reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

reklama
U nas dzis byla zupka mamina z dwiema lyzeczkami kaszki mannej, normalnie mala tak szybko jadla ze az furczalo, nie wiem czy to przz ta kaszke, chyba Anik mialas podobnie?

Anik teraz musze zrobic dzien przerwy z glutenem i dopiero za dwa dni podac znowu? Juz nie pamietam wszystko mi sie miesza :) Mam nadzieje ze bedzie dobrze i zadne dziwne reakcje nie wystapia

Bbuterfly nie do Lovi pasują tylko Canpol'a. Do Aventa to tylko Avent. Ja kupiłam ostatecznie taką dużą butelkę Nuk-a, taką różową, mamy już takie dwie plastikowe do mleka, ta wydaje się masywniejsza i przede wszystkim większa. Do niej smoczek NUK-a roz 1 L - bo te są do papek. Ale powiem ci że w pierwszy dzień chyba za gęstą tą kaszkę zrobiłam, bo nie leciało, trochę "poprawiłam" ten smoczek i teraz leci jak szalone:) Ale małej się to chyba podoba, bo ciągnie że hej:)

hihi nie ma to jak "poprawiane" smoki :D ja mam dwie małe butle nuka i jedną dużą ale niebieskie hihihi no ale właśnie kupiłam do nich te smoczki co pisałam canpola ale one pasują do większości butelek- są takie same jak te nuka właśnie, można je kupić w rossmannie.

Ja na prawie wszystkie posiłki daję kaszkę (ryżowa bezmleczna bobovita z jabłuszkiem) bo dzięki niej wyregulował nam się czas jedzeń, mleczko mały jadł czasami co godzinę po 30-60ml ...szło się pociąć, szczególnie w nocy :/ teraz je po 120ml co 4 godz więc jest duuużo lepiej :) pięknie przybiera na wadze. Podobno ja też taka byłam- mleka nie chciałam a kaszkę jadłam z dziury takiej że palec by wszedł i dopiero wtedy się najadałam hihihi :D ............ahhh te nasze skrzaciki kochane :D

u nas sa smoki Nuka (te szerokie) do kaszek
to sa smoki z literka B, ale widzialam tylko od 2

Anecznik nie mam pojecia co z tym miesem, tyle sprzecznych informacji i badz tu czlowieku mardy ale wydaje mi sie ze skoro jest w sloiku to podawac mozna
truskawki te sloikowe podobno sa gotowane a zakaz jest na surowe

Koriander wprowadzacie juz gluten? moze tez powinnam

Ostatnia edycja:
u nas sa smoki Nuka (te szerokie) do kaszek
to sa smoki z literka B, ale widzialam tylko od 2

Anecznik nie mam pojecia co z tym miesem, tyle sprzecznych informacji i badz tu czlowieku mardy ale wydaje mi sie ze skoro jest w sloiku to podawac mozna
truskawki te sloikowe podobno sa gotowane a zakaz jest na surowe

coprawda nie do mnie pytanie ale odpowiem:-)Oskar juz po pierwszej dawce glutenu:-Di przyjął ja dobrze, dzisiaj kolejna (lekarka poradziła dawac co drugi dzien łyżkę kaszy mannej do zupki)

tak lekarz nam juz kazal, na cycu trzeba miedzy 5 a 6 mc a na mm po 6 mc ale mozna pewnie troche wczesniej
Mieso wprowadzimy po ukonczeniu 6mca zreszta i tak w sumie dopiero testujemy wiekszosc rzeczy wiec sie nie spiesze. Tutaj sa dania typu dorsz z fasolka szparagowa dla dzieci od 6 miesiaca wiec pewnie rybki tez po 6-tym wprowadze

anik wlasnie na poprzedniej stronie cie o to pytalam dzieki! U nas tez gluten chyba zaakceptowany, dzis dzien przerwy jutro znowu dodam do zupki. Jakos malej bardziej smakowala z kaszka manna, fajnie jakby przez to wiecej zjadala :)

Ostatnia edycja:
tak lekarz nam juz kazal, na cycu trzeba miedzy 5 a 6 mc a na mm po 6 mc ale mozna pewnie troche wczesniej
Mieso wprowadzimy po ukonczeniu 6mca zreszta i tak w sumie dopiero testujemy wiekszosc rzeczy wiec sie nie spiesze. Tutaj sa dania typu dorsz z fasolka szparagowa dla dzieci od 6 miesiaca wiec pewnie rybki tez po 6-tym wprowadze

anik wlasnie na poprzedniej stronie cie o to pytalam dzieki! U nas tez gluten chyba zaakceptowany, dzis dzien przerwy jutro znowu dodam do zupki. Jakos malej bardziej smakowala z kaszka manna, fajnie jakby przez to wiecej zjadala :)
Koriander Ty sama małej gotujesz tą zupkę i dodajesz kaszkę?Bo ja moją karmię ze słoiczka i nie wiem czy mam osobno ugotować kaszkę i dodać?

Koriander Ty sama małej gotujesz tą zupkę i dodajesz kaszkę?Bo ja moją karmię ze słoiczka i nie wiem czy mam osobno ugotować kaszkę i dodać?
wiesz ja tu mam taki nedzny wybor zupek ze postanowilam sama gotowac, ale kaszke i tak robie osobno bo na razie ja testujemy :)
Wczoraj dodalam osobno zrobiona kaszke na wodzie (dwie male lyzeczki) do ocieplonej w kapieli wodnej zupki ktora mialam juz zawekowana. Ale mysle ze zaden problem dodawac kaszke do sloiczkow

reklama
Po wizycie u lekarza dowiedziałam się że po produkcie który uczula muszę poczekać 3 miesiące żeby spróbować jeszcze raz.
I jeśli chodzi o kaszkę to mogę podać inną tylko nie truskawkową bo też uczula.

Moja pediatra powiedziała że jest zwolenniczką wcześniejszego wprowadzania pokarmów bo w późniejszym czasie dzieci przyzwyczajają się do mleka i nie chcą próbować nowych dań.:tak:
Odnośnie mleka to też zaleca żeby nie czekać do 6 miesiąca na wprowadzenia mleka 2 (tak jak jest teraz) jeśli dziecko przybiera na wadze i rośnie.

Marchewkę którą mamy już wprowadzoną może jeść ile tylko zechce;-)
hmm chyba wszystko:-D

A i żeby nowy produkt wprowadzać oddzielnie w ciągu tygodnia.tzn żeby nie wprowadzać dwóch dań w tygodniu.

Do góry