reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

Lenko dziękuję Ci bardzo. Trudno mi przyjmować krytykę rodziców i sama zaczęłam się zastanawiać czy jak w rodzinie ze strony żony brata też jest Zuza to czy nie głupio nazwać tak samo.
Z drugiej strony ja już mówię do mojej córeczki Zuzia :( jakoś mam dylemat.
Co do cholestazy też się przestraszyłam i zrobiłam próby wątrobowe. Jutro po południu odbieram wyniki.
Nie za bardzo mogę się smarować balsamami, bo po wszystkim mam uczulenie.
Jutro mam prenatalne połówkowe po południu. Trzymajcie kciuki.

Nosiłyście dzieciaczki w chustach??? Bardzo mi się to podoba.

reklama
zajrzałam na chwilkę, bo jakaś bez weny jestem dzisiaj
Do_ti mojej mamie się też nasze wybory nie podobały, miała swoje sugestie. Też było mi smutno, ale w końcu powiedziałam jej, że ona miała szansę zdecydować o imieniu dla mnie (jestem jedynaczką), więc niech nam pozwoli zdecydować o imionach dla naszych dzieci i to skończyło dyskusje. Najważniejsze, że Wam jako rodzicom się podoba Zuzia. Trzymam kciuki.
wpadnę jutro wieczorkiem

Annaoj masz rację ;)

Dzisiaj czekam na wyniki i na prenatalne połówkowe jak na szpilkach, a to jeszcze tyle godzin ;/
a jutro po południu odbieram kolejne wyniki.

Tak w skrócie po połówkowym:
Moja córunia nadal jest córunią :) kobietką z długmi nogami. Ja do lekarza, że nie ma innej opcji jak rośnie kobietka. Wszystko wymierzone i wszystko ok oraz na swoim miejscu. Profilek superaśny. Ma ponad 20cm i pół kilograma. Markery wszystkie super.
Nie mogłam się powstrzymać ze śmiechu jak słyszałam bicie serca, tętnicy, nawet pępowiny...
Malutka od razu ustawiła się przodem - grzeczna dziewczynka.
Obudziliśmy ją i przecierała oczka, potem groziła piąstką, a następnie coś mówiła :D
Przed wejściem otrzymałam jeszcze 3 kopy w brzuch i po raz pierwszy poczułam to ręką.

Zobacz załącznik 462832

Zobacz załącznik 462831

Adaś dostał się do przedszkola i to tego koło domu co nam bardzo zależało:) Nie umiem się na niczym dzisiaj skupić. Szczęśliwa i przerażona zarazem.

hejka
Wczoraj ogranęłam się, kurcze jeden dzień wolnego, a wczoraj taki młyn:eek:
Ja w poniedziałek byłam na bilansie (Marta w :szok: jestem, jak to nie ma, nawet w książeczkach jest. W ogóle niekompententa jakaś baba). Młoda waży 12300 i ma 88 cm. Była wyjątkowa grzeczna. Rano byliśmy u okulisty, Igor jednak nie dostał okularów, mamy tylko oczka na zmianę zaklejać i za 6 miesięcy się pokazać. Alicja była tylko tak kontrolnie i okazało się, że ma blade mięśnie, to przez nasz poród. Na szczęście na ten moment nic złego to nie oznacza, tylko mamy sięm pokzywać co roku, żeby mieć to pod kontrolą.
Doti fantastyczne uczucie. Śliczne fotki, piękna dziewczynka.
Lenka bardzo fajnie, a macie zajęcia takie adapatacyjne, ja chodziłam z synem i potem fajniej, bo miejsce nie było mu obce.
Aliświat gdzie nam znikłaś??

uciekam

do_ti piękna córeczka! Gratuluję :-)
annaoj zagubilam się w majowkowym gąszczu ale już wróciłam!Lenka gratulacje z okazji miejsca w przedszkolu. Udało Ci się!

reklama
Kolejny piękny dzień się rozpoczyna! Podobno pogoda ma się zmienić niedługo i już nie będzie tak pięknie :/ szkoda. My korzystamy z każdej możliwej chwili i siedzimy w piaskownicy.

Z nowości to to, że Moja Najukochańsiejsza Córeczka :D zasypia bez bujania. Normalnie leży i zasypia. Co prawda trwa to ok 40 minut teraz (a wcześniej godzinę) ale to nie zmienia faktu, że
  • ja nie bujam, ja odpoczywam
  • ja głaskam, przytulam, całuję
  • ja się tą chwilą upajam i wychodzę z pokoju (po zaśnięciu Ali) spokojna i szczęśliwa:)
Miłego dnia Kobietki!

Do góry