reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy i centymetry na +

otóż to!! Razem uda nam się osiągnąć wymarzoną wagę:tak: Po porodzie zajmiemy się karmieniem, a przy dziecku będzie sporo pracy wiec i szybciej schudniemy ;-) Ja za to wcinam słodkie jak najęta :zawstydzona/y:Może stąd to moje 10 kg...

Ja też ciągle jem słodycze i tylko dwa kilo. :sorry:

reklama
jejku ja zaczynalam ciąże z wagą 48 kg hehe kiedyś standardowo miałam ok 50 ale rok temu popracowałam trochę w hotelu i takich stresów się tam najadłam, że spadło do 48... wzrost mam 163 cm ale jakoś wszystkie kości mi na szczęście nie wystawały :d teraz moja waga nieubłaganie pokazuje 55 kg... moim marzeniem bylo przytyć do ok 60 kg w ciąży ale przybywa mi z dnia na dzień teraz. a do grudnia daleko :) w każdym razie jak bym po ciąży zrzuciło do 52 kg to bylabym zadowolona.
najlepsze jest to, że ja się nigdy nie odchudzalam, jadłam słodkie non stop a a jakoś figura się trzymała. ale obawiam się, że po ciąży wszystko się może zmienić.
ale to co - dzieciaczek najważniejszy :)

dziewczynki ja mam juz 9kg do przodu co najlepsze to mam duży brzuszek bo tylko tam tyje, prawde mowiąć chodze w swoich spodniach i tylko sie nie dopinam to dowód ze tylko brzuch mi rośnie ale jestem w szoku ze az tyle kg, ogolnie zawsze mialam 172CM i 59-60 kg a teraz 69 juz waże:) czy któraś miała taki szybki wzrost i przy tym nie tyla w calym ciele?

9 kg w 6 miesięcy to wcale nie jest jakoś okropnie dużo. Jeśli przy swoim wzroście ważyłaś 60 kg, to znaczy, że szczupłe z Ciebie stworzenie, więc to raczej normalne, że waga się zwiększa :) Teoretycznie od drugiego trymestru waga może rosnąć o 2 kg na miesiąc i to wcale nie jest ZA dużo. To bardzo indywidualna sprawa. Jeśli lekarz nie mówi, że jest coś nie tak, to trzeba mu uwierzyć :) A jeśli przybiera Ci tylko brzuszek, to tylko się cieszyć :) Ja przytyłam już 6-7 kg, a brzuch mam nie za wielki - wszystko mi w biodra poszło - to dopiero tragedia ;)

Mimo wszystko wagę trzeba kontrolować. Siostra koleżanki przytyła 20 kg w ciąży, ale ponieważ w ogóle jej nie poszło w biodra i miała bardzo wąskie, a dziecko było duże, to dostała od razu wskazanie do cesarki. Tylko na to wpłynęła oczywiście też jej budowa ciała.

moja bratowa przytyła w ciąży 40 kilo, zawsze była laska 60 kilo, ładna szczuplutka, a w pierwszych miesiącach ciązy wyglądała jak do porodu, oczywiście sama nie urodziła, miała cesarke, a mały Franek ważył 4,5 kilo;) pamiętam jak siedziałyśmy sobie w czerwcu na takich plastikowych krzesełkach i pod nią się tam nogi rozjeżdzały od tego krzesełka i tak do żartów mówię, bo niewiedziałam ile ona faktycznie waży, MONIKA TE KRZESEŁKA SĄ CHYBA DO 90 KILO WAGI.. a ona skoczyła z niego jak oparzona, wiem że to nie jest śmieszne, ale jak sobie o tym pomyślę to usmiech sam przychodzi.
także dziewczyny dbajcie o siebie, bo potem wcale nie może byc też tak łatwo z tym zrzucaniem wagi, ja przed Zosia miałam ok 64 kilo, spasłam się do 86 kilo i tak jak schudłam przy porodzie do 72-- to przy karmieniu piersią nie zgubiłam nawet grama, dopiero jak teraz zaszłam w ciąze schudłam 4 kilo, nie wszystkie dzieci trzeba nosic, nie wszystkie mają kolki i nie wszystkie wymagaja tyle poświęcenia, że kilogramy same polecą..

no dokladnie i nie znaczy ze jak sie karmi to kg leca w dol... moja kuzynka mi mowi a bedziesz karmila peirsia to szybko spadna kg... to ja utwierdzona wtym przekonaniu cieszylam sie jak najeta a pozniej inne dwie znajome spotkalam juz 5 miesiacy po porodzie karmiac epiersia i obydwie schudnac nie mogly ... wiec chyba ei ma reguly ?? jezu obym ja chudla ... moze si edua bo przeciez tyle rzeczy zakazanych jak sie karmi... ahh jak ja bym chciala miec te 60 kg w pol roku po porodzie ahhh marzenie moje najwieksze teraz :) wieksze od samochodu nawet i wycieczki na majorke ;)

natka 40 kg o jeżu:szok::-D to se dziewczyna zaszalała:-D

Pamietam w szkole rodzenia te plastikowe krzesełka takie najzwyklejsze (grillowe) jak po kolei każda ciężarna kończyła niemal na podłodze bo nagle nogi sie rzojexały pod ciężkimi dupskami:-D faceci mieli ubaw nie z tej ziemi:-D

Ja w pierwszzej ciązy przytyłam 20 kg:zawstydzona/y:.... po wyjściu ze szpitala spadło 7,a reszta w dupsku została:szok:,...... karmiłam króciutko, potem przeszłam na dietę i w pół roku po porodzie straciłam 17 kg, miałam mniej jak przed ciążą, także kochane - wszystko zalezy od nas, od naszej woli i chęci:tak:

Ja w pierwszzej ciązy przytyłam 20 kg:zawstydzona/y:.... po wyjściu ze szpitala spadło 7,a reszta w dupsku została:szok:,...... karmiłam króciutko, potem przeszłam na dietę i w pół roku po porodzie straciłam 17 kg, miałam mniej jak przed ciążą, także kochane - wszystko zalezy od nas, od naszej woli i chęci:tak:

wreszcie cos optymistyznego ... :-)
chociaz z drugiej strony czytanie tego watku odbiera apetyt i po zjedzeniu 3 wafelkow reszty pozbylam sie z domu :-)

reklama
tak jeszcze sobie myślę że dobrze urodzimy bo jeszcze te swoje zwisy zdazymy schowac pod kurtkami, a do lata się zdazymy wyrobić (bynajmniej taka mam nadzieje hehehe), wiecie spacerki codziennie, dietka i jakos damy radę. Poprzednio urodziłam w lato więc sie schowac nie miałam jak:/

Do góry