reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Pocieszam się dzisiejszym zdaniem z gazety, że w 3 trymestrze tyje się mniej niż w 2 więc mam nadzieję osiągnąć max 5 kg do końca listopada. Czas pokaże :))

a mi sie wydaje, ze w 3 mozna przytyc najwiecej, bo wtedy dzidzius juz tylko roscie. ale moze tak jest jak sie samamu nic nie tyje, tylko ciazowe kg. w pierwszej ciazy tak mialam, ale przytylam tylko 11 kg, wiec to nie duzo do mojego wzrostu. teraz jestem 7 na plusie, wiec poltora wiecej niz bylam z Wikunia w tym samym momencie ciazy

reklama
u mnie:

waga wyjściowa: 61 kg, brzuch 73 cm, biust 70A

licząc wg OM
15t 3d
brzuch 90 cm ( +17 cm ), waga +4 kg, biust 70C
17 tc ------- 94 cm (+21 cm ), ------- +6 kg, biust 70E
19 tc ------- 94 cm (+21 cm ), -------- +7kg, biust 70E
20t5d-------100 cm (+27 cm), ------- +9,5 kg biust 75D, a było już +12 ( wpis z karty ciąży z ostatniej wizyty)
22t2d-------100 cm (+27 cm), ------- +9 kg, biust 75D
23t5d-------101 cm (+28 cm), ------- + 9,5 kg, biust 75D

a ja chyba przyjmę wagę nie gina tylko swoją bo ona mnie waży po poludniu i ta waga u niej jest dziwna, raz jest mniej niz ja się waże w tym samym dniu rano, a raz duzo wiecej, więc zmieniam założenia :p Tak więc:
Waga wyjściowa tyle ile w 7 tc, czyli 62,5kg, obwód brzucha ok. 89 cm, biust 75C, wzrost 160 cm - czyli ważyłam trochę za dużo, górna granica prawidłowego BMI.

7tc- waga 62,5kg +0 kg
11tc - waga 62,7kg +0,2 kg
12tc - waga 61,6kg -0,9 kg
17tc - waga 62,1kg -0,3 kg
18tc - waga 62,6kg +0,1 kg
19tc - waga 62,6kg +0,1 kg
20tc - waga 63,1kg +0,6 kg
21tc - waga 63,3kg +0,8 kg obwód brzucha w najszerszym miejscu 93cm czyli +4cm, w biodrach mam 92 cm (ale nie mierzylam wcześniej), w "tali" mam 81 cm, pod biustem 86cm a w biuście 98cm.

Ostatnia edycja:
ainah21 zagłodzisz siebie lub dziecko :p Brzuszek na plus a kilogramy nie...
No cóż może tak ma być, w końcu każda z nas jest inna :)

doti_00 ja sobie jedzenia nie odmawiam :) ale jem o określonych porach i staram się nie dojadać. Najgorzej jest pod wieczór bo wtedy nachodzi mnie ochota na podgryzanie :) czasem mi się uda a czasem nie :p Ale wzrost wagi u mnie dopiero się zacznie, bo na razie maluch jest malutki, teraz to będzie przybierał na wadze :p W piątek mam USG połówkowe i się dowiem czy wagowo i wymiarowo jest ok :p

reklama
U mnie rośniemy następująco;)
Przed ciążą: waga: 60kg, brzuch 66, biust 75A

19tc- waga +4kg, brzuch 88cm, biust 75B
25tc- waga +8kg, brzuch 92cm, biust 80C
Na odpowiednim wątku wklejam fotki domku Maluszka:)

Do góry