Missiiss i ja pod twoimi słowami sie podpisuję rękami i nogami - po ciąży schudnę aż do 50!! :p A co... jak szaleć to szaleć :)) Sam biust jak mi zmaleje to pewnie będzie - 4 kg :)) Prawda jest taka że moja waga mnie strasznie załamuje i nigdy sie nie dopuscilam do takich rozmiarów ale przeciez nie będę się w ciąży odchudzać! Więc spokojnie czekam do porodu :)

reklama
noo ja sie tez nie dopuscilam nigdy do takich rozmiarow :p tzn przed ciaza z antkiem wazylam 70kg i ok bylo dobrze sie czulam i mniej bylo do zrzucenia do 60 kg... ale pozniej po porodzie przytylam raptem w 4 miechy 10kg :szok: przez cala ciaze 6 miechow z antkiem nie jadlam slodkiego bo chcialo mi sie kwasne no a po porodzie kilka dni poprostu wciagalam slodkie nawet po 2 tabliczki czekolady dziennie plus wafelki jakies... poprostu tak mi si echcialo uzupelnic ten okres co nie jadlam ze koszmar... teraz nie winam tak slodkiego znow i boje sie z epo porodzie znow mnie jakis buuum dopadnie ale mam nadzieje z ejakos sie obejdziebo mam zaiar mocno wziac sie za siebie i wroic do normalnej wagi... w ktorej sie dobrze czuje atrakcyjnie i swobodnie :) takze jak pisalam po porodzie zalozymy watek "powrot do formy" :) i wspolnie bedziemy walczyc :)

Do góry