reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

w kwestii wprowadzania nowych pokarmow to juz mam totalny mentlik w glowie, dobrze ze 5 miesiac zbliza sie coraz szybciej
czytalam dzis poradnik zywieniowy, ktorym kierowala sie moja mama w naszym wychowaniu
tam w 5 mies podaje sie dzieciom juz zoltko i kaszke manna na mleku krowim pelnym
soki podawalo sie kiedys od 3-4 tygodnia (!) zycia
moj Jas powinien juz jesc zupki na miesku bo w drugim mies zycia wprowadzalo sie papki warzywne
fakt, ze ksiazka ma 30 lat ale wedlug tych zasad wychowalo sie juz tyle dzieci, cale nasze pokolenie
mysle ze to tak jak ze wszystkim, mamy musza polegac na wlasnej intuicji bo trendy wychowawcze zmieniaja sie co kilka dekad
tak samo jest z poduszkami, kapielami i masa innych rzeczy

aha dodam ze wprowadzalo sie tak szybko inne produkty niz mleko zeby dzieci nie mialy anemii i niedoboru witamin

reklama
Dziewczyny, a jak często zmieniacie butelki i smoczki?
Ja średnio raz na miesiąc;-) bo później to są dla mnie :baffled::baffled:
a jak czesto powinna byc kupka po mm? znaczy fifi ma karmienie mieszane, ale od piątku żadnej kupy i nie iwem czy to dobrze?
U nas raz na dzień lub raz na dwa,trzy dni-podobnie jak u Gosi.
A jak był na piersi to robił mi a ok 10/15 razy-tyle że wtedy miał mniej niż 7 tygodni.
Jak był na mieszanym karmieniu to tak do 2 może 3 razy dziennie-dokładnie nie pamiętam.

reklama
Dzisiaj drugi dzień podaje małemu brokuła ze słoiczka :-) Nie widać żeby mu rewelacyjnie smakował, ale daje radę. Za to kupsko jakie dziś walnął bleee :-) Chciałam też dać kaszkę od 4 miesiąca ale w składnikach jest cukier i się zastanawiam czy w ogóle mu dawać taką kaszkę.

Do góry