reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

Hejka
miałam dzisiaj luzy, więc od rana wybierałam prezenty mikołajowo-gwiazkowe. Stwierdziłam, że teraz na spokojnie poszukam i będę miałą spokój później.
Nuśka jestem, jestem, tylko jakoś weny mi brakowało:confused: Ale na szczęście już mi humor wrócił. sn - to poród naturalny. Czekam na relację.

Doti jak tam Zuziolek?

miłego dzionka

reklama
Jestem niedouczona do_ti co to sn? :) Z Olusia juz lepiej, dzis przyjezdzaja moje badania ciekawa jestem jak wyjda,mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku. Od razu zdam relacje.
annaoj a Ty gdzie sie podzialas ??? Tylko trzy my tu jestesmy w ogole heh, cale forum Nasze :-D

już się wyjaśniło co to sn :D

Annaoj suuuuuuuuuuuuuuuper. Aniołek. Śpi. W dzień tylko trudno coś zrobić, bo nie sypia wcale :-D a podobno statystycznie niemowlaki przesypiają 20 godzin.

Ostatnio robiłam zakupy urodzinowe i zaszalałam w sklepie w silesi z mydełkami takimi ciętymi, sobie też kupiłam trawę cytrynową z czymś tam, ale zapachy i fajny prezent można komuś zrobić

a co do gwiazdkowych prezentów to zaszalałam w empikfoto
chrzestnym puzle z Zuzakiem
rodzicom kalendarz Zuzakowy
bratu bryloczek na klucze z Zuzką :)

a sobie dziś kupiłam ZAWIESZKA CHARMS 3 BLASZKI SREBRO 925 + GRAWER (2782396951) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

miłej nocki, bo ja ostatnio od 3 dni mam koszmary :no:

A ja juz mam poniekad wymyslone prezenty gwiazdkowe :) Tesciowi kupujemy taki fajny komplet do wina w drewnianym pudelku ( w gornej pokrywie zestaw do mini szachow), tesciowej komplet nozy tytanowych, bo wiecznie narzeka,ze jej sie tepia, a nie ma kto ostrzyc, a te ostre sa na wieki :pi doszlam do wniosku, ze dobry postrach dla tescia :] Łukaszowi chce kupic zegarek, bo jego sie popsul ( oczywiscie sam :rofl2:) a on bez zegarka to jak bez nogi. Chodzi i steka, ze nie umie sie przyzwyczaic. Oli chcemy kupic do kompletu mowiaca Ksiezniczke Celestie ( jakbyscie nie wiedzialy, to ksiezniczka z bajki " My Little Pony "). Jako, ze my jestesmy zmuszeni do codziennego ogladania, wiem na biezaco co sie dzieje, kucyki z bajki zbieramy, brakuje juz niewielu na szczescie :p
do_ti bardzo ladna zaieszka :) Wyniki odebralam, wszystko jest ok, mam tylko wiecej pic. No a jak juz bedzie ciaza, to niestety co dwa tygodnie bede musiala badac poziom przeciwcial i odczyn Coombsa ( nie wiem czy dobrze napisalam). Mamy wiec zielone swiatlo.A co do niemowlakow...hi ja pamietam, ze Olka od 4-go miesiaca pozwalala mi przesypiac cale noce, w dzien tez nie chciala spac.Ale dochodze do wniosku, ze teraz w takim razie ma cos z niemowlaka, bo jej 10h snu nie wystarcza :p Maly niedzwiadek.

Ostatnia edycja:
myślałam i myślałam nad sałatką z fetą i wymyśliłam

feta
2 łyżki słonecznika
1 łyżkę sezamu
pół czerwonej cebuli - drobna kostka
brokuła ugotowana
2 średnie ogórki korniszony pokrojone w kostkę
ogórek zielony w plasterkach nie obrany
2 pomidory w kostkę
mozarella pokrojona w drobną kostkę
4 rzodkiewki
wymieszać

do tego podawałam osobno sos czosnkowy i vinegre

i zrobiłam ciasto
biszkopty
na to opakowanie sernika zimnego wymieszany z serkiem homogenizowanym i puszką mandarynek oraz 2 kawałkami pokrojonymi w puszce brzoskwiniami
kolejna warstwa to galaretka a w niej zatopione 2 banany przecięte na pół wzdłuż, kawałki mangarynki oraz kawałki brzoskwini

