reklama
koriander
Fanka BB :)
U nas dzis byla zupka mamina z dwiema lyzeczkami kaszki mannej, normalnie mala tak szybko jadla ze az furczalo, nie wiem czy to przz ta kaszke, chyba Anik mialas podobnie?
Anik teraz musze zrobic dzien przerwy z glutenem i dopiero za dwa dni podac znowu? Juz nie pamietam wszystko mi sie miesza Mam nadzieje ze bedzie dobrze i zadne dziwne reakcje nie wystapia
Anik teraz musze zrobic dzien przerwy z glutenem i dopiero za dwa dni podac znowu? Juz nie pamietam wszystko mi sie miesza Mam nadzieje ze bedzie dobrze i zadne dziwne reakcje nie wystapia
BButterFly
mamusia smerfusia
Bbuterfly nie do Lovi pasują tylko Canpol'a. Do Aventa to tylko Avent. Ja kupiłam ostatecznie taką dużą butelkę Nuk-a, taką różową, mamy już takie dwie plastikowe do mleka, ta wydaje się masywniejsza i przede wszystkim większa. Do niej smoczek NUK-a roz 1 L - bo te są do papek. Ale powiem ci że w pierwszy dzień chyba za gęstą tą kaszkę zrobiłam, bo nie leciało, trochę "poprawiłam" ten smoczek i teraz leci jak szalone Ale małej się to chyba podoba, bo ciągnie że hej
hihi nie ma to jak "poprawiane" smoki ja mam dwie małe butle nuka i jedną dużą ale niebieskie hihihi no ale właśnie kupiłam do nich te smoczki co pisałam canpola ale one pasują do większości butelek- są takie same jak te nuka właśnie, można je kupić w rossmannie.
Ja na prawie wszystkie posiłki daję kaszkę (ryżowa bezmleczna bobovita z jabłuszkiem) bo dzięki niej wyregulował nam się czas jedzeń, mleczko mały jadł czasami co godzinę po 30-60ml ...szło się pociąć, szczególnie w nocy :/ teraz je po 120ml co 4 godz więc jest duuużo lepiej pięknie przybiera na wadze. Podobno ja też taka byłam- mleka nie chciałam a kaszkę jadłam z dziury takiej że palec by wszedł i dopiero wtedy się najadałam hihihi ............ahhh te nasze skrzaciki kochane
Klementinka
u nas sa smoki Nuka (te szerokie) do kaszek
to sa smoki z literka B, ale widzialam tylko od 2
Anecznik nie mam pojecia co z tym miesem, tyle sprzecznych informacji i badz tu czlowieku mardy ale wydaje mi sie ze skoro jest w sloiku to podawac mozna
truskawki te sloikowe podobno sa gotowane a zakaz jest na surowe
Koriander wprowadzacie juz gluten? moze tez powinnam
Anecznik nie mam pojecia co z tym miesem, tyle sprzecznych informacji i badz tu czlowieku mardy ale wydaje mi sie ze skoro jest w sloiku to podawac mozna
Ostatnia edycja:
u nas sa smoki Nuka (te szerokie) do kaszek
coprawda nie do mnie pytanie ale odpowiem:-)Oskar juz po pierwszej dawce glutenui przyjął ja dobrze, dzisiaj kolejna (lekarka poradziła dawac co drugi dzien łyżkę kaszy mannej do zupki)
koriander
tak lekarz nam juz kazal, na cycu trzeba miedzy 5 a 6 mc a na mm po 6 mc ale mozna pewnie troche wczesniejKoriander wprowadzacie juz gluten? moze tez powinnam
Mieso wprowadzimy po ukonczeniu 6mca zreszta i tak w sumie dopiero testujemy wiekszosc rzeczy wiec sie nie spiesze. Tutaj sa dania typu dorsz z fasolka szparagowa dla dzieci od 6 miesiaca wiec pewnie rybki tez po 6-tym wprowadze
anik wlasnie na poprzedniej stronie cie o to pytalam dzieki! U nas tez gluten chyba zaakceptowany, dzis dzien przerwy jutro znowu dodam do zupki. Jakos malej bardziej smakowala z kaszka manna, fajnie jakby przez to wiecej zjadala
Ostatnia edycja:
Koriander Ty sama małej gotujesz tą zupkę i dodajesz kaszkę?Bo ja moją karmię ze słoiczka i nie wiem czy mam osobno ugotować kaszkę i dodać?tak lekarz nam juz kazal, na cycu trzeba miedzy 5 a 6 mc a na mm po 6 mc ale mozna pewnie troche wczesniej
Mieso wprowadzimy po ukonczeniu 6mca zreszta i tak w sumie dopiero testujemy wiekszosc rzeczy wiec sie nie spiesze. Tutaj sa dania typu dorsz z fasolka szparagowa dla dzieci od 6 miesiaca wiec pewnie rybki tez po 6-tym wprowadze
anik wlasnie na poprzedniej stronie cie o to pytalam dzieki! U nas tez gluten chyba zaakceptowany, dzis dzien przerwy jutro znowu dodam do zupki. Jakos malej bardziej smakowala z kaszka manna, fajnie jakby przez to wiecej zjadala
koriander
wiesz ja tu mam taki nedzny wybor zupek ze postanowilam sama gotowac, ale kaszke i tak robie osobno bo na razie ja testujemyKoriander Ty sama małej gotujesz tą zupkę i dodajesz kaszkę?Bo ja moją karmię ze słoiczka i nie wiem czy mam osobno ugotować kaszkę i dodać?
Wczoraj dodalam osobno zrobiona kaszke na wodzie (dwie male lyzeczki) do ocieplonej w kapieli wodnej zupki ktora mialam juz zawekowana. Ale mysle ze zaden problem dodawac kaszke do sloiczkow
reklama
WIRAN
Po wizycie u lekarza dowiedziałam się że po produkcie który uczula muszę poczekać 3 miesiące żeby spróbować jeszcze raz.
I jeśli chodzi o kaszkę to mogę podać inną tylko nie truskawkową bo też uczula.
Moja pediatra powiedziała że jest zwolenniczką wcześniejszego wprowadzania pokarmów bo w późniejszym czasie dzieci przyzwyczajają się do mleka i nie chcą próbować nowych dań.
Odnośnie mleka to też zaleca żeby nie czekać do 6 miesiąca na wprowadzenia mleka 2 (tak jak jest teraz) jeśli dziecko przybiera na wadze i rośnie.
Marchewkę którą mamy już wprowadzoną może jeść ile tylko zechce;-)
hmm chyba wszystko
A i żeby nowy produkt wprowadzać oddzielnie w ciągu tygodnia.tzn żeby nie wprowadzać dwóch dań w tygodniu.
I jeśli chodzi o kaszkę to mogę podać inną tylko nie truskawkową bo też uczula.
Moja pediatra powiedziała że jest zwolenniczką wcześniejszego wprowadzania pokarmów bo w późniejszym czasie dzieci przyzwyczajają się do mleka i nie chcą próbować nowych dań.
Odnośnie mleka to też zaleca żeby nie czekać do 6 miesiąca na wprowadzenia mleka 2 (tak jak jest teraz) jeśli dziecko przybiera na wadze i rośnie.
Marchewkę którą mamy już wprowadzoną może jeść ile tylko zechce;-)
hmm chyba wszystko
A i żeby nowy produkt wprowadzać oddzielnie w ciągu tygodnia.tzn żeby nie wprowadzać dwóch dań w tygodniu.