reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy oglosilyscie, ze jestescie w ciazy?

Chłopakowi powiedziałam od razu jak tylko zrobiłam test
Potem dowiedziały sie moje dwie przyjaciółki
Jutro powiem rodzicom, a później już się będę chwaliła wszystkim dookoła :):)

reklama
moj mąż wiedzial od razu hehe
a reszta rodziny (rodzice,i bracia i cała reszta ) dowiedziała sie w 5 miesiacu ciąży !!!!!
zawsze jak ktos przychodził "chora" i leżałam pod kocem hehe nie chcielismy zapeszacz
a potem to juz nie mogłam ukrywac bo ciepło sie zrobiło i odechciało mi sie lezecz pod kocem hehe

ale te ich miny jak wychodze spod koca z ogromniastym brzuchem ---- bezcenne !!!!

Mój partner wiedział od początku tzn od momentu zrobienia pierwszego testu. Rodzicom chcieliśmy powiedzieć po pierwszej wizycie u lekarza, niestety nieopatrznie powiedziałam siostrze prosząc ją by trzymał język za zębami bo sama chce powiedzieć o ciąży. To był duży błąd bo ona wygadała. Jak zbierałam sie w sobie żeby rodzicom powiedzieć to okazało się, że już wiedzą. I w ten sposób nie było mi dane zobaczyć ich pierwszej reakcji. Mam taki żal do siostry, że nie jestem w stanie w tej chwili z nią gadać. Dodam, że to moje pierwsze dziecko i pierwszy wnuk w mojej rodzinie.

heheh u mnie jak u pchelki maz wiedzial od razu a reszta rodziny i znajomych jak bylam w 24 tyg heheheh ale byla rodzina wkurzona na nas!!

Hej :-)
Ja wraz z narzyczonym domyślaliśmy sie ze jestem w ciazy :-) zrobilam test i wiedzial od razu. a Rodzice juz na drugi dzien. pozdrawiam :-)

W pierwszej ciąży mąż pierwszy, a rodzinka trochę później, ale jeszcze przed pierwszą wizytą u lekarza, a w drugiej oczywiście mąż też pierwszy:) a rodzina na następny dzień po wykonaniu testu :)

Mąż wiedział od razu bo 'razem' robiliśmy test. Po powrocie z wakacji tj. po 3 dniach poszliśmy do lekarza, który potwierdził ciążę. Rodzina dowiedziała się tydzień po tym jak my się dowiedzieliśmy:)

Pchełka dobre :)
Jestem na początku 9tyg. mój mąż dowiedział się od razu. Jakieś dwa tygodnie później najbliżsi przyjaciele a rodzina jeszcze nie wie ale pewnie jutro się dowie jeżeli z usg będzie wszystko w porządku.

do męża od razy biegłam z łazienki z "dwukreskowym" testem, czyli w 5 tyg. ciąży :-)
rodzice i rodzeństwo dowiedzieli się po kilku dniach, jak już byłam po wizycie u gina i po oficjalnym potwierdzeniu ciąży, a w pracy i znajomym powiedziałam w sumie też jakoś kilka dni po po powiadomieniu rodziny.

reklama
Maz wiedzial odrazu.
Znajomi po badaniu genetycznym.
Rodzice jak bylam prawie w 7-miesiacu.
Wiedzialam jakiej reakcji sie spodziewac dlatego odwlekalam.

Do góry