jak wyżej...:-) to głownie zalecają położne :-) dicoflor w kroplach ( chociaż jak mleczka sa juz wzbogacane, a nasz kobiecy pokarm ma p/ciała i naturalne bakteryjki to nie do konca rozumiem po co) i espumisan, esputicon, bobotic itp można podawać. To trochę złagodzi. u nas dziś byl taki atak brzuszkowy. musiałam coś zjeść :/ mnie pogoniło raz więcej do kibelka a jego brzuszek bolał :-( masowałam, chuchałam, żeby rozgrzać, dopiero jak sie wyprykał i porządnie jeszcze kilka razy odbił to zasnął.
Jak kłopoty z kupką to czasami można pomóc zrobić kupke termometrem, ale to ostateczność. Trzeba byc pewnym co sie robi. Potrzeba użyć olejku lub kremu i sama końcówkę termometru wsunąć w pupę i robić nią kółeczka, to pomaga sie dzidzi odgazować, zrobić kupkę. Stosowałam przy starszaku, zanim wylądowaliśmy na nutramigenie. Bo inaczej nie był w stanie zrobić kupki, a kupki były u niego pieniste, strzeliste i rzadkie wbrew pozorom.
Jak kłopoty z kupką to czasami można pomóc zrobić kupke termometrem, ale to ostateczność. Trzeba byc pewnym co sie robi. Potrzeba użyć olejku lub kremu i sama końcówkę termometru wsunąć w pupę i robić nią kółeczka, to pomaga sie dzidzi odgazować, zrobić kupkę. Stosowałam przy starszaku, zanim wylądowaliśmy na nutramigenie. Bo inaczej nie był w stanie zrobić kupki, a kupki były u niego pieniste, strzeliste i rzadkie wbrew pozorom.