reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witam, jestem nowa...
mam 29lat. z moim M staramy się o dzidzię krótko, ale 15 lutego miałam ostatni okres.
Potem mój M miał operacyjkę na kolano i nie wiem, czy z tego powodu się @ przesunęła czy co?! Próbowaliśmy jeszcze 1,5 tygodnia temu... @ jak nie ma tak nie ma... od 15 marca wykonałam 3 testy i 2 negatywne a w jednym dziwnie. Ten jeden test najpierw był negatywny, ale min, jakby wcale nic nie widać, a po 12 godzinach pojawiła się lekka druga kreska. W zeszły piątek zrobiłam za namową znajomej bHCG i wyszła 6.
Brak ciąży to od 0-5...
I teraz nic już nie wiem...
Dzwoniłam do mojego lek. endo-gin, bo mam Hashimoto (tarczyca),
on powiedział, że mam Betę powtórzyć za 3-4 dni.
Dziś jeszcze raz zrobiłam test (25jml wykrywalności) i wyszedł negatywny.
Dziś mam jakieś dreszcze i jest mi zimno, moja temp ciała to 33-34stopnie i 2 razy 35 stopni... Temp tak mi spadała, jak miałam niedoczynność tarczycy. Myślę sobie, że może teraz potrzebuję więcej hormonu i muszę zwiększyć...?
Mogę dodać, że ciągle jestem senna i zmęczona i ciągle mam jakby skórcze, takie robaczki w podbrzuszu i w jajnikach, cycuszki mi jakby opadły, nie są takie jędrne jak przed okresem czy zwykle..

Sama już nie wiem...? Co sądzicie? Pliss o odpowiedź...
:)

reklama
Justynko, myślę że tak jak lekarz powiedział powtórz badanie za 3-4 dni, testy domowe mogą nie reagować jak jest zbyt niski poziom hormonu,

i czy testy robisz cały czas tej samej firmy? bo one tez się różnią od siebie czułością,

mi pierwszy test nie znanej dotąd firmy babi wyszedł pozytywny i kreska druga była widoczna, powtórzony po 2 dniach firmy Amil wyszedł tez pozytywnie, ale kreski trzeba było sie lepiej przyjrzeć bo była blada, natomiast za kolejne 2 dni pro-test wyszedł bardzo czytelny

beta natomiast daje już 100% pewności więc myślę że powinnaś iść za radą lekarza
jeśli sie okaże że niestety negatywnie wyjdzie wtedy ze swoim endokrynologiem musicie pomyśleć nad dalszym leczeniem jeśli masz problem z hormonem tarczycy

życzę ci powodzenia i trzymam kciuki za pozytywne testy

JUSTYNKA- mysle tak jak ANULA MM- zrob bete za 3 dni i bedzie wiadomo,bo jesli masz problemy z tarczyca to wydaje mi sie ze testy w Twoim przypadku moga byc niemiarodajne,a jesli chodzi o odczytywanie testu i TYLKO W CIAGU 5-10 MIN w zaleznosci od firmy,potem nalezy wyrzucic-nie czytac wyniku.ale jesli bete wyszla Ci 6 to pocichutku gratuluje i czekamy na Twoje wiesci:tak:powodzenia!!STUDENTKA- czekam z Toba!!:))))

:happy: dziękuję Wam kobietki za odpowiedzi. Poczekam zatem i zrobię drugą Betę. Pierwsza była w piątek, więc jak nie wytrzymam to zrobię już jutro. Czytałam, że każdego dnia betka powinna się podwajać, więc wynik powinien być już konkretny... Ściskam Was i oczywiście dam znać.

ojejku anulko mm:
ja robiłam testy bardzo różnych firm, 2 takie czułe chyba pre i 2 takie od czułości 25ml....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mama05: :) ok, to jutro polecę na Betkę... byłoby fajnie, żeby skoczyła i wszystko się udało. Dam Wam znać. ... i nie dziękuję...

tak zagladnelam bo dawno mnie tu nie bylo, dalej czekam na @ ,dzisiaj zrobilam test no ale negatywny ,kiedy sadzisz zebym powtorzyla test?15 mam miec@

reklama
PALLISSA- JESLI DZIS JEST 13 TO MYSLE ,ZE NIE MA SENSU ROBIC JUTRO-POCZEKAJ DO CZWARTKU DO DNIA @ I WTEDY TESTUJ. ja bym tak zrobila,po co sie zastanawiac czy czasem nie za wczesnie zrobiony itd...choc my kobietki to takie niecierpliwe jestesmy i panstwo powinno dawac dofinansowanie starajacym sie o dziecko na testy:tak::-D:-D:-Ddaj znac jak u Ciebie sprawy.ja zaczynam dzialania nad maluszkiem od 7 czerwca:rofl2:

Do góry