reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witajcie :-)
U mnie w tym miesiącu koniec niepewności... Właśnie dostałam @ i straszliwie boli mnie brzusio :baffled:
Tak więc staranka zaczną się już wkrótce od początku :tak:
Raz jeszcze gratuluję wszystkim szczęśliwym zafasolkowanym i życzę powodzenia w staraniach wszystkim pozostałym (również sobie ;-))
Miłego dzionka :-)
Cześć Dominiko:-)
Przykro mi bardzo że dostałaś @:-(
Dobrze że starania sa takie przyjemne, to człowiek się nie nastawia tak bardzo negatywnie:tak:
Moze uda nam się obu tym razem (choć u mnie marne szanse)
Pozdrowionka

reklama
Z pewną taką nieśmiałością chciałabym do Was dołączyć ;-)
Też jestem staraczką i też wkręcam sobie co miesiąc rózne objawy ;-)
Tak jest i tym razem. Niestety mam trochę problemów z zajściem, gdyż albo mam za wysoki poziom prolaktyny albo nie mam owulacji i tak w koło Macieju ;-)

Tak jest i tym razem. Niestety mam trochę problemów z zajściem, gdyż albo mam za wysoki poziom prolaktyny albo nie mam owulacji i tak w koło Macieju ;-)
Witaj Martynko...
Dobrze trafiłaś:):)
Zaglądaj do nas czasem. Jesteśmy od tego żeby sie wzajemnie wspierać, nawet gdy wymyślamy sobie objawy:) Ale nie tylko czasami dobrze jest się wygadać.
Jak długo się starasz o fasolkę??

Tak naprawdę staram się od pół roku, ale wczesniej mialam już dwa poronienia. Obeszło się bez łyżeczkowania, ale jednak strach i niepewnośc zostały. Od pół roku naprawde się pilnuję, zazywam wszystko co mi lekarz przepisuje i czekam na efekty, których póki co ani widu ani słychu...

Witamy Ciebie!! Dobrze trafiłaś!!! Chyba każda z nas już miała nie raz (a przynajmniej tak jej się wydawało;-)) objawy ciążowe. Ja właśnie teraz jestem na takim etapie wypatrywania :)))

Zacznę od tego że bardzo chcę mieć dzidziusia. Na podstawie testów owulacyjnych wyznaczyłam sobie dni plodne i w tym okresie kochaliśmy się z narzeczonym bez zabezpiecznia. Po stosunku lezałam z nogami podniesionymi do gory, bo czytalam , że to pomaga :) Minęło zaledwie 6 dni od naszego stosunku, więc nie robiłam testu, bo chyba nie ma sensu..
Kiedy mogę najwcześniej zrobić test?
Od trzech dni mam brązowawy śluz i boli mnie w dole brzucha (wogóle to mam wzdęty brzuch jak przed miesiączką), co to może oznaczać?
Dodatkowo wczoraj rano było mi strasznie niedobrze i kręcilo mi sie w glowie..
Czy mogę miec nadzieję, że jestem w upragnionej ciąży?
Kiedy najwczesniej mogę udać się do lekarza, aby ewentualnie to potwierdzil?
Będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi...

Witajcie dziewczyny niestety poszlam dzisiaj dowiedziec sie czy sa moje wyniki i dalej nic...mam juz dosyc:-(mam wrocic za pare dni..mysle ze jestem w ciazy bo okresu dalej jak nie bylo tak nie ma ale fajnie bylo by dostac jakies potwierdzenie od lekarza co nie? chyba kupie jutro 5 test i zrobie hi hi moze 5 pozytywny test mnie w koncu przekona! :-pDam znac jak cos sie dowiem co z wynikami...;-)

reklama
Zacznę od tego że bardzo chcę mieć dzidziusia. Na podstawie testów owulacyjnych wyznaczyłam sobie dni plodne i w tym okresie kochaliśmy się z narzeczonym bez zabezpiecznia. Po stosunku lezałam z nogami podniesionymi do gory, bo czytalam , że to pomaga :) Minęło zaledwie 6 dni od naszego stosunku, więc nie robiłam testu, bo chyba nie ma sensu..
Kiedy mogę najwcześniej zrobić test?
Od trzech dni mam brązowawy śluz i boli mnie w dole brzucha (wogóle to mam wzdęty brzuch jak przed miesiączką), co to może oznaczać?
Dodatkowo wczoraj rano było mi strasznie niedobrze i kręcilo mi sie w glowie..
Czy mogę miec nadzieję, że jestem w upragnionej ciąży?
Kiedy najwczesniej mogę udać się do lekarza, aby ewentualnie to potwierdzil?
Będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi...
Testu teraz nie ma sensu robić bo nawet jeśli gdzieś tam wyczytałaś że komuś wykrył 6 dniową ciążę to u Ciebie może wyjść wynik fałszywie negatywny, więc lepiej poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki, a co do objawów to ja bym się tak bardzo nimi nie sugerowała, bo każda z nas przynajmniej raz na siłe doszukiwała się objawów i wydawało się że jest w ciąży a @ przychodziła. Ja też miałam bóle jajników, piersi, byłam zmęczona i miałam nudności, a wszystko to sama sobie wmówiłam.... Życzę ci aby u Ciebie te objawy które zauważyłaś były oznaką fasolki ale w tak krótkim czasie od zapłodnienia raczej nie odczuwa się żadnych zmian, więc z testem poczekaj, bo niwearto się denerwować :))) pozdrawiam

Do góry