reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Jas po soczku nie mial zadnych rewolucji zoladkowych, dzisiaj zrobil normalna kupe tylko troche bardziej smierdzaca wiec mysle ze ladnie trawi
jutro podam mu 2 lyzeczki musu jablkowego, na razie zostaniemy przy jablkach
spodziewalam sie ze ten soczek go przeczysci a tu normalna kupka, to juz bardziej na mnie dzialaja jablka i soki jablkowe

a czy soczki mam podawac codziennie? jak podam owoc to soczek tez?

a czy soczki mam podawac codziennie? jak podam owoc to soczek tez?
chyba nie musisz soczkow dawac codziennie, zwlaszcza ze maja sporo kalorii (fruktoza), no chyba ze Jasia nadal podttuczasz :)
na poczatku to i tak tylko probowanie, pare lyzeczek, kilka lykow. A twoj Jas pije wode lub herbatke? Bo jak nie to zmieniaj mu czesto rodzaje picia bo jak sie teraz do soczkow przyzwyczai to nic innego nie bedzie chcial,dzieci sa sprytne :)

lena to nie do konca prawda bo jak sie karmi piersia to dziecko miedzy 5 a 6 miesiacem powinno miec wprowadzony gluten do diety czeby uniknac celiakii, wiec trzeba sobie to jakos wyposrodkowac

Widzisz każdy lekarz i położna inaczej mówią!!Ja myślę, że to indywidualna sprawa dziecka i mamy ja ostatnio mojej dałam jabłka i było ok ale jak lekarka mówi, że nie to nie daję także wybór należy do mam;)

chyba nie musisz soczkow dawac codziennie, zwlaszcza ze maja sporo kalorii (fruktoza), no chyba ze Jasia nadal podttuczasz :)
na poczatku to i tak tylko probowanie, pare lyzeczek, kilka lykow. A twoj Jas pije wode lub herbatke? Bo jak nie to zmieniaj mu czesto rodzaje picia bo jak sie teraz do soczkow przyzwyczai to nic innego nie bedzie chcial,dzieci sa sprytne :)
daje mu wode, troche pije ale bez entuzjazmu
herbatek nie lubi w ogole, pluje nimi
potem, jak juz dieta bedzie rozszerzona, zamierzam podawac mu sok tylko rozcienczony z woda
mniej kalorii i mniej cukru na zeby

z tym podtuczaniem to musze uwazac zeby mi w glowie nie zostalo ze Jas chuderlaczek nawet jak juz bedzie wazyl tyle co inne dzieci
moja kolezanka tak zapasla swoje dziecko, ktore bylo wczesniakiem
ona miala ciagle w glowie futrowanie swojego slabego dziecka, nawet jak dziecko nie bylo juz slabe

Ja też nie jestem za tym aby tuczyć dzieci;)
Później chodzą takie wieprzki jak niekiedy się widzi na ulicach!!

reklama
Widzisz każdy lekarz i położna inaczej mówią!!Ja myślę, że to indywidualna sprawa dziecka i mamy ja ostatnio mojej dałam jabłka i było ok ale jak lekarka mówi, że nie to nie daję także wybór należy do mam;)
dokladnie zgadzam sie z toba

Ja tez sie boje zatuczenia dziecka zwlaszcza ze juz mam jakas obsesje ze mala slabo przybiera i kombinuje co by jej tu dodac zeby wiecej tyla, ale wyglada zdrowiusienko i ma nawet jakies faldki wiec chyba nie powinnam szalec..
Pociesza mnie ze dziecko tyjac na piersi zdrowiej na tym wychodzi niz tyjac na slodyczach/kaszach itp, no i podobno mniejsza szansa na otylosc w przyszlosci po cycu, ja wiem jaka to meczarnia bo tyje jak sie za duzo powietrza nalykam :-:)wściekła/y:

Do góry