reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Czytałam, że wprowadzać wodę zamiast mleka wieczorem należy dopiero po pierwszym roku i też przez stopniowe rozcieńczanie bo inaczej będzie protest. Widać teraz maluch je tyle ile potrzebuje. Jeśli wagę ma w porządku to niema powodów do zmartwień.
Mój Kamil też zjada ok 700-800 ml dziennie, ale on i tak już dobrze wygląda :-) ok 8 kg będzie miał :-)

Ostatnia edycja:
Ignaś waży 6,5 kg a jak się urodził mial 3600. Od miesiąca zauwazyłam że jakoś mało przybiera ale na ostatnim szczepieniu lekarka jakoś tego nie skomentowała. Nie wyglada na chudzinkę naszczęscie. Ostatnio przegladałam ksiązeczkę zdrowia mojej siostrzenicy- majeczki. Była strasznym niejadkiem (do dzis jej to zostalo a ma 3,5 roku). Potrafiła przez miesiąc przybrać tylko 100g (tak w 5 czy 6 miesiącu) ale zdrowa byla i jest. Lekarze mowili ze dobrze się rozwija i że widocznie taki jej urok

Ignas ostatnio tez malo przybiera. Na poczatku potrafił nawet 250 na tydzień a teraz ok 120-130.
Jak zaczęłaś podawać? W jakich porach i ilościach?
ja zaczelam podawac okolo poludnia najpierw jedna lyzke sinlacu rozrobiona, potem stopniowo dodawalam zeby moz zaobserwowac czy cos sie dzieje, a ze nic sie nie dzialo to teraz dostaje porcje z 3 lyzek rano i z 3 wieczorem a potem cycus. niedlugo zwiekszymy porcje zeby z tego zrobic normalny posilek

reklama
Do góry