Hej dziewczyny.
Miałam szpital w weekend, Alicja od czwartku chora, od piatku B i jeszcze Igora w niedziele rano gardło bolało. Dzisiaj niby wszyscy lepiej, ale chyba z Alicją pójdę jutro do lekarza, bo ona zawsze ma wysoką gorączke.
Ja przez weekend na samotne spacery z psem się wyrywałam, co by z zarazków uciec, odpukać chyba mnie nie dopadło.
z chęcią zrobię jeszcze raz i roześlę :-D
Doti to ja też chcę, bo mi się aż ślninaki uruchomiły:-)

Nuśka
ale Ci zazdraszczam takiego planu prezentowego, ja to co roku mam problem. B kupię chyba "żółwika" na deskę, bo zawsze się strasznie martwię jak szaleje, to może będę spokojniejsza, tym bardziej, że wstępnie zarezerwowaliśmy wyjazd w lutym na tydzień. Mojej mamie kompletnie nie wiem, teściowej jakąś książkę kupię, teściowi - jak zawsze kompletnie nie wiem. W sumie to z dzieciakami najłatwiej:-)
uciekam, postaram się później zajrzeć.

hehe moj plan prezentowy to na razie tylko plan :> Zobaczymy co z tego wyjdzie :eek: Fajnie by bylo, ale yhmmm...wszystko jak co roku rozbija sie tez niestety o ceny. Jak mnie sie juz cos spodoba, to cholera takie drogie, ze niestety ale moge sie tylko oblizac i isc dalej. Ł. mowi ze mam arystokracki gust hah, troche czasem niedopasowany do Naszych zarobkow :x
Nie no, cos trzeba bedzie wykombinowac. Znalazlam na allegro ta choinke, ktora wyczailismy w zeszlym roku :) Łukasz chce 2-wu metrowa. One sa w ksztalcie stozka, z kompletem lampek, bombek, i jakis tam dodatkow. Bardzo ladne, ale zastanawiam sie co my z Nia zrobimy po swietach :sorry: Do piwnicy nie dam, bo juz Nam raz rozkradli piwnice, poza tym szkoda jej.Wiec chyba bede musiala pogadac z tesciowa, oni maja cos w rodzaju przedsionka, maja takie male zaplecze gdzie trzymaja graty :)
Milego dzionka :*

Ja też mam już plan prezentowy i już mam kilka prezentów zakupionych i zamówionych

Annaoj zdrówka dla ekipy, a ty się nie daj zarazkom

Nuśka no super choina tylko co potem... ;)

reklama
Dzisiaj ide przed praca na obiad do tesciowej wiec zamierzam sytuacje wykorzystac i powiedziec jej,ze mam dla Niej zadanie po swietach, na zaopiekowanie sie Nasza choinka, do kolejnych Świat :-)
W ogole wiecie co....bylam w niedziele w pracy. Poszlam bo jak wydawalo mi sie dogadalam sie z szefowa, ze wczoraj mi za to zaplaci. Mialam sobie liczyc 10zl/h. Siedzialam caly dzien...az do pozygania.10.5h, zero dnia , zero odpoczynku.Wczoraj w pracy zahaczylam ja z raportem niedzielnym, ktory wydrukowalam specjalnie, napisane czarno na bialym ile bylam, i pytam sie jej kiedy moge liczyc na zaplate, bo wydawalo mi sie, ze umawialysmy sie na wczorajszy dzien. Uslyszalam - jak bede mogla sie z Pania rozliczyc to sie rozlicze ! Moze jutro, a moze do konca miesiaca.
I pyta sie mnie na odchodnym - A ile sobie tych godzin naliczylas ? mowie, jej ze 10,5.Ona na to a co tak duzo ?? Wiec powtarzam to co chwile wczesniej ogladala w raporcie ze siedzialam, od 8-18.30.Wychodzac powiedziala - dobrze i tyle.
No i tak jakby cos mnie kopnelo...po prostu nie spodziewalam sie tego. Wszystkiego ale nie tego, ze bede musiala chodzic i prosic sie o 100zl, gdzie dzienny utarg przychodni jest o stokroc wiekszy.Mam dosc.

Do góry