reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie naszych maluszków:)

Ech ku mojej radosci i nam znow ustalil sie rytm... Wstajemy ok. 7:30 mamy sniadanko- mleko, potem kolo 11:00 drugie śniadanie kaszka smakowa- jemy lyzeczka, potem ok 14 jest obiad albo poltora malego sloiczka albo jeden duzy potem mleko kolo 17 no i po kąpieli kolacja kleik ryzowy...

Jesli chodzi o fotelik kupilam uzywany- dla mnie wazna byla mozliwosc odchylenia i wysokosci. Dosc istotne sa tez kolka... Nasze sprawdza sie ok

reklama
Tabela przedstawia zbiorcze zestawienie produktów spożywczych, z których można przygotować posiłki dla dziecka, które ukończyło 5 miesiąc życia i jest karmione sztucznie
© osesek.pl

Warzywa

Owoce

Produkty zbożowe

Przyprawy

Inne

Dynia

Jabłko

Ryż biały

Nabiał: Masło

Marchewka

Ryż brązowy

Oliwa z oliwek

Ziemniak

Kasza ryżowa

Mąka ryżowa

Kasza kukurydziana

Mąka kukurydziana

A my dodatkowo wprowadzilismy banana, szpinak, brzoskwinie (słoiczek z jablkiem i bananem) i już nie pamiętam, hehe.

A dzisiaj pierwszy raz mięsko z ziemniakami i marchewką. Średnio smakowalo, albo nie byl mocno glodny. za pol godziny kolejna proba.;)

powiedzcie mi, bo znów mam dylemat :-)
Leoś jest na piersi, podjada sobie obiadek ze słoiczka, ale za niedługo kończy 6 m-c i chciałabym wprowadzić kaszki
kaszki są na mleku modyfikowanym, i tu pytanie-to nie będzie w żaden sposób kolidowało z karmieniem piersią?
spokojnie mogę go karmić piersią i podawać taką mleczną kaszkę?
chciałabym ją wprowadziś jako drugie śniadanko ok.10 rano, a wieczorkiem z kolei jakiś kleik

Karenka: ja stoję przed tym samym dylematem. Na razie dodaję łyżeczkę ugotowanej kaszy manny do zupek jarzynowych by się przyzwyczaiła do glutenu. Chciałabym także wprowadzić śniadanko z kaszki ale te dla dzieci są na mm i też na razie się zastanawiam.

to skład takiej kaszki: Kaszka ryżowa, cukier, maltodekstryna, naturalny proszek jabłkowy, węglan wapnia, witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, D3, biotyna), dwufosforan żelazowy, siarczan cynku, naturalny aromat jabłkowy
one wszystkie mają w sobie cukier?

sama sobie odpowiem , nie wszystkie, tu jest jakaś linia bezcukrowa-
https://www.bobovita.pl/home/bobovita/aktualnosci/nowa-jakosc-bez-dodatku-cukru/

a inne pytanie: czy dzieci karmione piersią nie mogą zjeść kaszki z mm?

reklama
karenka mogą jesli tylko nie sa uczulone na białko mleka krowiego
z tego wzgledu ze u nas jest cos na rzeczy i ja jestem na diecie bezmlecznej robie na swoim mleku lub na wodzie, bo nie zawsze dam radę odciagnąć i ze wzgledu na ten cukier i \inne dodatki w kaszkach daje zwykły kleik ryzowy, jesli jest na moim mleku to i tak jest słodki a jak robie na wodzie to dodaje 4 malinki

Do góry