reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Ignaś niebawem skończy 4 m-ce a jakoś jestem przerażona jak mu rozszerzy dietę :( , nie wiem od czego zacząć :(. A jak kamicie maluszki łyżeczką to maleństwa sadzacie gdzieś?-w jakiś leżaczkach, fotelikach? Bo na krzesełko do karmienia to jeszcze za małe te nasze szkraby.

reklama
ja też mam zamiar w leżaczku karmić, chciałabym też Sinlac wprowadzić, potem inne kaszki i kleiki i już się nie mogę doczekać az podam coś mojemu Skarbowi :) muszę zakupić parę kaszek, kleik i Sinlac, no i miseczki plastikowe, dziś kupiłam dwa małe rondelki do gotowania dla Filpka i tarkę do owoców
chciałam kupić jeszcze śliniak z ceratki z kieszonką, ale w 4 sklepach takiego nie znalazłam, bieda u nas w Toruniu w tym temacie :(

My tez mamy leżaczek więc tak sobie myslalam że w nim będzie najwygodniej :)
Czy ktoś zaczął na początku podawać Sinlac nestle??? Czy to jest wskazane tylko dla dziecki z alergią?
tak my :) Bardzo smakuje i nie jest wskazane tylko dla dzieci z alergia, u nas zaleceniem bylo przede wszystkim slabe przybieranie na wadze i kolki w przeszlosci.

ja też mam zamiar w leżaczku karmić, chciałabym też Sinlac wprowadzić, potem inne kaszki i kleiki i już się nie mogę doczekać az podam coś mojemu Skarbowi :) muszę zakupić parę kaszek, kleik i Sinlac, no i miseczki plastikowe, dziś kupiłam dwa małe rondelki do gotowania dla Filpka i tarkę do owoców
chciałam kupić jeszcze śliniak z ceratki z kieszonką, ale w 4 sklepach takiego nie znalazłam, bieda u nas w Toruniu w tym temacie :(
W h&m kupisz bez problemu :)

No i dupa psia ze spania po kaszce...mały jeden dzień dał mi nadzieje, że będzie spał dłużej (pobutka 2.30) a dziś wsunął 180ml kaszki o 19+.30 i pobudka o 23.30 140ml mleka i naspna pobutka o 3 i 160ml mleka i potem rano 140ml wię wrócił standard, ale kaszka nestle pycha.
Mały wczorej jadł zupkę marchewkową z ryżem i to była pierwsza zupka podczas próbowania której nie miałam odruchu wymiotnego, nawet dała się zjeść.

jestem w szoku ile Krzyś je:szok::szok: a może dawaj zamiast mleka wody, bo on może z przyzwyczajenia się budzi, jak dostanie wodę to stwierdzi, ze nie opłaca się budzić
kurcze Maja to mało je, zjada około 18-19 - 140 ml mleka, o 19:30 śpi i budzi się o 4-5 i je 130-160 ml mleka, zobaczę jak jej zacznę dawać kaszkę jak będzie

reklama
No i dupa psia ze spania po kaszce...mały jeden dzień dał mi nadzieje, że będzie spał dłużej (pobutka 2.30) a dziś wsunął 180ml kaszki o 19+.30 i pobudka o 23.30 140ml mleka i naspna pobutka o 3 i 160ml mleka i potem rano 140ml wię wrócił standard, ale kaszka nestle pycha.
Mały wczorej jadł zupkę marchewkową z ryżem i to była pierwsza zupka podczas próbowania której nie miałam odruchu wymiotnego, nawet dała się zjeść.

Też jestem w szoku ile Krzyś potrafi zjeść:szok:
Ignaś zjada o 18:30 170-200 ml i zasypia o 19. Zeby nie budził się nad ranem to o 22- 22:30 karmię go na spiocha ale zjada ok 130 ml (więcej nie chce) i spi do 6-7. Ale nawet jak o 6 się obudzi to nie za bardzo jest głodny tylko sie usmiecha i chce się bawić. Wogóle jakos mi sie wydaje że to moje dziecko za mało je: na dobę to wychodzi ok 800-850 ml mleka ale co zrobic jak więcej nie che.

Do góry