reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Iaris też uważam że powinnaś zrobić test w dniu spodziewanej @ :tak: Życzę pozytywnego wyniku, powodzenia.
weri aj ty niedowiarku! :-p Na pewno jest oki! daj znać jak już coś bedziesz wiecej wiedziała.

A u mnie @ nadal się nie pojawia... jutro mam w planie zrobić test. :tak:

reklama
laris
na zawroty głowy i mdłości to jeszcze za wcześnie. test zrób najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, lub jeśli się bardzo nieciepliwisz to za jakieś 4 dni. niektóre testy wykrywają ciąże nawet 7 dniową. ale nawet jeśli by wyszedł negatywny to nie oznacza braku ciąży, bo stężenie hcg może być jeszcze za małe. najlepiej poczekaj do terminu miesiączki.
życzę powodzenia;-):tak:

Cześć!!
Robiłam test :(((( negatywny... postanowiłam że nie będę już robiła testów wcześniej, dopiero jak mi się @ spóźni tydzień. Jedyna nadzieja w tym że @ nie przyjdzie i że zrobiłam za wcześnie test. Chociaż podobno QUICK VOU wykrywa wczesne ciąże więc się na nic nie nastawiam, tylko czekam na @ brrrr

ajćć co wy takie niecierpliwe, wiem że chciałybyście już wiedzieć ile kreseczek wykaże test, ale dziewczyny spokojnie,poczekać te pare-parenaście dni do dnia spodziewanej @, wtedy jest bardziej wiarygodny:-) nie odrazu Rzym zbudowali! :-pi tak jak ktoś wcześniej wspominał, nie doszukiwać się w pare dni po przytulanku jakichkolwiek objawów ciąży,bo to jedynie nakręca,a gorzej jak ktoś sobie coś wmówi, wtedy to i @ się spóźnia i jest 100 tysięcy róźnych objawów wykrytych :p a jeszcze gorzej jak się ktoś naczyta objawów z netu to już wogóle wtedy to jeszcze i inne dochodzą, a później co? Wielkie rozczarowanie,no jak to @ przyszła? Przecież ja miałam mdłości, parcie na pęcherz, nos wyczulony na zapachy i wiele,wiele innych, a później co? Człowiek się załamuje i do głowy przychodzą mu jakieś różne głupoty, typu: może coś ze mną jest nie tak, może nie mogę mieć dzieci itd, itp.
3-mam za Was kciukasy! :)
(Dziewczyny nie piszę tego złośliwie i nie odbierać mi "ttego tak,bo nie o to mi chodzi:]
jeśli kogoś uraziłam, to przepraszam.)
Weri,ale z Ciebie niedowiarek!!:-) ,tyle testów nie mogło się raczej mylić,jeszcze raz gratuluję:-p:-)
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Witam kobitki w ten zimowy poranek - u mnie za oknem śnieg:-)
Zajączku co to znaczy marne szanse? każda z nas ma takie same szanse ;) ja już zaczęłam starania i mierzenie temperatury. czas pokaże co z tego wyjdzie.
Krufka, marne szanse na fasolkę, bo jeszcze nie mam owulki a mój mąż jutro jedzie... więc nawet nie ma możliwości. Ja zaczynam mierzyć temperaturkę od następnego cyklu i w ogóle obserwowac wszystko. Wczoraj byłam u ginki... nadal odradza badanie hormonów (za wcześnie) ale jak chcemy bardzo to można - jest ich duzo i kurczę drogawo to wyjdzie. Sprawa do przemyslenia - i tak musze zaczekac do następnego cyklu.

Witajcie dziewczyny niestety poszlam dzisiaj dowiedziec sie czy sa moje wyniki i dalej nic...mam juz dosyc:-(mam wrocic za pare dni..mysle ze jestem w ciazy bo okresu dalej jak nie bylo tak nie ma ale fajnie bylo by dostac jakies potwierdzenie od lekarza co nie? chyba kupie jutro 5 test i zrobie hi hi moze 5 pozytywny test mnie w koncu przekona! :-pDam znac jak cos sie dowiem co z wynikami...;-)
Weri - kochanie ty się juz uspokój z tymi wątpliwosciami swoimi, bo sie do Ciebie przejdę:-) wszystko będzie dobrze - uwierz w to wreszcie;-)

Aj ja juz tak po prostu mam moge zrobic 100 testow i dalej bede watpic :-ptylko z torbami pojde! Jedna z dziewczyn z naszego forum tez miala taka sytuacje ze czekala tydzien na wyniki moczu w anglii wiec musze po prostu troche poczekac ;-)juz sie nie denerwuje pelen luz:-D

A propo testow ja zrobilam chyba dzien przed okresem i byl pozytywny ale objawy tzn. bole piersi mialam tak juz pare dni przed okresem w sumie tylko tyle z objawow dzis mialam chyba dopiero pierwsze mdlosci ale minimalne:sorry: zawrotow glowy nie mialam tylko te bole piersi uplawy i wilczy apetyt!;-)co juz owocuje w widoczne powiekszenie masy ciala:-p

Aj ja juz tak po prostu mam moge zrobic 100 testow i dalej bede watpic :-ptylko z torbami pojde! Jedna z dziewczyn z naszego forum tez miala taka sytuacje ze czekala tydzien na wyniki moczu w anglii wiec musze po prostu troche poczekac ;-)juz sie nie denerwuje pelen luz:-D

A propo testow ja zrobilam chyba dzien przed okresem i byl pozytywny ale objawy tzn. bole piersi mialam tak juz pare dni przed okresem w sumie tylko tyle z objawow dzis mialam chyba dopiero pierwsze mdlosci ale minimalne:sorry: zawrotow glowy nie mialam tylko te bole piersi uplawy i wilczy apetyt!;-)co juz owocuje w widoczne powiekszenie masy ciala:-p
Cześć Dziewczyny..
Weri - musisz ćwiczyc cierpliwość. Przyda się przy dzidziusiu:) Bo jesteś w ciąży!!!!!!!!!!!!!!:-) przestań już Niedowiarku jeden:-):-) Będzie dobrze

Cześć Dziewczyny..
Weri - musisz ćwiczyc cierpliwość. Przyda się przy dzidziusiu:) Bo jesteś w ciąży!!!!!!!!!!!!!!:-) przestań już Niedowiarku jeden:-):-) Będzie dobrze

No dzisiaj sie w koncu doczekalam wynik pozytywny:-D teraz czekam na telefon od poloznej ma zadzwonic umowic sie na pierwsze spotkanie:blink: prawdopodobnie przyjdzie do nas do domu...no troche emocje opadly dzieki ze mnie wspieralyscie caly ten czas!;-)pozdrowionka

reklama
No dzisiaj sie w koncu doczekalam wynik pozytywny:-D teraz czekam na telefon od poloznej ma zadzwonic umowic sie na pierwsze spotkanie:blink: prawdopodobnie przyjdzie do nas do domu...no troche emocje opadly dzieki ze mnie wspieralyscie caly ten czas!;-)pozdrowionka

Super wiadomośc:):) Nareszcie mozesz być spokojna:-):-D

Do góry