reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

reklama
Ja też zamawiałam na allegro, od razu 5 paczek. Podobno są jeszcze dostępne w poradniach laktacyjnych, ale u mnie nie ma takiej.

aniwar, ale mi smaka zrobiłaś na red-bulla z wódką! Aż się doczekać nie mogę przyjazdu kumpeli :)

mniam mniam...to jest moj ulubiony drink;-) niezdrowy jak nie wiem co ale pyszny...jak bylam w usa to cale 4 miesiace tego drinka pilam dzieki temu dlaalm chyba rade pracowac i balowac;-)

Wpadłam Wam zakomunikować, że dzisiaj przyszedł mój laktator. Kupiłam elektryczny Tufi Gaia i po pierwszej próbie jestem zadowolona. Ściągnęłam tylko 30 ml ale to dlatego że od 3 tygodni praktycznie tylko trochę ściągałam recznie aby mi całkiem nie zanikło mleko aż laktator przyjdzie :)
Tak więc zaczynam kolejną walkę. Metoda ściągania co 3 godziny i 10,7,5,3 minuty na każdą pierś. Jestem pełna optymizmu :)

aniwar, to niezawodny sposób na szybki rausz i duuużo siły na całonocny balet :D Ślina mi cieknie na samą myśl :D

oj tak:-) ja juz piersia nie karmie to w sumie zaszalec mozna:-) Moze wpadniesz do mnie na drina albo do mnie na dzialke kolo Wielunia:-) to blisko od Czestochowy:-)

Hej mam pytanko do dziewczyn, które odciągają swój pokarm i dają butla

* ile może stać takie odciągnięte mleczko ???
* jak przechowywać (lodówka, temp pokojowa) ???
* a co jeśli chcę zabrać ze sobą odciągnięte, podawać takie nie podgrzane lekko ???
* i jak podgrzewacie takie mlesio ???

dzięki z góry za odpowiedzi ;-):-)

reklama
Melduję posłusznie że odciągałam codzień coraz mniej mimo, że odciągałam regularnie. Sutki dostały strasznie popalić, jeszcze się goją i są szorstkie po tym co Tufi z nimi zrobiło. Tycjan jest już wyłącznie na mieszance.

Do góry