reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Pocieszam się dzisiejszym zdaniem z gazety, że w 3 trymestrze tyje się mniej niż w 2 więc mam nadzieję osiągnąć max 5 kg do końca listopada. Czas pokaże :))

a mi sie wydaje, ze w 3 mozna przytyc najwiecej, bo wtedy dzidzius juz tylko roscie. ale moze tak jest jak sie samamu nic nie tyje, tylko ciazowe kg. w pierwszej ciazy tak mialam, ale przytylam tylko 11 kg, wiec to nie duzo do mojego wzrostu. teraz jestem 7 na plusie, wiec poltora wiecej niz bylam z Wikunia w tym samym momencie ciazy

reklama
u mnie:

waga wyjściowa: 61 kg, brzuch 73 cm, biust 70A

licząc wg OM
15t 3d
brzuch 90 cm ( +17 cm ), waga +4 kg, biust 70C
17 tc ------- 94 cm (+21 cm ), ------- +6 kg, biust 70E
19 tc ------- 94 cm (+21 cm ), -------- +7kg, biust 70E
20t5d-------100 cm (+27 cm), ------- +9,5 kg biust 75D, a było już +12 ( wpis z karty ciąży z ostatniej wizyty)
22t2d-------100 cm (+27 cm), ------- +9 kg, biust 75D
23t5d-------101 cm (+28 cm), ------- + 9,5 kg, biust 75D

a ja chyba przyjmę wagę nie gina tylko swoją bo ona mnie waży po poludniu i ta waga u niej jest dziwna, raz jest mniej niz ja się waże w tym samym dniu rano, a raz duzo wiecej, więc zmieniam założenia :p Tak więc:
Waga wyjściowa tyle ile w 7 tc, czyli 62,5kg, obwód brzucha ok. 89 cm, biust 75C, wzrost 160 cm - czyli ważyłam trochę za dużo, górna granica prawidłowego BMI.

7tc- waga 62,5kg +0 kg
11tc - waga 62,7kg +0,2 kg
12tc - waga 61,6kg -0,9 kg
17tc - waga 62,1kg -0,3 kg
18tc - waga 62,6kg +0,1 kg
19tc - waga 62,6kg +0,1 kg
20tc - waga 63,1kg +0,6 kg
21tc - waga 63,3kg +0,8 kg obwód brzucha w najszerszym miejscu 93cm czyli +4cm, w biodrach mam 92 cm (ale nie mierzylam wcześniej), w "tali" mam 81 cm, pod biustem 86cm a w biuście 98cm.

Ostatnia edycja:
ainah21 zagłodzisz siebie lub dziecko :p Brzuszek na plus a kilogramy nie...
No cóż może tak ma być, w końcu każda z nas jest inna :)

doti_00 ja sobie jedzenia nie odmawiam :) ale jem o określonych porach i staram się nie dojadać. Najgorzej jest pod wieczór bo wtedy nachodzi mnie ochota na podgryzanie :) czasem mi się uda a czasem nie :p Ale wzrost wagi u mnie dopiero się zacznie, bo na razie maluch jest malutki, teraz to będzie przybierał na wadze :p W piątek mam USG połówkowe i się dowiem czy wagowo i wymiarowo jest ok :p

reklama
U mnie rośniemy następująco;)
Przed ciążą: waga: 60kg, brzuch 66, biust 75A

19tc- waga +4kg, brzuch 88cm, biust 75B
25tc- waga +8kg, brzuch 92cm, biust 80C
Na odpowiednim wątku wklejam fotki domku Maluszka:)

Do góry