reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy oglosilyscie, ze jestescie w ciazy?

reklama
hejka mąż dowiedział sie po zrobieniu testu ale to jeszcze nie wiedziałam pewne bo była słaba kreska wiec tak pewniej było po wizycie u gina i rodzicom tez od razu.Znajomym powiedzielismy troszke puźniej 2-3 miesiac :)

mąż i przyjaciółka dowiedzieli się po minucie.
rodzice po pierwszej wizycie , mimo ze nie bylo nic widac.
w pracy tez powiedzialam odrazu poniewaz nie chcialam ryzykowac i pierwsze 2 miesiace byc w domu i odpoczywac.

Ja po ost. niepowodzeniu , tymrazem powiedziałam tylko meżowi i rodzicom. nie mam pojęcia kiedy poweidziec reszcie znajomym. zastanawiam sie czy nie powiedziec po pierwszym trymestrze.

a ja jak na razie powiedzialam dzien po zrobionym tescie mezowi,maz powiedzial swojej siostrze,po prawie trzech tygodniach dowiedziala sie tesciowa,a ja czekam do wizyty w czwartek i wtedy powiadomie moich rodzicow i siostry (od srody zaczyna sie 7 tydzien).

A czy któraś z Was powiedziała o ciąży mężowi w jakiś orginalny zaskakujący sposób?
Ja kiedys myślałam o tym, że jak będę w ciąży to dam mu zapakowany mały prezencik a w nim np małe buciki, albo smoczek... Jakieś pomysły?

Podobno warto zaczekać, ale ja nie umiałam wytrzymać i prawie wszystkim bliskim osobom pochwaliliśmy się od razu :)

reklama
Rodzice i bliscy znajomi dowiedzieli się od razu czyli od 5 tyg. Potem jak tylko kogos spotkałam ze znajomych to ich informowałam o ciąży. Obecnie jestem w 13 tyg i w pracy jeszcze nic nie wiedzą. Myslę, że ujawnie się na poczatku stycznia. Mam umowe na czas okreslony do marca i zastanawiam się jak zareaguje moja szefowa. Na razie jest strasznie ze mnie zadowlonona, ale nie wiem czy nadal bedzie jak sie dowie, że się spodziewam.....

Do góry