reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy piersia :)

kakao - nie moge bo dziubka uczula, bawarki nie moge ze wzgledu na mleko - dziubek ma skaze białkową, piwko próbuje ale nie działa....

reklama
dziewczyny... wydaje mi się że mam coraz mniej mleka..... jak sciągałam jednorazowo co dwie godziny po 260ml z cyckow tak teraz jak po 4 jest ok 200 to jest super..... po dwóch godz jest mleka ok 100 .... dziubek mi się nie najada i sie drze, więc próbuje jak moge z tymi cyckami ale jak nie idzie to dokarmiam go mleczkiem bebilon 1ha.......
co zrobic zeby miec wiecej pokarmu..... staram sie go przystawiac, choc on z cyca jesc nie chce bo sie krztusi mlekiem, odciagam czesto - co jakies 2 godziny, pije herbatke na laktacje i nic...:( boje się ze mi pokarm zaniknie całkiem albo bedzie go tak mało że bede musiała na stałe przejsc na modyfikowane...
poradzcie cos....
Ja czytalam w necie ze ok 2 miesiaca jest kryzys laktacyjny i dlatego piersi mniej produkuja mleczka.Dzieciatko ma wieksze zapotrzebowanie a one nie nadanzaja produkowac.Pij te cherbatki latacyjne i duzo płynow a po kilku dniach wszystko wroci do normy.Ja tak mialam kilka dni temu i myslalam ze to dlatego ze moje dziecię nie pije w dzien i piersi sie zasuszają.Ale 3 dni pozniej mialam nagly nawal mleka ze musialam odciagac.Nie martw nie meganne przystawiaj poprostu czesciej malego do piersi i duzo plynow pij a wszystko wroci do stanu poprzedniego.Aha i pij przynajmiej jedno karmi dziennie:))

Rosi ma racje... wlasnie przecgodzilam to w tamtym tygodniu. Polozna kazala mi wiecej pic bo teraz cieplej jest i nalezy pic wiecej niz zwykle.

minikasia po ilu dniach kryzys przeszedł?? u mnie jest lepiej ale to nadal nie to co było....... pije te herbatki ale oboje z dziubkiem mamy po nich gazy hehehe lol:p
pije bardzo dużo... i staram je z jedno piwko dziennie walnąc tylko ze ja pijam bezalkoholowe... to to samo czy nie?? może karmi było by lepsze?
bardzo chce go tylko cycem karmic....... :( a tak w ogole to wam powiem ze odkad mam mniej pokarmu to dziubek chetniej z cyca ciagnie, bo wczesniej bylo tyle ze sikało z cycka i mały sie krztusił przez cały czas jedzenia... a teraz z butli nie chce... i jak go dokarmiam to go oszukiwac musze najpierw na chwile cyc aby mu butle wetknąc...... z dokarmianiem jest lepiej..... dokarmiamy się tylko raz dziennie...... jak nie doje i płacze z głodu.. a tak jakos sobie z cyckami radzimy....

Meganne slyszalam, ze ciemne lepsze..Ale niewiem czy to po czasie nie wyjdzie tak samo jak z bawarka - ze to pic na wode...
Ja pilam Karmi ale mi sie juz skonczylo hahaha...
Mnie ten kryzys dopadl na okolo tydzien. Mysle ze w tym czasie organizm reguluje sobie ile ma produkowac pokarmu wlasciwie do potrzeb dzidzi. Ja nie dokarmiam. Moja mala za jednym posiedzeniem pije tylko z jednej piersi i to narazie wystarcza, Ale kilka razy mialam wrazenie, ze bylo za malo i dojadala z drugiej ale nieduzo.

Meganne nie przejmuj się, że mniej masz mleka.
Ja też na początku odciągałam po kilkaset ml dziennie, a teraz jak uzbieram za cały dzie n 200ml to jest dobrze. A Mała i tak się najada. Wystarcza jej to co mam. Po prostu laktacja się unormowała... Cycki produkują dokładnie tyle na ile jest zapotrzebowanie ;-)
Uszka do góry.

Ps. Moja też ma zdaje się alergię na produkty mleczne :-(

hej laski ja za to czekam az mi sie unormuje. normalnie leci ze mnie caly czas a w nocy najbardziej. maly sie czasem boi cyca wziasc tak leci

a u mnie z cyckow samo mleczko kapie jak córa pociagnie 2 x i na tym koniec.Myslalam ze zasuszy mi cycki bo nie chce pic a mleko nadal jest.Nie chce mi sie odciagac bo mam reczny laktator i wiecej z niego mycia niz tego mleko zdoje.Tak wiec czekam az przestanie kapac a tu jest i jest,ale juz ostatnio to malutko.Przystawiam ja tylko w nocy i raz dziennie.Ale toto wiecej sie bawi cyckiem niz pociagnie.:-D

reklama
u mnie nie kapie, na dodatek przez stres ostatnio mleka coraz mniej..... wspomagam sie karmi i tabletkami na laktacje, ale jakoś słaby efekt....

Do góry