reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

coś ucichły mamuśki :)

w sobotę jak ktoś chciałby się dowiedzieć o chustowaniu to będzie okazja w parku chorzowskim 15-16h koło rotarium

reklama
witam, melduję się , że wróciłam cała i zdrowa, może nawet zdrowsza, mam nadzieje.
Było super, jeszcze nigdy nie miałam takiego urlopu, rozleniwiłam się na maksa i wracać mi się nie chciało, na szczęście jeszcze dzisiaj mam urlop, więc się lenie na ogródku.
znikam obiad pichcić, bo pewnie zaraz się Alicja głodna obudzi.

no to super
ja też niby się leniwię ale mam wrażenie, że bardziej mnie to męczy

ostatnio zakupiłam wielorazowe pieluszki i będę testować

jakie macie aspiratorki do nosków dla dzieci???

do-ti- z aspiratorów miałam dwa. Najpierw chciałam oszczędzić i kupiłam sopelka. Póki go używałam to jakos dawałam radę. Potem jednak kupiłam nose Fride i jest o niebo lepsza. Nie wiem jak z innymi ale ten aspirator był super.
Niedługo będziesz już testować te pieluszki , niewiele już zostało. Ale to zleciało. Napisz później czy jesteś zadowolona. Ja jakoś o tym nie myślałam. W sumie to niedawno się rozkręciło w Polsce z tymi pieluszkami. Ja używałam jednorazówki i troszkę tetrę. Może kiedyś też będę używać.

Póki co pieluszki bardzo mi się podobają, ale zobaczymy.
Na pewno na zmianę z wielorazowymi....

Mieli dziś wymieniać okienko około 8:00, a tu dzwonek 7:15:szok:, a my jeszcze w łóżku i pełna gotowość
ale dziś okienko zrobione
w poniedziałek kardiolog i obi - zakupy remontowe i ruszamy pełną parą z pokoikiem.
W tych dwóch miesiącach czekają nas największe wydatki.

Trzeba zacisnąć pasa - ale jak przy tej wielkości brzucha:-):-D

a tak w ogóle boli mnie brzuch :/

od tego leżenia to mam wrażenie, że mnie każda kosteczka i każdy mięsień boli

hejka, nie mogę się odrobić po wolnym, w p5racy urwanie głowy, w domu jeszcze po malowaniu nie ogarnęłam, które było jak się urlopowałam, muszę w końcu rzeczy poukładać na półkach. Jeszcze mam teściową w szpitalu, więc wczoraj prosto po pracy pognała do szpitala co by ją odwiedzić. Nastraszyła nas strasznie, na szczęście wygląda, że jest ok.
Doti ja używałam fridy i uważam, że jest super. Uważaj na siebie, bo już Ci długo nie zostało.
Lenka będę wścibska, planujesz drugiego bobaska. Wiem, że Adaś teraz do przedszkola idzie, wracasz do pracy?
Aliświat co tam u Ciebie?

Może w najbliższym czasie jakiś spacer?

Annaoj uważam - przynajmniej staram się :D

jutro idę do kosmetyczki na maniciur hybrydowy i pediciur
nie jadę nigdzie na wakacje to tak choć zaszaleję :D

Annaoj- narazie nie planuje kolejnego maluszka. Teraz żałuje,ze nie zdecydowałam się jedno za drugim. Adaś idzie do przedszkola, ja szukam pracy i nie wyobrażam sobie znów spędzić 3 lata z dzieckiem w domu. Chcemy się wziąść za budowę-a niestety gdy jedno pracuje to jest to niemalże niemożliwe. No i przyzwyczaiłam się,ze mi dziecko dorasta, nie jestem gotowa na ponowne wejście w pieluszki. Jeśli los nie zadecyduje za mnie to nie wiem czy się zdecydujemy.

Lenka to Wasz wybór
ogólnie jest ciężko mieć 2 dzieci i wyrobić z kasą
tym bardziej, że czeka Was taka inwestycja
a może potem się uda
a może po drodze będzie niespodzianka???

cóż życzę znalezienia pracy
szybkiej budowy
a potem... kto to wie :D

reklama
witam, już prawie weekendowo, jeszcze tylko jutro.
Rozregulowałam się na wolnym, chodze późno spać, bo mi się nie chce, ale rano mam dramat ze wstaniem. Dzisiaj dzieciaki zostają u mojej mamy, tak się babacia stęskniła przez 2 tygodnie.
Zaczynam dzisiaj moją serie fal radiowych, wczoraj się pomierzyłam, w sierpniu dam znać jakie efekty
biggrin.gif
I jeszcze wieczorkiem Doti tak jak Ty na opi, bo już mam takie odrosty, masakra.
Staram się dzisiaj wszystko pozałatwiać, żeby jutro teściową odwiedzić. Znowu wczoraj jej cukier skoczył i jeszcze okazało się, że ma zapalenie płuc, ostatnie 3 tygodnie kaszlała, u lekarza była, powiedział, że zapalenie krtani, a tu takie coś.
Lenka to powodzenie życzę w poszukiwaniach. Też tak miałam z drugim dzieckiem, najpierw nie chciałam, a nagle poczułam, że teraz jest ten moment, na szczęście szybko poszło, bo jak bym miała czas na myślenie to może bym zdanie zmieniła, kto to wie.
Jeśli chodzi o koszty, to drugie wychodzi zdecydowanie taniej, bo ma się rzeczy po pierwsym.
znikam bo nas prezes nawiedził:baffled:

Do góry