reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmimy piersia :)

kochanie moj zjada za jednym zamachem z obu piersi i opróżnia obie do cna......
a ściągam, jak mi mały za bardzo pogryzie sutki i zrobi bolące bardzo siniaczki to odciagam i daje z butli... bo inaczej ja płacze przy karmieniu a dziubek sie denerwuje....

reklama
Tak wlasnie jadl moj syn a teraz mala je tylko z jednej. A moze to wina odciagania u Ciebie? Ciekawa sprawa...
Moja tez czasami mi "wytarga" brodawki i juz nie mam rady:/ Ciagle czytam, ze to wina zlego przystawiania...Ona wogole slabo buzke rozdziawia ale za to ssie mocno i dobrze
Probowalam przez kapturki karmic (ta peknieta brodawka) ale tak samo bolalo wiec zagryzalam zeby i karmilam "na zywca". Po tych 2 mcach jest lepiej ale nie calkiem dobrze...

Tak wlasnie jadl moj syn a teraz mala je tylko z jednej. A moze to wina odciagania u Ciebie? Ciekawa sprawa...
Moja tez czasami mi "wytarga" brodawki i juz nie mam rady:/ Ciagle czytam, ze to wina zlego przystawiania...Ona wogole slabo buzke rozdziawia ale za to ssie mocno i dobrze
Probowalam przez kapturki karmic (ta peknieta brodawka) ale tak samo bolalo wiec zagryzalam zeby i karmilam "na zywca". Po tych 2 mcach jest lepiej ale nie calkiem dobrze...
tez próbowałam z nakładkami..... ale efekt jak u Ciebie hehehe
wiesz co on je bardzo ładnie..... dzioba otwiera łapie całą brodawke z otoczką, tylko fakt że jedna jakby ciągle mu się wyślizguje.....
nie wiem czy to wina odciagania.... a moze jak on ssie to piers daje tyle samo mleka co druga, tylko odciagaczem tego odciagnac nie moge??
hmmmm

moj robi to samo. wyslizguje mu sie cycek i placze potem je i znowu to samo i tak ma dość czesto a też odciagam bo tyyyle mam pokarmu że za chwie znowu mam pełne piersi.

ja tez miałam tyle mleka, teraz mam tak w sam raz..... dziubek się nażre jak prosiaczek ...... i za dwie godzinki mam pełną mleczarnie....... mati przeważnie je co 4 godziny, ale są dni kiedy ma kolki, albo brzunio po prostu boli, to je non stop..... poje zesra sie, i znowu poje.... przy cycu chyba sie czuje najbezpieczniej i nie tyle jest glodny co chce sie poprzytulac...... a że z cyca leci to je:p heheh

No wlasnie ja mysle, ze to chyba od odciagania:/ ale nie jestem pewna...Poprostu jak odciagasz to piers produkuje wiecej i wiecej...A moze masz/macie zastoje jaies w tym cycusiu...W PL sa poradnie laktacyjne czy cus takiego, to moze tam popytac. Wiecie co, zeby Wam pozniej juz jak skonczycie karmic nie zostaly takie piersi tzn. jedna wieksza druga mniejsza.Tak tez moze byc slyszalam.

Mojej tez wyslizguje sie jeden cyc i sie wscieka ale to wina brodawki jest jakas plaska ale taka jej uroda...wiec sie nie przejmuje;)

dziewczyny... wydaje mi się że mam coraz mniej mleka..... jak sciągałam jednorazowo co dwie godziny po 260ml z cyckow tak teraz jak po 4 jest ok 200 to jest super..... po dwóch godz jest mleka ok 100 .... dziubek mi się nie najada i sie drze, więc próbuje jak moge z tymi cyckami ale jak nie idzie to dokarmiam go mleczkiem bebilon 1ha.......
co zrobic zeby miec wiecej pokarmu..... staram sie go przystawiac, choc on z cyca jesc nie chce bo sie krztusi mlekiem, odciagam czesto - co jakies 2 godziny, pije herbatke na laktacje i nic...:( boje się ze mi pokarm zaniknie całkiem albo bedzie go tak mało że bede musiała na stałe przejsc na modyfikowane...
poradzcie cos....

reklama
Do góry