reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

ja z kaszka wstrzymam sie chyba do konca 5 m-ca
no chyba ze sinlac
w ogole to kiedy kaszki sie daje? rano czy wieczorem?

my dzisiaj dalismy 10 ml soku jablkowego
smakowalo az uszy sie trzesly
jutro tez soczek a potem mus jablkowy

reklama
Słuchajcie moze mi coś doradzicie.Widzę, że powoli już wprowadzacie inne pokarmy niż mleko. Moja cały czas tylko cyc... zastanawiam się co powinnam jej wprowadzić najpierw i w jakiej ilości...mam poradnik bobovita na temat wprowadzania pokarmów, ale wszędzie piszą, że co innego dobre na początek... Będę wdzięczna za każdą radę na temat wprowadzania produktów stałych :-)

ja z kaszka wstrzymam sie chyba do konca 5 m-ca
no chyba ze sinlac
w ogole to kiedy kaszki sie daje? rano czy wieczorem?

my dzisiaj dalismy 10 ml soku jablkowego
smakowalo az uszy sie trzesly
jutro tez soczek a potem mus jablkowy
ja slyszalam opinie od lekarza ze lepiej zaczac kaszki rano, bo to jednak zboza ktore sa bardziej ciezkostrawne i zanim zoladek sie nauczy je trawic moze sie dziecku gorzej po nich spac. Po jakims czasie mozna chyba i rano i wieczorem. Co innego kleik, bo latwiej sie trawi niz kaszka. WLasnie czytalam sklad kaszek w internecie i chyba tylko Nestle robi jakies kaszki bez cukru, a reszta w skladzie ma cukru bardzo duzo..nie wiem czy to takie dobre dla maluszka..
Tez dalam Lili troche soczku na lyzeczce, mine miala nieziemska, chyba trzeba bedzie miec aparat pod reka jak sie zacznie caly repertuar bo warto to uwiecznic :pP

kreatorka wlasnie wszyscy pisza cos innego.. my zaczniemy od papki Sinlac, no i pojedyncze warzywka, owoce.. podobno dobrze zaczac od odrobiny soczku jablkoego, a potem jabluszko, sok marchwiowy a za dwa-3 dni marchewka, no ale tyle metod i opinii ile mam i lekarzy odnosze wrazenie. Mysle ze nie musisz sie spieszyc bo Nina ma ladna wage, na piersi to jakos w 6tym miesiacu nawet mozna zaczac rozszerzanie

Ostatnia edycja:
A powiedzcie mi bo się zastanawiam, piszecie o soczkach jabłkowych, marchewkowych, papce z jabłuszek i marchwi - ale to tak z surowych warzyw można dziecku podać, czy trzeba je obróbce termicznej poddać wcześniej?

kreatorka a Twój maluch jest tylko na cycku?? Z tego co czytałam to dzieciom karmionym naturalnie powinno się zacząć wprowadzać nowości od ok 6 miesiąca.

Lencja moja znajoma daje swojej małej surowe jabłuszko i banana :-) w zasadzie to wyskrobuje miąższ ze środka i małej smakuje :-) i co ważniejsze nic jej nie jest. Ja też zamierzam tak robić :-)

Tak Nina jest tylko na cycu. Niby i tak mówią...ale w poradniku bobovity, bebiko przeczytałam, że dziecko karmione piersią od kiedy ukończy 4 miesiąc należy stopniowo oswajać z glutenem, żeby w przyszłości zapobiec chorobie zwanej celiakią...
Sama już nie wiem czym mam się kierować... chyba poczekam do 8 października i zapytam lekarza... chociaż sama nie wiem....

Tak Nina jest tylko na cycu. Niby i tak mówią...ale w poradniku bobovity, bebiko przeczytałam, że dziecko karmione piersią od kiedy ukończy 4 miesiąc należy stopniowo oswajać z glutenem, żeby w przyszłości zapobiec chorobie zwanej celiakią...
Sama już nie wiem czym mam się kierować... chyba poczekam do 8 października i zapytam lekarza... chociaż sama nie wiem....

dziecko karmione tylko piersią powinno mieć wprowadzane nowe produkty między 5 a 6 m.ż. ;-)

Słuchajcie moze mi coś doradzicie.Widzę, że powoli już wprowadzacie inne pokarmy niż mleko. Moja cały czas tylko cyc... zastanawiam się co powinnam jej wprowadzić najpierw i w jakiej ilości...mam poradnik bobovita na temat wprowadzania pokarmów, ale wszędzie piszą, że co innego dobre na początek... Będę wdzięczna za każdą radę na temat wprowadzania produktów stałych :-)
Kochana ja byłam dzisiaj u pediatry i moja mi zabroniła wprowadzania nowości ma być tylko cyc;)

reklama
Kasiu to nie moja aukcja:-) Po co miałabym sprzedawać jak by mi się przydały słoiczki;-):-D
Znalazłam na allegro to wkleiłam bo może komuś się przyda.;-)

Do góry