reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
elena nie zgadzam sie ze zaokragla tylko wpisuje w ktorym tc faktycznie jestem. np 21,5 t jest skonczone 21 i 5 dzien 22 tygodnia dokladnie tak jak konczymy lata to w dniu urodzin mamy skonczone 20 czy tam ile. i profesor moj i opolski gin pisza zawsze tak samo.

Każdy ma swój sposób jak widać.

Mamolka ja mam już 10 kg na plusie ale co gorsze ważę już 80 kg:/ Ale trudno - w końcu to ciąża. Po porodzie będzie czas na chudnięcie.

Ojj pewnie, że teraz nie ma co sobie tym wszystkim główki kłopotać - bo wszystkie kilogramy spadną przy odrobinie wysiłku po ciąży ( którego jest swoją drogą niemało po porodzie) ...

tylko mi jest po prostu ciężko i dlatego staram trzymać dietę ( oczywiście pozwalam sobie na "gorsze" pełne kcal dni ).

Właściwie ( moim zadaniem ) te kobietki, które były bardzo szczupłe przed ciążą powinny więcej przytyć by potem np. miesiąc po porodzie nie wyglądać jak chodzące szkieletory. A do tego zmęczenie i niewyspanie sprawi, że będą jeszcze gorzej wyglądać.

Myślę że 12-15 kg jest w sam raz :D Kobieta na bank tyle kg zgubi w przeciągu 1-3 miesięcy. Gwarantuję!

Także Wiolcia mamy jeszcze kilka kg w zapasie :)

mamolka to prawda im kobieta chudsza tym wiecej powinna przybrać na wadze, a kobiety otyłe mniej.

Ja mam na razie 6 na plusie, ale pocieszam się, że moja Mama w pierwszej ciąży przytyła 20 kg i zrzuciła wszystko bez większego wysiłku w 3 miesiące! Chociaż Teściowa mi powiedziała w weekend, że jak tak na mnie patrzy, to gwarantuje mi minimum 16 kg (bo ja się zadeklarowałam, że powyżej 12 kg nie wyjdę ;)). Zobaczymy... Byle Męża nie przegonić, bo będzie miał ubaw ;)

Ja po pierwszym porodzie to zgubiłam kg w mgnieniu oka, zostały mi z 20kg wtedy na plusie, tylko 4 kg i dlatego teraz startuję z wyższej wagi, przez 2 lata nie mogła zgubić tych 4 kg, za chiny ludowe :/

Ja wogóle przez hormony szybko zaczęłam tyć i tez nie mogłam za nic schudnąć dopiero w styczniu przeszłam na dietę dobrana przez dietetyka i 5 kg straciłam w miesiąc bez większego wysiłku. Mój największy błąd to jedzenie rzadko więc jak przywykłam do mało a często to waga moment poszła w dół. Także po porodzie i karmieniu wracam na dietę Vitalii.
Pocieszam się dzisiejszym zdaniem z gazety, że w 3 trymestrze tyje się mniej niż w 2 więc mam nadzieję osiągnąć max 5 kg do końca listopada. Czas pokaże :))

reklama
wiolcia i tego się trzymajmy!:D
ja też czytałam, że w drugim trymestrze tyje się najwięcej (z Matim też tak miałam). Oczywiście od tej reguły zdarzają się wyjątki - mam nadzieję, że ja nim nie będę.

WESZŁAM NA WAGĘ!!! Po przyjeździe z Zakopca strasznie się tego obawiałam. W sumie mam na plusie od początku 7,5 kg. Przez ostatnie 4 tygodnie przytyłam 1,5kg. Nie jest aż tak tragicznie...

Do góry