reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy oglosilyscie, ze jestescie w ciazy?

Ja powiedziałam o swojej ciąży dla teściów w 7-8 tyg ciązy, dwa dni później powiedziałam moim rodzicom. Do 7-8 tygodnia sama nie wiedziałam, że jestem w ciąży ;) Była to niespodzianka najlepsza na świecie!

reklama
Witam obecne i przyszle Mamy
Jestem ciekawa kiedym powiedzialyscie rodzinie i znajomy, ze jestescie w ciazy?
Kiedy uwazacie , ze jest najlepszy moment, jezeli taki jest.
Pozdrawiam

mąż dowiedzial się kilka chwil po zrobionym teście. a że nastepnego dnia był dzień Babci potem Dziadka- to z racji, ze bylismy pewni, dowiedzieli się dziadkowie i moja siostra :) reszta rodziny stopniowo. znajomi również.

Mąż dowiedział się po 2 dniach, w swoje urodziny:-) To były najdłuższe 2 dni w moim życiu, nie mogłam się doczekać kiedy mu o tym powiem:-) Potem rodzicom i teściom powiedzieliśmy w 7 tygodniu, w 10 tyg. dalszej rodzinie, znajomym i w pracy.

tatuś maleństwa dowiedział się tego samego dnia jak zrobiłam test.
Mojej mamie powiedziałem tydzień później. Okazało się że nie powiedziała tacie więc ten dowiedział się jakoś w trzecim miesiącu ale i tak nie uwierzył:p Babcia dowiedziała się równocześnie z moją mamą ale też nie dowierzała:p
Teściowie natomiast dowiedzieli się jakoś na początku 5 miesiąca jak w końcu poszliśmy z ukochanym do nich na obiad:) oczywiście najpierw zostali telefonicznie uprzedzeni żeby zawału nikt nie dostał:)

Mój mąż dowiedział się zaraz po otrzymaniu wyniku testu, rodzice i siostra też. Teściowie 2 tygidnie później, podobnie najbliźsi przyjaciele. W pracy szef wie od 2 miesiąca - jetem na L4. Teraz tajemnicy już być nie może- widać:):):), a to dopiero 13 TC

u mnie pierwszy mąż i mama - zaraz po teście. później chrzestni parę dni po usg w 5 tc. a teraz już prawie każdy wie, bo nie umiałam szczęścia utrzymać w tajemnicy :)

reklama
Najlepszym momentem jest dzien w ktorym sie potwierdzi w 100 % ze jest się w ciazy,przeciez jest to tak wspaniała radosna nowina że chcesz się nią podzielić z każdym.

Do góry