reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Noworodek bardzo mało je

reklama
Tzn od wagi spadkowej jeszcze nic nie przybrała? Każde dziecko potrzebuje innej ilości pokarmu tak naprawdę. Mój syn po porodzie potrzebował w pierwszych dobach już po 30ml mleka (odciągane+ MM) a itak cały czas spadał na wadze więc musiałam go częściej karmić żeby zaczął przybierać bo nie chcieli nas wypuścić ze szpitala. 😉
10 gram przybrała od spadkowej masy ciała jeszcze w szpitalu. Teraz w domu nie wiem, ma w poniedziałek przyjść nam waga

2850 po porodzie, po 2 dniach 2650, następnego dnia 2660
Moja córka z urodzeniowych 3600 w ciągu dwóch dni zjechała do ok 3260. Karmiłam piersią i mm (miałam rozpisane od położnej laktacyjnej ile codziennie dodawać mm po kp). No i na 3 dobę zaczęła przybierać, wypisali nas ze szpitala. Na początku byl straszny problem z jedzeniem. W sumie dopiero od niedawna zaczelo interesować ją jedzenie, a ma juz prawie rok. Mój pediatra do dziś twierdzi, że córka za wolno przybiera w stosunku do wzrostu waga cały czas 50centyl a wzrost powyżej 99centyla.

Do góry