Moja Ala je 5* dziennie rano koło 7-8 200 ml mm z 2 łyżeczkami kleiku ryżowego zjada zawsze wszystko, później co 3h około 150ml i na razie 1/2 słoiczka albo owocków albo warzyw i po tym zjada około 120 mleka jeszcze a ostatni posiłek o 21 i do rana wytrzymuje :-)
reklama
nie nie u nas woda pod żadnym pozorem, ani dosładzana ani zwykła, nie ma opcji, by wypiła, no a z HiPPa to ja mam właśnie rozpiskę taką zresztą Jula jest karmiona właśnie HiPPkiem no nic jak wasze dzieci tak też jedzą to się nie martwię skoro potrzebuje to niech je, bo i rośnie i fika nóżkami i potrzebuje w końcu dużo siły dziś podałyśmy ziemniaczka jako pierwszy produkt nie marchewkę za zaleceniem pediatry (wysypka prawie prawie zeszła, jak ziemniaczek zaszkodzi to będzie widać przecież) no i w sumie bardzo jej smakował mimo kwaśnej minki otwierała buzię po jeszcze zobaczymy co będzie jutro a z marchewką musimy poczekać bo małej i tak ciężko zrobić kupkę i robi raz dziennie więc nie trzeba nam zatwardzenia dzisiaj jesteśmy obie zadowolone, jeszcze czeka nas karmienie koło 00 i można iść spać do rana
nasz dzień wyglądał do tej pory tak:
6-8 - pierwsze karmienie 170 ml
10-11 - drugie też spora porcja ok 150
13-14 - różnie z ml zależało od dnia
17-18 - też różnie zjadała
20 - duuuży posiłek jak rano
i oczywiście 23-1:00 - również obfite jedzonko
teraz to się troszkę pozmienia plan dnia
nasz dzień wyglądał do tej pory tak:
6-8 - pierwsze karmienie 170 ml
10-11 - drugie też spora porcja ok 150
13-14 - różnie z ml zależało od dnia
17-18 - też różnie zjadała
20 - duuuży posiłek jak rano
i oczywiście 23-1:00 - również obfite jedzonko
teraz to się troszkę pozmienia plan dnia
Ostatnia edycja:
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Mam pytanko do mam ktore karmia tylko MM
- ile wasze dzieci spia w nocy od ostatniego karmienia?
- czy podajecie juz kaszki na wodzie chodzi mi o bobovita itp?
- ile wasze dzieci spia w nocy od ostatniego karmienia?
- czy podajecie juz kaszki na wodzie chodzi mi o bobovita itp?
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Kruczka- ja tez sie zastanawiam mam bobovite bananowa od 4 miesiaca (jakos ufam tej firmie) masz napisane na opakowaniu ile wody ile lyzek kaszki ja chyba zaczne jak mlody skonczy 5 miesiecy za 10 dni bede spokojniejszaciekawe czy mu zasmakujePP Długo Ci spi Tomek ja klade mlodego tak ok 20-21 po kapieli dostaje 210ml mleka do tego drzucam kleiku kukurydzianego 2 lyczeki i spi do 6 rano.
Kruczka - ja kupiłam kaszkę ryżową (bez glutenu), ale mam z nia kłopot, bo nie wiem, jak podawać... Zalecają w mm, a my na cycu... Dwa razy podałam ze swoim mlekiem, ale, kurcze, mega zachodu z tym... Będę podawać z marchewką, żeby posiłek był bardziej syty i tyle... Jak ją wykończymy, to kupię glutenową jakąś.
Pochwalcie sie, co Wasze maleństwa już jadły. Za nami: marchewką, jabłuszko, Marchewka z jabłuszkiem, marchewka z ziemniakami, ziemniaczki z dynią, ziemniaczki ze szpinakiem, brukuł (to nie podeszlo nam) i kawaleczek bułki, ale odrobinkę tylko.
Pochwalcie sie, co Wasze maleństwa już jadły. Za nami: marchewką, jabłuszko, Marchewka z jabłuszkiem, marchewka z ziemniakami, ziemniaczki z dynią, ziemniaczki ze szpinakiem, brukuł (to nie podeszlo nam) i kawaleczek bułki, ale odrobinkę tylko.
reklama
wiosna2013
Fanka BB :)
Kruczka - może "przelicznik glutenowy" coś Ci pomoże https://www.bobovita.pl/home/5-6-miesiecy/zywienie/narzedzia/gluten/ Po wprowadzeniu ukończonego miesiąca życia maluszka i po wyborze sposobu karmienia (pierś, mm) wyskakują kaszki
Ja też się zamieszałam z tym glutenem/kaszkami i dumam jak go wprowadzić, ale chyba do pół słoiczka np. marchewki dodam ugotowanej na wodzie kaszy mannej (takiej zwykłej) - i to zmieszam czy zblenduję. Jak myślicie, dobrze wymyśliłam sobie? Czy coś zmienić?
Ja też się zamieszałam z tym glutenem/kaszkami i dumam jak go wprowadzić, ale chyba do pół słoiczka np. marchewki dodam ugotowanej na wodzie kaszy mannej (takiej zwykłej) - i to zmieszam czy zblenduję. Jak myślicie, dobrze wymyśliłam sobie? Czy coś zmienić?