reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

u mnie:

waga wyjściowa: 61 kg, brzuch 73 cm, biust 70A

15t 3d
brzuch 90 cm ( +17 cm ), waga +4 kg, biust 70C
17 tc ------- 94 cm (+21 cm ), ------- +6 kg, biust 70E
19 tc ------- 94 cm (+21 cm ), -------- +7kg, biust 70E
20t5d-------100 cm (+27 cm), ------- +9,5 kg biust 75D

reklama
No powiem ci kochana, że ja tez lubiłam mój biust jak był D, bo faktycznie ładny, krągły biuście... ale moje F to stanowczo za dużo.
Co do wagi to wczoraj było 76 a dziś 79 :szok: niech mi ktoś to wytłumaczy bo chyba oszaleje... miałabym już 9 kg na plusie.

ewwe tego czynu dokonałam przez ważeniem :-D
Mamolka dobra rada to ostatnio sporo solonego jem, może to przez to. No to ja zaczynam dietę anty sól i anty słodycze - ze słodyczami będzie najgorzej...

:D WIolcia możesz ograniczyć sól i słodycze, ale nie żegnaj się z nimi, w ciąży jesteście dziewczyny więc rygorystycznie do tego podchodzić też nie trzeba, i od czasu do czasu coś tam sobie podjeść:D ja na szczęście nie mam parcia na słodycze, jedynie na
7 days'y...a tak to tylko kanapki:D mniam, nic innego mogło by nie istnieć:D:D

Wiolcia waż się zawsze rano przed śniadaniem i wtedy będziesz miała najlepszą kontrolę wagi. Poza tym wtedy nie masz jeszcze obrzęków więc pomiar będzie wiarygodny.

reklama
Ja też nie mam parcia na słodkie:no:. Ja w ogóle nie przepadam za słodkim:no:.(No chyba, że przed okresem to mogę nawet dwie czekolady wciągnąć bez mrugnięcia:-p:sorry2:!!!) W poprzedniej ciąży jednak też nie miałam a jednak 30 kg w dupsko weszło:dry:.

Do góry