reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
elena nie zgadzam sie ze zaokragla tylko wpisuje w ktorym tc faktycznie jestem. np 21,5 t jest skonczone 21 i 5 dzien 22 tygodnia dokladnie tak jak konczymy lata to w dniu urodzin mamy skonczone 20 czy tam ile. i profesor moj i opolski gin pisza zawsze tak samo.

Każdy ma swój sposób jak widać.

Mamolka ja mam już 10 kg na plusie ale co gorsze ważę już 80 kg:/ Ale trudno - w końcu to ciąża. Po porodzie będzie czas na chudnięcie.

Ojj pewnie, że teraz nie ma co sobie tym wszystkim główki kłopotać - bo wszystkie kilogramy spadną przy odrobinie wysiłku po ciąży ( którego jest swoją drogą niemało po porodzie) ...

tylko mi jest po prostu ciężko i dlatego staram trzymać dietę ( oczywiście pozwalam sobie na "gorsze" pełne kcal dni ).

Właściwie ( moim zadaniem ) te kobietki, które były bardzo szczupłe przed ciążą powinny więcej przytyć by potem np. miesiąc po porodzie nie wyglądać jak chodzące szkieletory. A do tego zmęczenie i niewyspanie sprawi, że będą jeszcze gorzej wyglądać.

Myślę że 12-15 kg jest w sam raz :D Kobieta na bank tyle kg zgubi w przeciągu 1-3 miesięcy. Gwarantuję!

Także Wiolcia mamy jeszcze kilka kg w zapasie :)

mamolka to prawda im kobieta chudsza tym wiecej powinna przybrać na wadze, a kobiety otyłe mniej.

Ja mam na razie 6 na plusie, ale pocieszam się, że moja Mama w pierwszej ciąży przytyła 20 kg i zrzuciła wszystko bez większego wysiłku w 3 miesiące! Chociaż Teściowa mi powiedziała w weekend, że jak tak na mnie patrzy, to gwarantuje mi minimum 16 kg (bo ja się zadeklarowałam, że powyżej 12 kg nie wyjdę ;)). Zobaczymy... Byle Męża nie przegonić, bo będzie miał ubaw ;)

Ja po pierwszym porodzie to zgubiłam kg w mgnieniu oka, zostały mi z 20kg wtedy na plusie, tylko 4 kg i dlatego teraz startuję z wyższej wagi, przez 2 lata nie mogła zgubić tych 4 kg, za chiny ludowe :/

Ja wogóle przez hormony szybko zaczęłam tyć i tez nie mogłam za nic schudnąć dopiero w styczniu przeszłam na dietę dobrana przez dietetyka i 5 kg straciłam w miesiąc bez większego wysiłku. Mój największy błąd to jedzenie rzadko więc jak przywykłam do mało a często to waga moment poszła w dół. Także po porodzie i karmieniu wracam na dietę Vitalii.
Pocieszam się dzisiejszym zdaniem z gazety, że w 3 trymestrze tyje się mniej niż w 2 więc mam nadzieję osiągnąć max 5 kg do końca listopada. Czas pokaże :))

reklama
wiolcia i tego się trzymajmy!:D
ja też czytałam, że w drugim trymestrze tyje się najwięcej (z Matim też tak miałam). Oczywiście od tej reguły zdarzają się wyjątki - mam nadzieję, że ja nim nie będę.

WESZŁAM NA WAGĘ!!! Po przyjeździe z Zakopca strasznie się tego obawiałam. W sumie mam na plusie od początku 7,5 kg. Przez ostatnie 4 tygodnie przytyłam 1,5kg. Nie jest aż tak tragicznie...

Do góry