reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

Lenka to się cieszę, że u ciebie wszystko ok. Adam wulkan energi i mam nadzieję, że tobie jej nie brakuje.
Mam nadzieję, że gotowa jesteś na oddanie go w ręce pań przedszkolanek.
Dzięki za doradztwo co do imienia.

Annaoj już wklepuje twój numer i dam znać. Może nie zaraz po :D ale najpóźniej na następny dzień :))))))))))))))

reklama
witam się z pracy oczywiście
jakaś niedorobiona dzisiaj jestem, śpiąca i w ogóle, cuce się kawą.
B idzie dzisiaj po raz kolejny z Alicja do dermatologa, Młoda ma kilka białych plam na skórze. Najpierw lekarka twierdziła, że to z tych maści co była smarowana jako niemowle i że powinno zejść, ale mnie się wydaje, że tego jakby więcej jest. Trochę w strachu jestem, żeby się nie okazoało, że to bielactwo.
spadam

annaoj- mam nadzieje,ze te plamy to nic poważnego. Napisz później co powiedział lekarz.

A co do przedszkola, nie jestem gotowa i chyba nie będę. Jakoś trzeba przetrwać początki a potem pewnie się przyzwyczaje. Pewnie nie będę jedyną taką mamą.

I ja chyba zaczynam mieć powoli dość. Wczoraj centrum, tesko, bank - kilka godzin chodzenia.
Dziś babcia, obi.
Jutro kumpela, biedronka i jadę w odwiedziny...
I tak codziennie. Ja już nie mam sił. Już nie tylko chodzi o pogodę, ale o męczące jazdy autobusami...
A jeszcze cała lista miejsc do odwiedzenia.
Byłam wczoraj w fajnej knajpce - polecam
Witamy w restauracjach Jeff's

Annaoj ty się chociaż kawą możesz cucić. Trzymam kciuki za wizytę o dermatologa, aby wszysko było ok &&&&

Lenka no kiedyś musiał nadejść ten przedszkolny czas. Dacie radę :)

hejka
coś mnie głowa łupie
baffled5wh.gif

Alicja dostała nową maść, lekarka stwierdziła, że to nie bielactwo, tyliko coś tam innego. Teraz tylko ma chodzić na długi rękaw, bo nie może na słońce tego wystawiać, w te upały nie wiem jak to będzie.
Zarezerwowaliśmy wczoraj domek nad Soliną i pojedziemy na 5 dni 15.08. Mam nadzieje, że pogoda dopisze.
W przyszłym roku marzy mi się na Mazury jechać, chciałabym jakiś klimatyczny domek wynając nad jeziorem. Jeśli macie jakieś namiary to bardzo poproszę. Zbieram już, bo wiem, że fajne miejsca to trzeba już około grudnia/stycznia trzeba rezerwować.
Doti Ty się troszkę oszczędzać powinnaś, a nie tak zasuwać. Swoją droga to nie wiem jak dajesz radę, ja w taką pogodę to nie wiem co ze sobą zrobić, a nie mam brzuszka przed sobą.
Lenka będzie dobrze, też to bardzo przeżywałam. A jak Adaś jak mówicie o przedszkolu, chce iść?
uciekam

Annaoj tak to już jest jak się jest pracoholikiem. Energie wydobywa się choćby z podziemi.
Cieszę się, że u twojej córki to nie bielactwo.

Co do mazur to mam namiary na domek jednorodzinny w Ruciane Nida. 5 minut drogi i jest zejście nad jezioro. W innym miejscu nie byłam.

witam już prawie weekndowo
jak w piątek taka ładna pogoda to wysiedzieć w pracy nie mogę.
Jutro jedziemy z moją ciocią do schroniska po pieska. Już się doczekać nie mogę. Piesek jak juz się przyzwyczaji to będziemy go "wypożyczać". Ja bardzo bym chciała własnego pieska, ale B twierdzi, ze dzieciaki jeszcze za małe.
A po schronisku do kuchni pichcić, bo w niedziele mój starszak kończy 6 lat, nie wiem kiedy to zleciało.
Doti to podeślij mi prosze namiary, polookam obie.
miłego popołudnia

no fajnie mieć pieska
nas nie ma ciągle więc szkoda byłoby zwierzaka
ale mieliśmy myszki i kotka

nie umiem znaleźć stronki
ale adres ul. Słowiańska 2a Ruciane Nida

witam Was dziewczynki :tak: Ja rowniez jestem z Katowic, mieszkamy na Brynowie :) Mama 8-letniej prawie juz Oli, a w glowie uklada sie juz pomalutku przygotowanie do nastepnego :) witamy sie wiec :)

reklama
Co do zwierzakow, na prawde polecam. Mamy trzy koty, cora od malego chowala sie z Nimi, od maluszka uczona byla jak sie zahcowywac, jak dbac i troszczyc sie o Nie.Choc niestety trzeba przyznac, ze posiadajac zwierza jakiegokolwiek czlowiek jest poniekad usidlony na tylku :/ Ale my juz za tydzien jedziemy z cala gromada na urlop - dwa tygodnie na wsi z tesciami, cora i stadem kotow:wściekła/y:bezcenne :happy:
ciesze sie ze sie tu w koncu znalazlam, na pewno Wasze rady i porady sie przydadza :)

Do góry