reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

witam się już prawie weekndowo
muszę jeszcze tylko dwa maile spłodzić, zbieram się od rana i przujmuję, że mam weekend. B dzisiaj znika na imprezkę, mieliśmy jutro się wybrać razem, ale teściowa oczywiście odmówiła (nic nowego niestety), a moją mamę trochę mi szkoda jeszcze w weekend wykorzystywać.
Doti jeszcze zapomniałam Ci napisać apropo chusty, z Igorem jakoś o tym nie myślałam, Alicji się nie podobało, jak już była większa, sztywno główkę trzymała to taki nosidełko do noszenia w pionie mieliśmy i było super. Jej się podobało, bo była blisko nas, a ja miałam ręce wolne.
Aliświat czyli mały sukces, super. Pogoda ma się zepsuć tylko na weekend, tak słyszałam.
znikam

reklama
Ja jednak myślę o chuście, ale one strasznie drogie są.
Póki co powoli zaczynam kupywać pewne rzeczy dla małej no i dla siebie do porodu.
Ale kasa leci strasznie.
Najgorzej będzie z łóżeczkiem i wózkiem 3w1, bo to największy wydatek. Mój m już chce kupić w czerwcu i zamówić, a ja wolałabym poczekać do końca lipca - pewnie i tak wyjdzie na moje :D

Nie mam pojęcia jakie łóżeczko kupić. Byłam w sklepie, żeby pooglądać i wszystko mi jedno jakie. Myślałam, że kupię takie które się potem adoptuje do tapczanika, ale one takie wielkie są, a i tak do pokoiku muszę jeszcze kupić małą rozkładaną sofę, więc może mała potem będzie spać na tej sofie...

Idę dziś do lekarza. Mam nadzieję, że to będzie tylko pro forma po poniedziałkowym połówkowym, ale L4 potrzebuję i recepty. No i dziś pierwszy raz na szkołę rodzenia.
A poza tym kupiłam trochę ubranek na allegro i mnie babka zrobiła w bambuko. Będę wyjaśniać choć mnie bardzo denerwują takie sytuacje.
Miłego i mimo zapowiadanego ochłodzenia - ciepłego i słonecznego weekendu.

do_ti ja z doswiadczenia wiem, ze nie ma co przesadzac z "mysleniem na przyszlosc" jesli chodzi o spanie dla dziecka. U nas sie tak zlozylo, ze Ali spala w swoim drewnianym lozeczku tak do ok roku, a potem z powodu wyjazdu do Polski na miesiac kupilismy lozeczko turystyczne i tak spi od tej pory w nim. Jest wygodne, mozesz je zabrac ze soba w podroz, ma otwierany jeden bok (ten mniejszy) wiec Ali (jak sie Jej otworzy) moze sobie do niego wchodzic i wychodzic. Poza tym ma kolka, wiec mozna nim "jezdzic" po mieszkaniu.

Łozeczko drewniane mielismy 3 poziomowe z obsuwanym jednym bokiem (tym dluzszym) zeby bylo latwiej wkladac i wyciagac dzidziusia do/z lozka:)

A chusty... ja mialam chuste taka elastyczna, zostawilam gdzies i nie pamietam gdzie:/, ale Ali nie bardzo w niej chciala siedziec, chociaz musze przyznac, ze jak juz Ja zapakowalam do tej chusty, to rece wolne:) Np podczas ciezkiej nocy i noszenia na rekach bo dzidzia placze to to sie nadaje idealnie:)

Uff ale sie rozpisalam:)
Milego dnia WSZYSTKIM!

Komu gorącej czekoladki z bitą smietanką???

2012-05-12_13-03-49_390.jpg

2012-05-12_13-03-57_507.jpg

Aliswiat masz rację, że nie ma co myśleć do przodu, ale trzeba łóżeczko kupić ;)
jakbym znalazła turystyczne poziomowe to też pewnie zakupiłabym, a takiego otwieranego z boku nie widziałam.

Co do chusty na pewno zakupię, poszukam na allegro jakąś używaną :)

Miłego weekendu dziewczynki :D

reklama
Do góry