reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

reklama
Dzisiaj Moja Córka postanowila nie jest zupy, wiec szybko zrobilam jajecznice. Wlasnie je i rozsypuje wszystko do okola., wiec mam troche wolnego czasu (bedzie jadla pewnie ok 40 min).
Dzisiaj przeszlam sie w druga strone osiedla i odkrylam trzy Żabki (sklepy) ale za to nie znalazlam zadnej drogerii :/
Znalazlam tez lumpeks/ciucholand/sklep z uzywana odzieza.
Czy Wy korzystacie z takich sklepow? Ja po powrocie do Polski wpadlam do jednego takiego i kupilam spodnie za 12 zl bez zadnego sladu uzytkowania. Zadowolona z takiego obrotu sprawy nastawilam sie pozytywnie i chyba odiwedze ten niedaleko mnie:)

witam z wieczorka
Byłam wczoraj z Igorem u gastrologa, dostaliśmy listę badań do wykonania. Po wizycie czuję się troszkę spokojniejsza. Mam nadzieje, że już kłopoty brzuszkowe za nami. I wszystkie badania wyjdą ok.
Aliświat ja byłam w jednym polecanym, ale to w okolicach Tychów, z tym, że miała biedę coś znaleźć, same duże rozmiary. W Mikołowie jest bardzo dużo lumpków, niektóre bardzo fajnie wyglądają, tylko ja jakoś ostatnio nie mam czasu i to niestety nie tylko na lumpki, ale w ogóle na zakupy.
Jakie miejsce spotkania na spacerek proponujecie? Mnie najlepiej pasowałoby do południa tak po 10. Alicja jeszcze śpi w ciągu dnia i zwykle chodzi spać około 13 - 13:30.
Do-ti jak się czujesz? mam nadzieje, że już lepiej. Wybierzesz się z nami?
zmykam robić sałatkę, jutro idę z Igorem na urodziny do Nibylandii, a że prosto po pracy, chce sobie zabrać coś, żeby przekąsić, co by nie paść tam z głodu.

annaoj chciałam zaproponować godzinę 12sta, ale może być np 11sta, to ja zdąże nakarmić Ali i będzie miała siłe, żeby spacerować, a jeśli chodzi o drzemkę to też jeszcze zaliczamy ale obawiam się, że przy takim ogromie wrażeń dla Ali (dzieci, dzieci, dzieci) to Ona nawet oka nie zmruży:).

A i jeszcze jedno:) najważniejsze: w którym miejscu się spotkamy? Ja tego parku nie znam, wiec nie mam miejsca ulubionego i zdaję się na Wasze propozycje dziewczyny,

Jeśli którejś z Was nie pasuje godzina, to niech pisze propozycje, jakoś na pewno uda nam się dogadać:)

Ale wczoraj miałam przygody w cinema city. Nie poszłam tam do kina, tylko aby spotkać się z kumpelą na małym conieco.
Najpierw poszłyśmy coś zjeść, bo pora obiadowa się zbliżała. Weszliśmy do jakiejś pizzeri, obsługa niezbyt miła. No ale głód przeważał :D
Dziwne w ogóle to, że nie pisało składu sałatek, zapiekanek...

Zdecysowałyśmy się na zapiekankę z kurczakiem, pomidorem, kukurydzą z serem.
Otrzymaliśmy zapiekankę z szynką konserwową, papryką, chyba całą puszką kukurydzy - lubię kukurydzę, ale to było straszne i serem.

Nie poszłam się kłócić, bo za dobry miałam nastrój, a poza tym wolałabym nie wiedzieć, co dostanę w zamian :)

Zresztą wiemy, że był to nasz ostatni raz, a potem poszłyśmy na desere. # gałeczki lodów, koktajl truskawkowy. I przy okazji trafiliśmy na sesję zdjęciową deserków i na koniec za darmo dostałam gorącą czekoladę z bitą śmietaną i gałką lodów. Myślałam, że będą mnie wynosić. Aż mnie mdliło od tego słodkiego :D, a moje dziecko szalało z radości ;)
Śmiałyśmy się, że mam taki brzuch, że nie powinnam tyle jeść i pić piwa :D, po czym dostałam koktajl w szklance z napisem wyborowa. Aż się zaksztusiłam ze śmiechu. A reszta musiała się na nas patrzeć jak na wariatki, ale co mi tam - raz się żyje ;)

Ja mam ochotę na zimną galaretę z mięchem - może macie jakieś fajne przepisy.

Aliswiat no to Twoja córa miała zabawę :). Czasem też mi przydałoby się takie szaleństwo :) Tylko musiałabym sprzątać.

Ja raczej z takich sklepów nie korzystam, ale to dlatego, że brakuje mi cierpliwości.

Annaoj Trzymam kciuki za wyniki badań Igorka, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Lepiej się już czuję :).
Niestety innym razem się z Wami wybiorę, bo mam z koleżanką wykład o stereometrii w sobotę i będę wspomagać ją od strony technicznej - komputerkowej.
A urodzinki ma kto??? Ala???
To wszystkiego naj naj najlepszego :D

wpadłam tylko na chwilkę
Aliświat to może 11 w okolicach wieży. Wyślę Ci na priv mój numer tel, tak na wszelki wypadek. Lenka Tobie pasuje?
Doti szkoda, to może następnym razem. Ładne obżarstwo, ale w ciąży można;-) Przepisu nie podam, bo ze mnie średnia kucharka, a mięsa, poza drobiem to w ogóle nie robię, bo potem bym nie zjadła, taki dziwak ze mne. Na szczęście mój b lubi gotować.
uciekam, dzisiaj chyba nie zajrzę, bo na urodziny mykam z Igorem

W taki razie dziewczęta piszę co następuje:
godz. 11.00 w okolicach wieży:) sobota!:)

A i odiwedziłam aż dwa lumpki w mojej okolicy i już raczej nie zajrzę tam bo nic mnie nie zainteresowałO.
Dzisiaj pogoda jest tak piękna, że całe dwie godziny byłyśmy w piaskownicy, Ali się opaliła, ma bordowe policzki. Mam nadzieję, że z tym słońcem nie przesadziłam. Było tak ciepło, że aż momentami mi było cieżko wystać a co dopiero dziecku, ale było też sporo cienia, więc można było się schować i odetchnąć. Mam nadzieję, że w sobotę też będzie tak pieknie :) Już sie nie mogę doczekać:)

reklama
Lenka87 gdzie nam Kobieto zginelas?:) Rozgladalysmy sie za Toba ale nie znalazlysmy. Nastepnym razem trzeba bedzie to lepiej dopracowac.

do_ti spacerek udal sie siwetnie, piekna pogoda i bardzo cieplo, troche za cieplo:)

annaoj czekam na nastepne spacerki:)

A teraz odstawiam laptopa i sie lenie:) pelna geba:)

Do góry