reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy piersia :)

co ile karmicie swoje pociechy ?
ja na początku co 2 godz pózniej co 2,5 ale teraz znów karmie co 2 godz! prawdę mówiąc mam już tego dość, a w nocy o 8 , o północy o 3 i o 6 !! coraz czesciej mysle o przejsciu na butelkę zeby się w końcu wyspać !

reklama
kochanie ja karmie tylko cycem, may zasypia o 19 potem o 23 je, i spi do 5 rano, zje i idzie dalej spac. ale on na raz zjada z dwóch cycków..... może twoje dzieciątko za malo je..... albo zasypia podczas karmienia?

Moja je tak samo jezeli chodzi o wieczor i noc. Ale ona je tylko ok 10min i tylko z jednego cyca. Ja mysle, ze to jest do wytrzymynia - dla mnie. Mojej kol. synek (ok 2 tyg) wola jesc co godzine....

Twój pokarm zalezy od tego co jesz. Regularne i zdrowe odzywianie jest bardzo wazne.
Trzeba jesc klika posiłków i pic duzo wody wtedy bedzie obfity i kaloryczny pokarm.
W ciagu dnia Misia je co 3,5-4 godziny na dworze spokojnie 5. Na noc karmie ja o 20 i wstaje około 5 na jedzenie póżniej około 8 i przestawia sie na tryb dzienny.
W nocy koło 11 ściagam pokarm, za wzgledu na to ze jak jade do pracy to osoba która zostaje z Misia karmi ja moim mleczkiem ;)
Zapas w zamrazarce mam ;)
Jak sie nazbiera wiecej niz 500 ml to oddaje do pogotowia laktacyjnego.
Tam sie bardzo ciesza jak mamy chca sie dzielic pokarmem z innymi.

moja wieczorem je kolo 8.30-9.00 pozniej spi 4-5h i papu,a dalej to juz nie wiem bo nie patrze na zegarek, ale tak z 2 razy do 8:30 ja karmie. nie dluzej niz 10 min. a przez dzien to jak chce to je, z reguly to dluzszych niz 3 godzinnych przerw nie ma. w nocy to z jednego cycka je a przez dzien roznie czasem z 2. w nocy dosc szybko sie budze praktycznie jak zaczyna sie wiercic w lozeczku i delikatnie stekac, jak ja przystawie to nawet oczek nie otwiera, zje i dalej spac. wiec odpukac;-) narazie sie wysypiam..

Ostatnia edycja:
u nas róznie raz co 2 raz co 3 godziny. a jak na spacerku to i nawet 4 h moze nie jeść :)

Moja Hania w nocy śpi około 7-8 h potem zjada i jeszcze śpi tak 4h. Więc noce są super. W dzien co 3h. Jak ciepło to daję pić częściej bo niczym innym nie dopajam.

hej laski ja ma do was pytanie (prosbe) poradzcie mi plis.Otóż mojemu małemu wychodza 2 ząbki na dole co za tym idzie zaczął mie on gryźć po sutkach przy karmieniu co bardzo boli.. do tego mam jedna piers o duzo wieksza jakims cudem maly z mniejszej od poczatku nie chcial za bardzo piic a teraz juz prawie wogole i tak nie pije 1 dziennie + w nocy 2-3 razy... i dlatego chce odstawic go od cyca.. kurcze wkurza mnie jeden wiekszy cyc i te gryzienie najbardziej... i moje pytanie brzmi co zrobic zeby miec mało pokarmu albo żeby sie całkiem stracił...?

jak najmniej przystawiać do piersi i są tabletki na zatrzymanie laktacji (np antilactin) jak chcesz to podaj adres na pw to Ci wyślę, bo mi dała koleżanka (jej wystarczyło parę tabletek), bo mi na razie niepotrzebne, a jak będą to sobie kupię albo zapytam czy Ci zostały :D

reklama
Do góry